На море в Гърция 2023 - III

• 60 103
  • 785
  •   1
Отговори
# 510
  • София
танита, внимавай да не е много отблизо наблюдението на самолетите, че си е доста опасно от завихрянето на въздуха от мощните турбини. За съжаление почти всяка година има пострадали.

# 511
Ооо, не не Simple Smile
Аз съм си голямо шубе Simple Smile За мен отблизо означава така доста в страни от плажа и пистата над които захождат, ако изобщо от мястото, където ще сме отседнали има път до там.
Тази година ще сме с група приятели, само потвърдих, че отиваме - не съм гледала още нито къде е мястото, нито къде е летището - къде какво може да се прави.
Лошото е, че търсенето във форума никак не е интуитивно, а съм сигурна, че назад в темите много информация ще има.

# 512
На мен пък ми прави впечатление, че българите в чужбина се стараят да се държат много добре. У нас се оставят на течението и простащината избуява.

# 513
  • София
Нямам време да споделя подробно отзиви за нашата почивка на Пелион и Скиатос, че наваксвам на работа и ще остане за след някой ден, но в деня, в който си тръгвахме от Скиатос, се чудехме с какво да уплътним времето в жегите, защото ни смениха ферибота от сутрешен със следобеден и се оказа, че има приют за кучета, където между 9-9,30 и 12,30 може да идеш и да разходиш куче и евентуално да си вземеш някакъв сувенир, ако прецениш, с който си финансират дейността. Държат го англичани, доста готини хора. Ние го открихме случайно, бяхме тръгнали към близкия манастир - да търсим сянка за час, докато ни стане време за ферибота. Намира се по-скоро в Северозападната част на острова - близо до квартал Трулос. Ако решите, че ви представлява интерес Simple Smile

# 514

Здравейте. Ние бяхме месец юни една седмица точно на този плаж Санта Барбара. Останахме с много добри спомени.  Бяхме в студио на 200 метра от плажа. Хранехме се в заведенията на плажа и в таверните около вилата.
Селцето Периволи се намира във вътрешността и е отдалечено от плажа.
[/quote]
Благодаря за отговора. Би ли ми дала някакви насоки къде да търся настаняване . Име на село , или хотел ?  Двеста метра е напълно ок и за нас .
[/quote]

Запазих чрез Букинг още зимата. Хората сме различни и затова не смея да препоръчвам това, което на мен ми е харесало, за да няма разочарование.
Ние търсим спокойствие и това открихме там.

# 515
Здравейте,
записвам се в темата да ви следя и ще се върна да я прочета отначалото, но първо да си задам въпроса.

Ще пътуваме до Олимпиаки акти с кола през август за първи път. Мислим да минем през Маказа. Бихте ли ни помогнали с маршрута, /трябва ТОЛ такса да се плати май/ и да ни ориентирате за местоположението като плажове, храна, магазини. Всичко каквото се сетите ще ни бъде от полза.
Благодаря ви и прохладно лято желая на всички !

# 516
На Олимпиаки акти всичко е по много и на една ръка разстояние - плаж, ресторанти, магазини, алея сергии с боклучки.. Подгответе се за голяма лудница, предимно от балкански туристи, август е все пак.
За тола - няма да го пропуснете, не се притеснявайте. Може да се плаща с безконтактна карта.

Танита, май наблюдението на самолети не сме го описвали в темата, няма запалени planеspotter-и. Ти ще си първата Simple Smile

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 15:37 от Параход

# 517
  • София
Здравейте,
записвам се в темата да ви следя и ще се върна да я прочета отначалото, но първо да си задам въпроса.

Ще пътуваме до Олимпиаки акти с кола през август за първи път. Мислим да минем през Маказа. Бихте ли ни помогнали с маршрута, /трябва ТОЛ такса да се плати май/ и да ни ориентирате за местоположението като плажове, храна, магазини. Всичко каквото се сетите ще ни бъде от полза.
Благодаря ви и прохладно лято желая на всички !
Маршрутът ви е Маказа - магистралата при Комотини до Солун и след това хващате тази за Атина. Преди Катерини ще гледате за отбивката за Олимпиаки или Паралия Катерини. Толовете ще са поне 5-6.

# 518
На остров Кефалония, около летището има няколко плажа (аз лично съм била на два такива, ако някой има интерес ще пиша кои), на които имаш чувството, че самолетът ще кацне върху теб. Има си адреналин, като се има предвид че самолети кацат по цял ден , през няколко минути 😃.

# 519
Благодаря много за бързите отговори на yovanka и Параход. Бъдите здрави !

# 520
Аз съм запален planespotter, така че ще се постарая да стигна до летището, дано да мога и със снимки да се отчета Simple Smile
Мислим да вземем и еднодневен круиз с корабче само за нашата група с храна за обяд и спирки за гмуркане, но друго не съм гледала какво още може да се прави и види на Скиатос.

# 521
Корабчета редовни има до плаж Лалария, до малкото островче Цугрия (много хубав пясъчен плаж), до Скопелос или Алонисос може да идете също.

До летището се стига лесно дори пеша от столицата, по крайбрежната алея с таверните.

# 522
А от Пелион как да отидем до Скиатос за един ден без кола и струва ли си?

# 523
Има екскурзионно корабче от Платаниас. Спира в столицата и на плажа Кукунариес.

# 524
Параход,:heart:

Общи условия

Активация на акаунт