Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 67

• 19 554
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Нормална реакция е - тялото се опитва да спести енергия и намалява температурата.

Аз напоследък имам проблем с главоболие по време на фаст. Пия повече вода и по-малко кафе. На кафето го отдавам, но не съм напълно сигурна, защото като се наям и ме отпуска.
Електролити добавяш ли си?
Добавям, да. Не дава отражение.

# 151
Шарпито е в топ форма ❤️

# 152
Шарпито е в топ форма ❤️
Дано се и върне в такава 🤗
Тайс, в санаториума ще ида, там нЕма гомца. На индианци не бих се доверила за нищо в тоя живот.
Разсмя ме иначе.
Тъкмо се прибрахме от плаж и докато съм с пясъка турих да направя пиле по Шарпиански и после да ходим на разходка. После ще плющим.
Скрит текст:
ох каква чанта си харесах пак... Половинът ще ме убие вече, защото ще е 165 тата

# 153
Отивам да чета доктор Боз и да се разсейвам, че ми хрумна да пия още една доза mct и нещо ми пристъргва (подозирам, че КЗ е паднала на необичайни за мен нива заради това, ама няма да се давам).😆
Долче, не е задължително захарта да е ниска, когато си гладна. И аз мислех, че може да има такава връзка, но се оказа невярно при моите измервания.
Да, знам, мерила съм и аз. Но нямам лентички сега, за да измервам.
Шарпи, във форма, както винаги.👌 Mct-то по принцип води до производство на кетони, т.е. понижение на КЗ би било в следствие на това и не би трябвало да се усеща чак като хипогликемия (всъщност, не е задължително да има понижение на КЗ, ако поддържаш достатъчно ниски стойности).🙂 Жалко че нямам с какво да измеря КЗ сега...😅 Много ми е любопитно иначе, ама много...
Помня, беше писала, че си спасявала някой на предишно море.😃 Ако не се лъжа, била си с червен🤔 бански и са те помислили за спасителка...че и с тези мускули никак не е чудно защо!😁
Стела, знам, знам. Просто обикновено не чувствам чак такъв глад като вчера...😄
Долче е виновна за всичко, пуска мухи тука.
Ха ха, аз ли съм виновна?😅 Съжалявам!😋
Тайс, хлябът бил полезен за стомаха?🤣🤣🤣
И аз не говоря особено с други хора на тема хранене и не се обяснявам, нека всеки да е със своите си разбирания. Не ми се влиза в излишни спорове. Най-близката ми приятелка си хапва от всичко (не огромни порции, но вгх са доста- фрешове, захар в кафето, десерт или малко сладкишче към храненето, по малко хляб с готвенето храна, кола и т.н.). Не пази диети, има излишни кг (по-малко от мен, но всички излишни кг са на "инсулиновите" области), дори съм я питала за стойностите на КЗ и инсулин (като е ставало въпрос за изследвания), обаче не си спомня какви са (освен че са в норма)...Не виждам какво ще се промени, ако задълбая много по темата.😉 Веднъж така мило ме почерпи с един фреш (а знае уж, че се храня нвх😉)...
Хич не ми става по-студено от фастове през лятото на мен.😆 Ако изкарам един ден на ябълки всъщност може и да ми стане студено,  особено зимно време...😅

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 23:02 от dolce miele

# 154
След като вечерям ще се ровя за рецепти за бонбони с извара.
Може да ме споходи муза.
Пък то може и с маскарпоне.
Ще видим.

Долче, тя ти е казала, че са в норма, но най-вероятно е питала личната си и нали ги знаеш лекарите.
Видял сигурно кз 5, инсулин 20 и решила, че е екстра.

Ама като се замисля зимата повече ми става студено, знам ли и аз.

# 155
  • София
Идвам за похваля авокадо таратора на Хепи. Много вкусен и точно по нашето хранене. Авокадо, краставици, пресен пипер, заквасена сметана, лайм, копър, зелен лук и чеснов зехтин.

# 156
Елора,
Скрит текст:
лошото е, че ЛЛ и' е много близка роднина...😜 За почти всяко боледуване им жули рецепта за антибиотик- тя и моята приятелка е на мнение, че "само така и' минава"...🤕 Т.е. ножът трябва да опре до кокала и пак не знам дали ще се трогне да чете и да се информира или пак ще разчита на каквото кажат лекарите...😒  Иначе аз съм споменавала в какви граници са оптималните КЗ и инсулин- отговорът е винаги, че не си спомня точно какви са, ама и' били добре резултатите и в референтните.🙈
Артемис, правила съм нещо подобно и наистина е вкусно. Но съм фен на всякакви вариации на тема таратор.😍
С маскарпоне ще са по-добре бонбоните. Определено.😍

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 19:53 от dolce miele

# 157
Няма оправия за който не желае помощ или съвет, просто няма. Единият от бояджиите на обекта ни сутринта зачезна, вдигнал много кръвното и се прибрал да не се вее по скелето. Като се наработих аз, го заварих във фоайето на хотела - кока кола в едната ръка и сладолед в другата, моля ви се. Че напираше и на мен да купел, много убаво било...
Сигурно вече ме мисли за грубиянка, ни един път не приех да ме почерпи тоз човек. Ни с водка, ни с уиски, ни със сладолед и кола Joy

# 158
Неуспешно лунуване днес за мен. Изкарах 22 часа фаст, но ми стана зле. Шунка, крема сирене и маслини хапнах, че щях да приритам. Миналата седмица беше лесно, но след два дни по-стабилно ядене- днес фиаско. Само да не прекаля пак! 😁

# 159
Абсолютно, съвети давам само поискани.🙂
Шарпи, добре е новото горнище.🤩 Много естествен ефект си докарала, браво.😃

# 160
Долче, хлябът имал витамини Б, а стомахът се нуждаел, няк' ва такава беше връзката 🙄.
Вметнах, че може би въглехидратите по- скоро хранят мозъка, ама не ми се получи смешката.
Да е жива и здрава, това е човек, който, когато каже хайде да се видим, всъщност казва хайде да ме видиш. Минимизирала съм контактите, а беше човек, с който години наред бях в ежедневен контакт. С годините станах много селективна.
За такива като нея баба ми казваше Учена, ама глупава.

Да ти кажа, мст на мен не ми променя кз.
Ама и 100 гр . фъстъци на първи час не ми я вдигат. Въобще, ни надолу, ни нагоре съм. С кз, с кила...застой , та дрънкам 😬

# 161
Хи хи, витамини В има в много храни.
Какви са тия нефелни оправдания.
И една колежка така ми викаше, бил важен.
Питам с какво? Вика бил важен пак.
Ама с какво питам втори път.
Ми имал неща дето други неща ги нямало
Кои неща викам. Кой е тоя минерал или витамин? Кажи и ще  ти го намеря в 10 други храни.
Викам прочети Пшеницата - маскирания убиец и ми обори точка по точка.
Не че съм я чела де.
Ама ми се ще.

# 162
Абе, не си чела достатъчно явно.😛 Виж как знаят другите хора и те оборват.🤣

# 163
Щом ползват пшеница, да четат. Може , освен за  маскираният  убиец, да има и за маскираното безсмъртие 😜
Да си рупат там хаповете и хлебчето.
Хора с проблеми. Па после олеле.
Като ме питат някои какво е нввм, ме слушат внимателно на : без хляб, без сладко, като стигна до картофите и ориза , и губят интерес 🤣

# 164
Абе, не си чела достатъчно явно.😛 Виж как знаят другите хора и те оборват.🤣

Чакай, ич не ме е оборила. Аз не и казах, че не съм я чела.
Почнах да и говоря каквото знам, ама онова се мислеше за много умно и затова и казах като не ми вярва да ходи да я прочете поне тази и тогава да ми спори. Даже ако иска и викам и с автора да спори.

И всъщност съм много проста, значиииии...
Оказа се, че тая книга я имам на компа.
Имам 100 гб книги. Колекционер съм малко аз. Свалих спиралата и какво ли не още през годините и пазя ли пазя.
Щото наскоро си викам да търся из гуглето книги за йога. Не че съм почнала някоя де, ама да видя. И получавам в мозъка факс, че аз имам бая книги и там първо може би да търся.
И омг, имала съм. Какво ли не нямам.
И сега сърчнах тази. Имала съм я. А преди 5 месеца си мислех дали да не си я купя.
Слагам я на телефончето и паралелно с останалите.
И в първия пост ще я пльосна.
И също така от другия път ще има още една на Шиния- Микробния фактор.
Ей сега качвам и тази.

Общи условия

Активация на акаунт