На море в Гърция 2023 - III

• 60 018
  • 785
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,  за пръв път ще почиваме на Аспровалта и ме интересува плажът с пясък ли е или с камъчета? Ще съм благодарна и за други отзиви за Аспровалта.

# 91
  • Sofia
Благодаря за инфото за къмпинга. Не сме били на къмпинг до сега и искам да пробваме. Аз харесвам плажа Sahara Resort, но наоколо няма много хотели и квартири и затова като гледам на картата мястото на този къмпинг е идеално. Не ми се ходи с колата до плажа.
На 5мин с кола е къмпинга от Сахара, поне 20-30 Мин пеша. Наблизо до къмпинга има също пясъчен плаж и хубава кантина за хапване - Barbooni.
В караваните клас А има тоалетна и малка мивка. В клас В нямат. Бани има само в мобилните къщи. Общите бани пак са разделени на отделни кабинки. Има помещение за пране с перални. Има и такива за миене на съдове, но чиниите и чашите става и в караваната. Има и общо барбекю. Към всяка каравана отвън има голям хладилник с камера за замразяване, два котлона, маса с 4 стола.Вътре чинии, чаши, прибори, тигани, тенджери. Кърпи за баня липсваха.

# 92
Илинден има много по-малък капацитет и е на моменти. Ако се случи под психоза от публикациите в интернет да се пренасочи тълпа натам, не минава бързо. А пътят от София е точно 2 часа по-дълъг, ако отиваш към Атина или на запад. Иначе за Кавала, Лимнос, Самотраки и т.н. си е добре.
И ние се бяхме уплашили от опашките на Кулата, но сякаш се нормализираха нещата (следя и групата във ФБ). На отиване минахме в петък вечер за 30 минути, от които половината проверяваха руски кемпер. На връщане в събота вечер за 5-10 минути.

# 93
  • Sofia
Стигнах да се запиша в новата тема Simple Smile
Monadirs, забелязала съм, че при къмпингуването няма средно положение след първия път - или не ти харесва или така се запалваш, че...
Из гръцко, а и не само, има страхотни къмпинги. Уредени, със сянка и прочее удобства.
Спомена Пелион. Ние си харесваме Кастри (там мисля, че няма каравани под наем) и Папа Неро.

Ние потегляме в петък за на някъде. Поне засега планът е малко Пелион и после Евия. Но ние си пътуваме с кемпи-буса.
Папа Неро и на нас ни харесва, но вътре не сме влизали. Разхождахме се няколко пъти от Агиос Йоанис, през къмпинга и до нашето студио. Бяхме над плажа тогава.

# 94
  • Стара Загора
Да се запиша в новата тема и да се оплача-провали ни се круиза до Хриси. Тези дни е много ветровито и  са спрени круизите до остров Хриси , за сега до сряда. Само, че ние утре тръгваме за Хора Свакион там имаме резервирани нощувки. На Йерапетра бяхме с две нощувки, като основната идея ни беше круиза, но ще си го оставим за друг път. Оказа се, че от тази година наистина са затворили острова за посещение на туристи, само два круиза ходят до там . Навсякъде в Йерапетра има стари реклами за Хриси, но тази година нищо не работи. Няма и туристи, което не го очаквах изглеждаше  ми голямо пристанищно градче. Незнам как е било други години. Плажовете наоколо също не блестят с нищо, за разлика от всичко до сега където гледахме назапад, север и изток.Но пък се разходихме из селцата нагоре в планината и там се нагледахме на гледки и усетихме автентична атмосфера .
Скрит текст:

# 95
  • София
Здравейте,  за пръв път ще почиваме на Аспровалта и ме интересува плажът с пясък ли е или с камъчета? Ще съм благодарна и за други отзиви за Аспровалта.
Пясък е. На места е по-едър. Ходихме миналия август към края. Бяхме в апартамент в началото на центъра. Там са всички магазини, а покрай плажа са всички ресторанти. Останалото са само къщи. В понеделник има пазар, но и в другите дни по паркингите се появяват фермери с плодове и зеленчуци. Има поне две пекарни с хубави закуски, няколко хранителни магазина, магазинчета с джунджулерии. Има голям паркинг до самия плаж и до главния път точно в началото на търговската част. Има Лидл в посока Неа Врасна.

# 96
Записвам се чак на седма страница, изтървах началото на новата тема. Обратното броене започна, нямам търпение!

# 97
Върнахме се след седмица на Кеа - остров, който никога не е коментиран в темата, макар че не е нито далечен, нито труднодостъпен. Оказа се скрита лимонка и ни изненада много приятно. Слагам няколко снимки, а по-късно ще драсна и малко впечатления.

Чакам с нетърпение, че заглеждах Андрос, Кеа и Китнос за следващия юни, примерно. Simple Smile

# 98
Оставям ти един пътепис за Андрос тогава Simple Smile Там бяхме преди години, много хубав и различен остров, но с най-студената вода и вятър, които съм уцелвала някога в Гърция, това малко разваля преживяването. На Китнос още не сме били, само сме го виждали от ферибота.

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 00:04 от Параход

# 99
  • Бургас
Здравйте, оглеждам се за почивка през август на Халкидики. До сега сме ходили в Александрополис, Фанари и Кавала. Интересува ме има ли възможност да си наемем лодка за разходка, изискват ли се някакви разтешителни? И тъй като съпруга ми иска да ходи за риба с харпун има ли някакви ограничения на кои плажове може да влиза. Аз и синовете ми предпочитаме да сме на плаж с чадъри и шезлонги, с плажни барове, ще има ли проблем той да се гмурка с неопрена и харпуна на такива плажове?

# 100
За лодките, които се дават под наем, се изисква само шофьорска книжка. Около Вурвуру има голям избор. С харпун не може да се гмурка на устроени плажове.

# 101
Параход, чакам с нетърпение разказа за Кеа!

А знаеш ли дали фериботите от Лаврио, които отиват до Кеа, после стигат и до Китнос? Питам, защото съм го загледала този Китнос от сума ти време, дори миналата година ни се изплъзна на косъм, когато бяхме планирали от Тинос да се закараме до Китнос с бавния ферибот на Hellenic Seaways (знам, че е шантаво). Но след вятъра на Тинос не посмяхме да отидем на друг Циклад. Сега се чудех дали не мога да комбинирам Кеа с Китнос, но според Ferry Hopper няма директна връзка между двата острова.

# 102
А знаеш ли дали фериботите от Лаврио, които отиват до Кеа, после стигат и до Китнос?
Повечето линии не продължават, но я виж тези https://goutoslines.gr/en/itineraries/. По мои спомени Лаврио-Кеа-Китнос имаше преди, но наистина не излизат никакви опции във Ферихопър и gtp.gr. Има вариант да им пишеш поне?
Иначе Артемисът на Hellenic Seaways, да, но той е на високосна...
Китнос е по-добре свързан: той е и на линията на Занте ферис, която продължава към Серифос, Сифнос, Милос, макар и не всеки курс да спира на него.

# 103
И аз помня, че преди бяха свързани, явно са променили маршрутите. Артемис засега има разписание само до края на юли и минава един път на 4-5 дни... Ще го мисля по-нататък.

# 104
  • СИ
Здравйте, оглеждам се за почивка през август на Халкидики. До сега сме ходили в Александрополис, Фанари и Кавала. Интересува ме има ли възможност да си наемем лодка за разходка, изискват ли се някакви разтешителни? И тъй като съпруга ми иска да ходи за риба с харпун има ли някакви ограничения на кои плажове може да влиза. Аз и синовете ми предпочитаме да сме на плаж с чадъри и шезлонги, с плажни барове, ще има ли проблем той да се гмурка с неопрена и харпуна на такива плажове?

За гмуркането с харпун си имат изисквания. Не мога да кажа подробности, но го знам от мой познат който беше отнесъл дървото. За плажове с хора наоколо - абсурд! Това, че ще конфискуват харпуните и неопрените е най-малкото.

Общи условия

Активация на акаунт