На море в Гърция 2023 - III

• 60 093
  • 785
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте момичета, изчетих доста преди да с реша да питам. Накртко - края на септрмври, седмица на Корфу. С кола сме, с две колела също. Търся през aibnb, дом с кухня на първс линия.  Намирам някакви неща, но  ми изскачат въпроси - мисля си, че плажовете които гледат към Италия са за предпочитане, но дали наистина е така?  Примерно, отзиви за  Санта Барбара ? Ходилите ,кой плаж препоръчвате?
Благодаря предварително на отзовалите се.
Здравейте. Ние бяхме месец юни една седмица точно на този плаж Санта Барбара. Останахме с много добри спомени.  Бяхме в студио на 200 метра от плажа. Хранехме се в заведенията на плажа и в таверните около вилата.
Селцето Периволи се намира във вътрешността и е отдалечено от плажа.

# 496
Тази година стават точно 10 години, откакто за пръв път посетих Гърция, ходила съм и в съвсем туристическите северни части, и на юг и никога не ми се е случвало да усетя някакво негативно отношение.
Миналия месец като пътувахме, в едно утрепано крайпътно ханче собственикът се заговори с нас, пита ни откъде сме, не знам защо, ама толкова се зарадва, че ни помоли да го почакаме и ни донесе по два сладоледа, та се чудехме как да ги изядем след цялото обядване Grinning

Аз след дълго чудене и маене как точно да организирам втората почивка, се спрях на Евия. Сега почвам да чета за този остров и къде трябва да ходим Grinning

# 497
Здравейте момичета, изчетих доста преди да с реша да питам. Накртко - края на септрмври, седмица на Корфу. С кола сме, с две колела също. Търся през aibnb, дом с кухня на първс линия.  Намирам някакви неща, но  ми изскачат въпроси - мисля си, че плажовете които гледат към Италия са за предпочитане, но дали наистина е така?  Примерно, отзиви за  Санта Барбара ? Ходилите ,кой плаж препоръчвате?
Благодаря предварително на отзовалите се.
Здравейте. Ние бяхме месец юни една седмица точно на този плаж Санта Барбара. Останахме с много добри спомени.  Бяхме в студио на 200 метра от плажа. Хранехме се в заведенията на плажа и в таверните около вилата.
Селцето Периволи се намира във вътрешността и е отдалечено от плажа.
Благодаря за отговора. Би ли ми дала някакви насоки къде да търся настаняване . Име на село , или хотел ?  Двеста метра е напълно ок и за нас .

# 498
Момичета, днес бяхме на Миконос и много, много, много ни хареса. Туристическо е, скъпо е, но е мнооооого красиво Heart

В бързината успях да се скарам с една фотографка (от онези, които правят фотосесии с ярки рокли с шлейфове) - не стига, че я чаках културно сума време, а когато аз застанах за няколко снимки, тя нарочно застана заедно със следващата девойка така, че да влиза в кадъра. Нахална работа... Като изключим това, си изкарахме страхотно и не съжалявам за (почти) пропуснатия плажен ден.
Относно цвета на морето - аз също съм забелязала, че преди обяд до ранния следобяд цветът е най-красив заради положението на слънцето. Може би затова не оценихме Кедрос и Хавай - отидохме около 15 ч., защото същия ден се разхождахме във Филоти и Аперантос. И все пак мисля, че на нито единия плаж цветът не е аквамарин, каквото описание срещнах в нета.
Относно отношението - като цяло не сме срещали нито лошо, нито по-добро отношение заради това, че сме българи. Само онзи ден в Халки в един магазин за местни продукти продавачката много ни
хвалеше конкретен мен (дегустирахме и наистина беше чуден, но и доста скъп), но като разбра, че сме българи, веднага ни предложи по-евтин вариант. Стана ми неприятно.

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 21:55 от Divi_86

# 499
  • софия
Съдят по масово срещаните представители. Нас в популярен турски курорт, не от скъпите, ни гледаха като полезни изкопаеми, че говорим доста сносен английски без типичен балкански акцент.
За всички години, в които ходим в Гърция, не сме попадали на негативно или пренабрежително/подценяващо отношение.

# 500
Здравейте! Някой знае ли места с водни паркове в морето в близост до Кавала?

# 501
Здравейте! Може ли мнение за nea vrasna? Как е плажа там ?

# 502
Не съм била там, но като цяло съветвам да разгледате снимките на бийч баровете в google, много добре се вижда как е плажа. Важи за който и да е курорт.

Здравейте! Може ли мнение за nea vrasna? Как е плажа там ?

# 503
Като стана въпрос за отношението на гърците към нас, се сетих, че по време на нашата почивка в Наксос тази година, за първи път усетих наистина много специално отношение към българите. Навсякъде, когато разберяха, че сме от България много ни се радваха, казваха ни "съседи, съседи", дори веднъж комшии, което много ме изненада. На места дори знаеха и български думи. Наистина за пръв път срещам такова топло и сякаш неподправено отношение, много мило беше. В един от магазините в центъра на Хората продавачката много се разсмя, като казахме, че сме българи, защото този ден, както се изрази само на българи клиенти й вървяло. Изненадах се много приятно, на този остров, толкова далече оттук как ни посрещат.

# 504
Аз също не съм видяла лошо отношение, напротив винаги са били много любезни и топли.
Иначе веднъж имахме една случка много абсурдна. До нашето студио се настаниха една баба и внучка. Аз си четях книга на терасата, а те си говореха и вмъкваха български думи. Предположих, че са от българите, които остават в Гърция. Вечерта мъжът ми, който много обича да се разговаря с околните ги заговори. Оказаха се от Серес и щом чуха, че сме българи бабата започна да говори срещу българите на висок глас и то доста цветисти обиди. На другата сутрин рано, по изгрев я чух да пее тъжна стара българска песен. По-късно отново започна да обижда българите на висок глас, за да я чуят всички колко ни мрази. Беше смешно-тъжно, дадох си сметка, че жената наистина е българка, но репресията срещу нея е била толкова силна, че дори променената политическа обстановка не ѝ дава сила на висок глас да признае произхода си . За щастие не с всички е така.

# 505
Колкото по- на юг, толкова повече ни харесват. Не съм усещала лошо отношение, но съм усещала отношение в Северна Гърция и то напоследък. Преди не беше така

# 506
Здравейте, добра таверна в Керамоти? А нещо интересно за разглеждане? В Кавала къде може да се паркира? Тръгваме в четвъртък за почивката ни в Керамоти.🤗

# 507
Колкото по- на юг, толкова повече ни харесват. Не съм усещала лошо отношение, но съм усещала отношение в Северна Гърция и то напоследък. Преди не беше така
Aбсолютно на същото мнение съм! Не им харесва на гърците от северната част да облусжват само балканци. Едно време, когато контингента беше различен, по-друг начин се усещаха нещата. Дори на место, което посещаваме периодично от 10 год., се усеща разликата в отношението в последние години.

# 508
  • София
Честно казано, не бих се учудила да има отношение, като се има предвид, че все по-често ми се случва да се срамувам от невъзпитано и дори просташко поведение на мои сънародници из Европа. Изключително неприятно, но факт!
Първата ни почивка в Гърция беше точно преди 10 години във Вурвуру, Ситония в малка каменна къщичка в двора на Валасакис. Супер спокойно беше, особено нощем. Една вечер, към полунощ, чухме викове откъм улицата - видяхме доста пиян мъж, който едва ходеше, подкрепян от жена си. Надали ще се изненадате на какъв език врякаше и разваляше лятната тишина. Вече нямам особено желание да ходя в Северна Гърция, до голяма степен заради балканската атмосфера.

# 509
Сега като ви чета и ми стана носталгично...
И нашата първа почивка в Гърция беше преди 10 или 11 години (забравила съм вече детето на 4 или 5 беше...)
Бяхме на Вурвуру в студио, което и досега помня, че струваше 30 евро на вечер Simple Smile
На Лагониси нямаше бийч бар, а на една скала навътре в морето на Портокали имаше възрастен, дългокос и белокос грък нудист, седнал на столче под един яко опърпан чадър..

Вече повече от 6-7 години не сме ходили на север, най-уютно ни е на Крит - намерили сме си и времето и местата без тълпи, но тази година ще пропуснем и ще проверим как е Скиатос. Тръгвам без никакви очаквания - освен евентуално да видя отблизо как каца самолет Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт