На море в Гърция 2023 - III

• 60 253
  • 785
  •   1
Отговори
# 300
И аз при всяко пътуване правя застраховки в sdi. Предлагат на две компании опции.
Ако си направиш клиентска карта, има доп.отстъпка в цената.

# 301
Divi_86 , сега като видях снимката с недовършения хотел, се ориентирах на кой плаж сте били. Аз имах предвид този плаж - https://maps.app.goo.gl/ytZJc4JkqTuTvvkV8 .
От заведенията също много ни хареса Rotonda -  https://maps.app.goo.gl/w4NhHmybvAtmvKaQ6 . Намира се до селцето Аперантос, което също препоръчвам за разходка. Ресторантът е една идея по-скъп, но храната и най-вече гледката е невероятно красива, особено по залез.
От Axiotissa - https://maps.app.goo.gl/oif9M3RbuamBSrhA8  поръчвахме няколко пъти храна. Най- вкусната храна от опитаната на острова. Особено агнешкото в пергаментова хартия. Не съм яла по-вкусно.
Във Филоти вечеряхме в Ambrosia - https://maps.app.goo.gl/YZdnYwhEpjuVyypn8 , също вкусна храна и добър сервиз.

Бяхме точно на този, който си отбелязала и духаше ужасно. Последната снимка е от Микро Алико, до който се разходих, докато моите хора спяха, но не плажувахме там.
В Axiotissa може ли да се отскочи, докато си на плажа, или е далече и трябва да се вдигнеш от плажа?

# 302
Далече е за пешком, а и в този сезон вероятно трябва резервация.

# 303
  • София
Винаги правя медицински застраховки към Уника. Онлайн, после автоматично ми се прехвърля в телефонния портфейл, но може да се разпечата полицата и да се носи хартиения вариант в куфара.
Където и да пътуваме извън страната правя застраховки.

# 304
Divi_86, от Axiotissa се обаждахме и поръчвахме по телефона още от плажа и на тръгване вземахме храната. Няколко пъти минавахме покрай нея и беше пълно още от 18 ч. В коментарите дори пишеше, че резервация е необходима дори ден, два по-рано. Ние стоим до 20-21 ч. на плаж и ни беше най-удобно да поръчваме за вкъщи. Резервации правех всеки ден, за да съм сигурна, че ще посетим местата, които сме планирали. По принцип не повтаряме нито плаж, нито таверна или място, на което вече сме били, но храната в тази таверна си заслужава. Децата изяждаха по две порции хумус, беше божествен. Скариди саганаки и мидите също бяха много добри. Забравих да кажа,че и цените са разумни  за тази храна. Четох, че имат много хубави домашни десерти и сладолед, но до тях не  стигнахме. Другия път 😃.
За вятъра свали приложение и следете прогнозата всеки ден. Ние сутрин избирахме плаж спрямо това къде, колко силно ще духа. Не че ни спаси особено, счупи ни и двата чадъра, а уж ги купихме специално да издържат на наксоския вятър, подсилени и противоветрени. Ние сме свикнали вече на вятър и бях подготвена, но се надявах поне една почивка да издържат тези чадъри. Ако може някой да препоръча такъв, който издържа при силен вятър. Загледах гърците по плажа използваха някакви чадъри с по- различна форма - марка Хупа. Ще поръчаме такъв от сайт на марката, но приемам и предложения от по-опитните.

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 23:38 от mladamama

# 305
Ох,ся ме филмирахте. Имаме запазени 6 нощувки в Неа Врасна. Китен/Приморско ли да очаквам Cry
Според мен нещо подобно. Ние бяхме края на юни за едно кратко море и навсякъде  беше пълно с българи, сърби и румънци. Не  бях ходила в Северна част на Гърция от поне 7 години и май скоро няма да повторя.
Но иначе храната беше хубава почти навсякъде и на прилични цени. Имаше и доста заведения с меню на български или сръбски език.

Жалко,надявах се на по-чил местенце. Не си падам по лудница. Последно ходих в Гърция 2018та в Аспровалта и беше спокойно и с мнооого място на плажа. В Неа Врасна не съм била досега

# 306
А кое е това приложение за вятър?

# 307
  • София
И аз винаги правя застраховки. И здравни карти имаме понякога, но не винаги. Веднъж само се е налагало да я ползваме, за щастие. Имах проблеми с ухото, звъннах на номера от полицата и много бързо ми намериха лекар, даже на пешеходно разстояние. Прегледа ме и дори лекарства ми даде, без да платя и стотинка.

В началото на месеца за 10 дни за 4 души ни излязоха около 40 лв.

# 308
  • София
А кое е това приложение за вятър?

https://www.windy.com

Аз този сайт ползвам за вятъра, и мобилно приложение имат.

# 309
Здравейте завръщаме се от Ситония бяхме в Блу Долфин но обикаляхме всеки ден плажовете. Да ви кажа разочарована съм всичко ми се видя като в България. Доста претъпкано доста плажове с мръсна вода. На плажа на Каламици откровено ме подразниха искаха пари за шезлонг и чадър отделно искаха консумация и сложили надпис че нищо освен от техния бар не може да консумираш и въпреки че цял ден ядохме и пихме когато следобед взехме от магазина някакви десертчета за децата дойдоха да ни правят забележка и отидохме настрани да ги изядат а сервитьорите ни убиваха с поглед. Аз лично не намерих хубав плаж с таверни който да не е пренаселен. Едната вечер се разходихме в Никити народ лудница все едно си на Слънчев бряг в хубавите му години. На Портокали бийч с резервации и така наблъскани шезлонги че се чувствах като сардина в консерва. На връщане спряхме на Амолофой на КОО бийч 12 реда шезлонги народ народ народ. Много се разочаровах от цялата лудница.

# 310
  • София
Искам да попитам как стои въпроса с медицинското обслужване ако се наложи.
Ако някой се разболее, какви са опциите да посетим лекар. Трябва ли да имаме някакви застраховки.

Може да си изкарате и ЕЗОК.
Ние винаги правим и застраховка, но миналата година на Корфу влезе в употреба европейската карта.

# 311
  • София
Niss, миналото лято преживяхме същото на Ситония и сме категорични, че няма да повторим повече освен някой юнски уикенд.

# 312
  • Sofia
Ситония е много красива, но в пика на сезона е кошмар, а цените се определят според търсенето.
В темата има доста предложения за красиви и относително спокойни места.

# 313
Със закъснение препоръчвам в Ираклица това заведение

https://maps.app.goo.gl/6WcXR1PcxwjBnMhVA

То е срещу другото препоръчано Полимния, което все още не работеше по времето, когато ние бяхме там.

За по-малко тълпи в Северна Гърция трябва да се ходи в началото или края на сезона, ми се струва. През септември съм била на нехаресвани тук места, заради тълпите и усещането за Китен, и беше спокойно. Дано и тази година да е така.

# 314
  • Русе
Здравейте! Да ми препоръчате някой попътен плаж на прибиране към България, от Лариса до Кавала?

Общи условия

Активация на акаунт