На море в Гърция 2023 - III

• 60 157
  • 785
  •   1
Отговори
# 405
  • София
viper Как разбрахте че е измама, интересувам се понеже и аз букнах и даже платих резервация за август на място без коментари. Нали уж имат лиценс в букинг, т.е. няма никаква проверка или друго?
Мястото за настаняване беше отскоро в букинг, нямаше все още коментари. Търсих настаняване, при което да приемат домашни любимци. Както си пишехме в WhatsApp на номера, който е даден за контакт с мястото в букинг, изведнъж спря да ми пише, спря да си вдига телефона. За по-сигурно му писах през платформата, отговори ми там и се успокоих. Вчера получих имейл от букинг да им изпратя всичко от коренспонденцията. Проведохме и няколко телефонни разговора с тях. Те ще си търсят парите от този човек, сигурно си имат механизми. Букинг ми предложиха друго по-скъпо място за настаняване, като ще покрият разликата в цената. Защитиха ме.
Та вече си имам обеца на ухото да не резервирам място без коментари, и ново за платформата.
По принцип това ми беше първа резервация за Гърция през платформа. Години наред пътуваме без резервация, но никога в топ сезона. Сега така се наложи. Ах, как ми липсва пътуването с кемпер...

# 406
  • някъде ... тук ...
Viper, дано скоро пак пътувате с кемпер.

Ние и с децата, и без буса, повечето пъти сме тръгвали без резервация, но е било все края на юни или началото на септември.
Сега решихме да преспим 1 вечер на къмпинг Кастри, без резервация, и нямаше места. Добре, че има p4n и си имаме набелязани точки.

# 407
  • София
viper Как разбрахте че е измама, интересувам се понеже и аз букнах и даже платих резервация за август на място без коментари. Нали уж имат лиценс в букинг, т.е. няма никаква проверка или друго?
Мястото за настаняване беше отскоро в букинг, нямаше все още коментари. Търсих настаняване, при което да приемат домашни любимци. Както си пишехме в WhatsApp на номера, който е даден за контакт с мястото в букинг, изведнъж спря да ми пише, спря да си вдига телефона. За по-сигурно му писах през платформата, отговори ми там и се успокоих. Вчера получих имейл от букинг да им изпратя всичко от коренспонденцията. Проведохме и няколко телефонни разговора с тях. Те ще си търсят парите от този човек, сигурно си имат механизми. Букинг ми предложиха друго по-скъпо място за настаняване, като ще покрият разликата в цената. Защитиха ме.
Та вече си имам обеца на ухото да не резервирам място без коментари, и ново за платформата.
По принцип това ми беше първа резервация за Гърция през платформа. Години наред пътуваме без резервация, но никога в топ сезона. Сега така се наложи. Ах, как ми липсва пътуването с кемпер...
Благодаря за отговора , надявам се при нас всичко да е наред, но и аз ще съм на тръни докато се настаним. Надявам се да случите на настаняване и да починете добре.
Сега се сещам че като платих писах на човека, и той каза че си получава парите от букинг след като си тръгнем. Вече не знам и това дали е така

# 408
  • гр.София
Никол, и аз членувам и докато си търсихме местенце, колкото пъти съм писала на човек публикуващ обява, почти винаги поводът е, че А юли и август е заето.
И да си кажа, мен ме достраша да наема през такава обява, тъй като искат 50% капаро при резервация и 50% една седмица преди настаняване. Ами ако отидеш и се окаже, че е измама?
От 6 години резервирам от една от тези групи. Имат дори видеа на самите апартаменти. Много е коректна жената, която се явява посредник ли не знам как се води. Не са ми искали никога 50% от цената. Само символично капаро около 50 евро.

# 409
  • София
Така е, и през букинг, и през airbnb, хазяите получават парите не само след напускане на гостите, но и след добро ревю (по думи на отдаващ в БГ познат).
Първата ни резервация за тази година беше анулирана няколко месеца след като я приеха. Звъня ми жената 3 -4 пъти докато реша да вдигна на чужд номер, да се извини и да обясни, защо се налага да анулира. Каза, че ще има и глоба от платформата за нея.

# 410
  • гр.София
За жалост на всякъде може да се попадне на измама. В повечето случай си личи, когато нещо не е ок. За това, четете всичко добре, проверявайте, четете отзиви и т.н. Букинг не е гаранция.

# 411
  • София...........
Благодаря за отговора , надявам се при нас всичко да е наред, но и аз ще съм на тръни докато се настаним. Надявам се да случите на настаняване и да починете добре.
Сега се сещам че като платих писах на човека, и той каза че си получава парите от букинг след като си тръгнем. Вече не знам и това дали е така
Не се притеснявайте, защото хазяите получават парите по-късно. От Booking мисля 24 часа след деня за настаняване, а от Airbnb при напускане на мястото, Но всичко това важи само ако правите регламентираните разплащания през платформите, а не на черно през линкове и сметки...
Два пъти сме буквали нови места без коментари и не е имало проблеми, даже и двата пъти бяхме приятно изненадани от по-добре изглеждащи от снимките места Simple Smile

# 412
  • Стара Загора
При нас тази година така се случи, че почти всички места където спахме вече над 10 бяха на чисто нови обекти за Букинг и ми направи впечатление, че много се стараят хората . Винаги имаше изненади за добре дошли, интересуваха се всичко наред ли е, нещо липсва ли ни. Без забележка съм към нито едно място. Възможно е и на Крит хората да са си такива, но супер гостоприемни бяха.Някои места ги резервирах на деня, няколко часа преди да се настаним, веднага  имахме отговор след резервацията да кажат, че са готови да ни посрещнат. Преди и аз избягвах обекти без коментар, но сега постоянно ги заглеждам. Доста често и цената им е много по-добра от тези с висок рейтинг и много отзиви, а качеството не отстъпва. Специално на Ретимно и Йерапетра бяхме в чисто нови апартаменти.

# 413
  • София
Аз също миналата година на Крит резервирах една чудесна къща без отзиви в Букинг. Оказа се, че ние сме първите им клиенти, току що я бяха ремонтирали. Такова посрещане до момента никъде не сме имали. Толкова мили бяха хората, същевременно притеснени дали ще ни хареса. Бяха напълнили хладилника с плодове, зеленчуци, сокове,вино, ракийка, отделно сладки, купа портокали. И изобщо цялата къща беше чудесна. Ами с кеф им оставих 10-ка в Букинг след престоя. Напълно заслужен беше. Но факт е, че аз също съм с едно наум за места без отзиви.

# 414
Възможно е и на Крит хората да са си такива, но супер гостоприемни бяха.
Такива са си Heart
Даже и Казандзакис е писал по този повод.

# 415
  • Стара Загора
Да , точно ! Навсякъде имаше бутилка вино, раки, купа с плодове. На няколко места и сладки, закуски.Капсули за кафе( мъжа ми пие кафе и гледахме да има навсякъде кафемашина. ). Такова нещо не ми се е случвало по други места.Надявам се и нагоре като  тръгнем към Пелопонес да попадаме на толкова гостоприемни домакини.Ще имаме там няколко нощувки и след това две-три в Парга . Миналата година от Корфу не направихме Паксос и Антипаксос и сега съм решила да ги посетим
Параход писали сме едновременно.

# 416
  • София
И аз се надявах на подобен сценарий, но уви. Сега съм се захванала да чета всички постове за Парга и оглеждам за плажове, на които да не е претъпкано, но се съмнявам да съществуват такива през месец август. Тази година кандидатстването след седми клас ни обърка почивката.

# 417
  • софия
Ние точно след седмокласната лудост бяхме в Парга с избор в последния момент. Беше натоварено, а беше в ковидно лято.

# 418
viper, Лихнос е много голям плаж съвсем близо до Парга. Съмнявам се да става пренаселен, освен ако не са го чадъросали прекомерно, като някои други плажове в района.

# 419
  • София
Явно няма да си починем... Каквото- такова. Последните две години бяхме на диво с кемпер и много ни хареса. Починахме си наистина много добре.

Общи условия

Активация на акаунт