Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 67

• 19 514
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Калиева сол, калиев цитрат взимам. Магнезият обаче ми беше свършил. Тук са страшни жеги и хем исках да пия по-малко вода вчера, хем пък ми се пиеше. Можех и още вода да изпия конкретно вчера...Даже малко ограничих в последните часове на деня. По принцип не докарвам чак 5 литра течности.🙂

# 316
Гергана016, високия холестерол често идва от яденето на боклучави храни + мазно. Всичките хидрогенирани мазнини от вафли, кроасанчета, бисквити и чипсове са доста по-голям проблем отколкото 1 свинска пържола. А в този начин на хранене се набляга на набавянето на мазнини от зехтин, маслини, авокадо, риба, допълнително от Омега 3. Ако имаш висок холестерол и се притесняваш, тогава ядеш свинско без мазнини и пилешко без кожа и компенсираш с гореизброените. А холестерола малко или много е въпрос и на генетични особености. Хранейки се еднакво с моя мъж имаме различен холестерол, като моя и 4 и нещо, неговия 5 и нещо, но в неговото семейство всички са с висок, въпреки че избягват вратните свински пържоли, бекона и пилето с кожа. За сметка на това колко купешко сладко се яде... не е истина + картофи, хляб, ориз и др. въглехидратни.

# 317
Има ли вкус този магнезий? Бях си взимала някакъв преди време и се потрисах всеки път когато трябваше да го пия. Запушвах си носа и веднага след това трябваше да глътна кафе, за да не усещам гадния аромат.
Силно казано вкус, очаквах поне да накиселява малко а то е потресающо блудкаво... Не горчи или нещо, просто чак се дразня как хептен на нищо не прилича Grinning Ще му цръкна аз малко лимонов сок другия път, само да не забравя да купя лимони.
Кафе до магнезия не е добра идея, с нещо друго си оправяй вкуса по-добре.
В капсули не е задължително да са огромни, просто явно на такива сте попадали. Или сте търсили да е голяма доза в една. Аз си пиех по 2 капсули но бяха с нормален размер.

Гергана, прегледай информацията в началото на темата. Ама хубаво я прегледай, ако трябва и повече от веднъж че е страшно много. То пак все ще остане нещо да питаш и не сме отказали да помагаме, ама хайде поне да не са най-елементарните неща че язък за всичкия труд да го има първия пост.

# 318
Аз пия този магнизий, вкус Berry mix. Харесва ми.
https://shop.4fitness.bg/minerali/kaltsiy-magneziy-tsink/magnesium-citrate-powder-240-gr/

# 319
Има ли вкус този магнезий? Бях си взимала някакъв преди време и се потрисах всеки път когато трябваше да го пия. Запушвах си носа и веднага след това трябваше да глътна кафе, за да не усещам гадния аромат.
Силно казано вкус, очаквах поне да накиселява малко а то е потресающо блудкаво... Не горчи или нещо, просто чак се дразня как хептен на нищо не прилича Grinning Ще му цръкна аз малко лимонов сок другия път, само да не забравя да купя лимони.
Кафе до магнезия не е добра идея, с нещо друго си оправяй вкуса по-добре.
В капсули не е задължително да са огромни, просто явно на такива сте попадали. Или сте търсили да е голяма доза в една. Аз си пиех по 2 капсули но бяха с нормален размер.
Точно блудкаво, ама гадно е моя, направо се потрисам от аромата. Не се бях сетила, че може да му капна лимонче. Ще пробвам така, благодаря за идеята. Flowers Hibiscus

𝑬𝒍𝒊𝒇𝒇, може ли снимка на съдържанието? Гледам, че пише че е с аромат на портокал.

# 320
От всичкото подстрекаване тук, поръчах тоз голям пакет магнезиев цитрат, да не остана назад и аз. И желатин добавих, зер само такова не съм пробвала да си джуркам Grinning Телешки. Поне от него малък пакет взех, 100 грама само. Хич не съм убедена че ще го изям, да не да го  подмятам само и да ме е яд.
И електронна мерителна лъжица, че сал такава джаджа нямах... аз кухня нямам иначе, ама що пък да си нямам и такава мерилка. Ще си меря цитрата за сега, ако не друго. Инженер човек на уреди се радва, детска радост е това нашето Joy
Добре че нямах време да разглеждам и повече сайта на Тримарт, че кой знае още колко щуротии щях да нахвърлям в кошницата, а стягам и поръчка в iHerb дето почти запълва лимита за сума наведнъж... и това след като махнах магнезия щото нали поръчах този на прах.
Хората заделят пари за почивки, а аз пазарувам добавки като луд с картечница Grinning
Ама почти всичко ми е на привършване, сега като се заредя ще мирясам и ще търся пак по някое време догодина.
Едит: Те тия сладури ми били на пешеходно разстояние, обадиха се да питат дали искам да плащам доставка или искам да си ги взема аз нещата. Още по-добре значи.

И аз си взех преди време телешки желатин от Тримарт. Добавям по една супена лъжица към яйчена смес и си правя омлет. Става разкошен. Желатина леко се желира, ммм Simple Smile
Понякога към яйцата и желатина добавям и лъжица сусамов тахан. Снощи пък си правих омлет от яйца, желатин, гхи и патладжан. Отгоре гарнирах с листа прясна мента.
Днес за обяд омлета ми е яйца, сусамов тахан, гхи, пресни магданоз, джинджифил и босилек. Към това ще прибавя и маслини.

Шарпи, супер си!

Холестерол не гледам аз. Или поне не гледам с тревога. Хората още ли вярват на отживелици, че яйцата и месото го вдигат? Пример са моите родители. Те слушат джипито. Ядат предимно въглехидратно, почти никакво месо, мазнини от неполезните (слънчогледово олио). Холестерола им е до небесата.

# 321
Същата работа е и баща ми, не довзема просто. Салатата му удавена в олио, зехтинът бил гаден... Иначе се варди от масло и мас, че и от яйца и свинско. Много ме е яд на него.
И на майка ми, която продължава да си пие ниска доза статин защото кардиоложката рекла че се пие цял живот. А холестеролите са ѝ ниски даже. Спорим много често по това.

# 322
  • София
Натка, разбирам те за родителите. И аз с майка ми се ядосвам по същата причина. Холестерола си и е съвсем приличен и даже едната лекарка и казала да спира статина, но другата и казала че не може и се пие цял живот. Е, толкова съм спорила с нея, защо не слуша първата - но тя си знае нейното и си го пие статина. Много се дразня и ме хваща яд на нея, но вече избягвам да говоря на тази тема.
 В интерес на истината моя холестерол също беше завишен, но вече 1 и половина година съм на режима и спада, но още е висок. Даже сега последния път като бях на кардиолог, ми обясняваше, че често има генетично предразположение към по-високи стойности, но е добре да се  държи в границите. Опита се да ми каже след 6 месеца да отида пак на преглед, но след това реши, че няма смисъл, и да си отида след 1 година. И  мисля, че се похвалих, ако не съм - сега хвал, хвал,  та спря ми едното хапче за високо кръвно, а другото каза че мога да не го пия всеки ден, особено през лятото. Но да се следя. А смея да твърдя, че вече се понаучих да слушам тялото си.
С две думи от едната шепа лекарства които пиех - за година и половина съм с едно хапче и то не е задължително да е всеки ден. Това ми е най-голямата печалба от режим, кг-те са бонус Stuck Out Tongue Winking Eye

# 323
Съгласна съм с Nevermoresleep. Долче, ще ти дърпам ушаците. Не прекалявай с водата, моля те.

# 324
Добро утро! Ако още веднъж бай манго спре до мен и почне да вика ЦАРЕВИЦААААА, ше му шибна един и ше го удавя!!!! 😡
Долче, прекалено многото вода също не е ок, но сигурно знаеш това. Лятото до 3-4 литра добре, после вече натоварваш бъбреци.
Днес личи, че ще е голяма жега, крийте се. Като гледам какви температури дават в Пловдив...

# 325
Щом за тук дават 37-38 градуса, там ще удари 40 сигурно... Лоча и аз като невидяла ама повече от 3-4 литра не мисля че стигам. И то с електролити разтворени. Само чиста вода в такива количества сигурно не бих изпила.

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 11:33 от natka

# 326
Докладвам. Хусолинчето не ме кефи много.
Приключвам, днес беше последно, щото бях го приготвила от вчера.
Ама утре друг експеримент. Ще си сложа в шишнце инулинче и малко чия.

# 327
Шарпи, подлъгах се и с една газирана вода може би. Неподсладена, неовкусена. Пия и ми се пие още. После гледам на бутилката пише <0,5 гр вгх на 100 мл...🤔🤔
Елора, от книгата на доктор Боз за чията и запека:

Ха, гледам, че си на вълна чия.😁

# 328
Ох, на скрийншота не работи гугъл преводач. Караш ме да напрегна мозъка, а е топло Joy
Ще го напъна после.

# 329
Nevermoresleep
Скрит текст:

Аз пък имам вашите премеждия, но с колагена. Взех си телешки, на голеееми таблетки и сега всеки път преди поглъщане преживявам микро драма Joy По указание трябва да се пият 6 т/дневно, считайте. Редуцирах ги наполовина, но като свършат ще взема нещо разтворимо. Ако някой не го мързи, да пусне линк към колаген/желатин, телешки, от който е доволен? От Тримарт?

Общи условия

Активация на акаунт