На море в Гърция 2023 - III

• 60 173
  • 785
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте. Поради ограничения , да не кажа вече никакъв, избор на полети до Крит, обмисляме ходенето с кола.Никога не съм купувала билети през платформа , когато сме ползвали фери, все на място , но сега не бих тръгнала без предварително да имам билети. Нещо обаче не се ориентирам. За двама възрастни с три деца и кола, правилно ли съм задала, и това ли е цената реалната? Изобщо всяка насока би била добре дошла.
..
Почти е правилно Simple Smile И още по-добър е изборът да направите предварителна резервация през високия сезон.

Две забележки - фериботът е нощен, не знам как планирате да пътувате 9 часа на седалки, особено с деца. Ние ползваме каюта, тя се буква отделно и е малко по-скъпа.
Второ, за колата - medium обикновено обхваща само малолитражките, всяка нормална семейна кола, дори среден клас, е Large car (над 4.25 м). Но това можете по-сигурно да проверите в талона на автомобила.

Намаленията за децата предполагам сте ги отчели според възрастта, предвид ниската обща цена, която сте получили.
Параход, аз не съм задавала никакви данни, директно натиснах за цена . Децата реално са големи -на 9,12 и 15. А за каюта не видях къде да проверя. Абе боса съм ти и толкоз с тия неща Simple Smile Колата ни е малък джип.

# 151
Параход, аз не съм задавала никакви данни, директно натиснах за цена . Децата реално са големи -на 9,12 и 15. А за каюта не видях къде да проверя. Абе боса съм ти и толкоз с тия неща Simple Smile Колата ни е малък джип.
Ето я цената за петима ви с каюта за четирима и пети на седалка (вариантът е да се гушкате, в този случай за последния човек се купува икономична класа). Втори вариант, по-скъп и по-комфортен -  да вземете една каюта за 2 и една за 3-ма, така ще има легла за всички. Каютите са с чаршафи, баня и т.н., но не си представяйте хотелска стая, по-скоро по-луксозен спален вагон.
Колата почти съм сигурна, че е голяма, щом събира петима, но все пак проверете си дължината в талона.

Това е в едната посока, като има намаление, ако купите билета двупосочно, пуснах го просто за онагледяване.
Намаленията за деца за Крит са - до 6 г. безплатно, от 7 до 12 г. - 50% намаление. Т.е. едното ви дете със сигурност пътува с намаление, за 12-годишното не съм сигурна дали обхващаше до 11.99 или до 12.99 (минахме го тоя период с намаленията). Но се въвеждат рождени дати накрая при покупката с имената, тъй че сигурно ще ви даде нишан.

П.П.
Сега разгледах конкретните ви дати, и за двете има богат избор на дневни курсове. Пак е 9 часа, но ще можете да спестите каютите.
Пример давам веднага, като съм въвела две от децата със съответното намаление.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 15:47 от Параход

# 152
  • Sofia
Ще се пробваме тогава да стигнем до Потистика. След Аргаласти изглежда добре пътя. А може ли локация на таверната на Манолес?

# 153
Но не това ме стресира, а това, че водата до 15ч. беше ледена.Вчера водата беше не повече от 20гр.
Не съм от моржове и един познат се смее с мен, че "влизам във водата с два бързовара"
От петък сме в Сивота и аз се оплаквах от студената вода...тук започна в понеделник да се постопля,но е не повече от 23-24° в момента...преди това по усещане беше не повече от 20°. В петък отиваме на Лефкада и се надявам да се е постоплила. За първи път сме в района и нямам база за сравнение, но на толкова студена вода друг път в Гърция не сме попадали.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 17:29 от Stelyana Treneva 617298

# 154
  • някъде ... тук ...
На Потистика сме яли в едно забутано кръчме точно зад плажа. Май е това
https://maps.app.goo.gl/arnAjsEbqrCMMvzZ8
Беше вкусно готвено обедно.Ама това преди 2 години.

Джул, през март минахме през Лутрата до Ламия. Равно е, но планината е почти отвесно над селцето/градчето. Имаше парк, басейни, бани и хотелчета. През март ми беше пустош. Ще погледна по-късно за някоя снимка.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 17:26 от ЕлиТ

# 155
  • София
Точно в същото хапнахме и ние. Много мили хора и добри цени.

# 156
Хайде и малко добри новини за пътуващите с фериботи след 1 август. Повечето ще са социални намаления за гърци, но от семейните билети може нещо да намажем.
https://greekcitytimes.com/2023/07/12/greek-shipping-fare-discou … ipping-companies/
https://www.kathimerini.gr/politics/562516792/skertsos-gia-aktop … -toy-kalokairioy/

# 157
  • София
Ще се пробваме тогава да стигнем до Потистика. След Аргаласти изглежда добре пътя. А може ли локация на таверната на Манолес?
Пътя до Потистика е добър както вече писа Параход. На кръчмата зад плажа и се почудихме, но в крайна сметка решихме да ядем в Хорто или Милина. От Потистика  ходихме и до Мелани, пътя до там е черен и става за 4Х4.

Кръчмата на Манолас :  https://maps.app.goo.gl/JQGhRZhKfW4yPTKx8

# 158
На Потистика сме яли в едно забутано кръчме точно зад плажа. Май е това
https://maps.app.goo.gl/arnAjsEbqrCMMvzZ8
Беше вкусно готвено обедно.Ама това преди 2 години.

Джул, през март минахме през Лутрата до Ламия. Равно е, но планината е почти отвесно над селцето/градчето. Имаше парк, басейни, бани и хотелчета. През март ми беше пустош. Ще погледна по-късно за някоя снимка.
И ние сме хапвали в тази таверна. Вкусно е, прясна храна, но малко бавно ни обслужваха.

# 159
Тоя Манолас в Агия Кириаки си пада малко мошеник. Доста хора са изгаряли с недаване на меню и/или касова бележка и определяне на цени на око. Храната става иначе.

За рибни таверни в района препоръчвам Ангелос в Котес и Арети в Катийоргис (макар че там също не дават касова бележка Stuck Out Tongue)

Записах си ресторантчето на Потистика, не ни е познато, на този плаж сме били само веднъж преди доста години. Беше Св. Дух и гърците бяха налягали един връз друг на плажа, буквално, а за паркирането да не говорим Simple Smile

# 160
Пътя до Потистика е добър както вече писа Параход. На кръчмата зад плажа и се почудихме, но в крайна сметка решихме да ядем в Хорто или Милина. От Потистика  ходихме и до Мелани, пътя до там е черен и става за 4Х4.

Кръчмата на Манолас :  https://maps.app.goo.gl/JQGhRZhKfW4yPTKx8
А като се разхождахте в района след Милина направи ли ви впечетление дали работи Марианти апартаментс и таверната към комплекса:
https://maps.app.goo.gl/6K7oXevk5f6FsDF49

# 161
Как е най-добре да купим билети за ферибота до Корфу? Директно през сайта на компанията или през посредници като ферисканер и ферихопър? Има ли някакво значение изобщо 😊

# 162
Няма. Но Ферисканер не ми е познат, та не мога да го препоръчам.

Ферихопър ползвам всяка година, откак е създаден през 2017-а, и гарантирам, че цената е равна, а понякога (незнайно защо) дори по-ниска от тази при превозвача.

# 163
  • Русе
Здравейте от Корфу! Някой знае ли от къде може да се купи хубав зехтин на острова? Близо сме до музея на зехтина, но не сме ходили още. Една снимка от плаж Ровиния от днес

# 164
  • Стара Загора
Ние взимахме от 4-5 различни места, всичкия е хубав и не открих голяма разлика , но не съм и кой знае какъв разбирач.Където видяхме магазини за зехтин и спирахме да си купим. Вино обаче препоръчвам да отидете на дегустация тук  https://maps.app.goo.gl/Y6BFLsuKCr1dV97c9?g_st=ic
Правят страхотно био вино, особенно бялото им е много добро.Зехтина им също ми хареса.

От днес да ви кажа впечатлена съм от целия регион на Хора Сфакион, два дни са ми малко тук, живот и здраве пак ще се върнем и ще останем повече. Настанихме се в едно село над Хора Сфакион - Анополис пълна идилия е на тишина и спокоиствие. Има и много хубави гледки горе до църквичката св Екатерина.
Днес успяхме да посетим Мармара и Лутро . Първо направихме Мармара -тръгнахме в 10:30 в 11 пристигнахме  и направо се качихме на таверната. Всичко беше резервирано за 13ч, така, че имаше време да хапнем и да освободим масата 😄. После плаж и за 15:30 хванахме за  Лутро. Там направихме разходка и седнахме за кафе и сладолед. В 17:30 хванахме на обратно . До Агия Румели не успяхме да отидем, просто в един ден щеше да ни е твърде много. Утре сутринта хващаме ферибота за Гавдос и там имаме две нощувки .И Крит ни е на приключване , много видяхме,  но със сигурност и много остана за следващ път  , какъвто ще има задължително.
Изключително впечатлена съм от хората, кухнята, плажовете, природата …всичко  без изключение!
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 22:39 от niditop3

Общи условия

Активация на акаунт