Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 67

• 19 505
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Супена лъжица чия да покисне няколко минути в половин чаша солена вода, това на всеки час до резултат... Много чия ми звучи че ще ти стане така. Иначе пише като установиш колко лъжички е отнело да се раздвижат нещата, още 3 дена да вземаш по толкова, ама вече не през час ами половината като станеш и после другата по обед. И после всеки ден с по 1 лъжица по-малко.
Като за набързо толкова, поне да се ориентираш.
Гугъл преводач работи и с изображение, но приложението за телефона а иначе от сайта май не.

Тримарт имат и колаген телешки, и желатин телешки. Вече за доволен, не знам какво се очаква да каже някой, то там е малко субективно.

# 331
Не точно. Това с кисненето в чаша вода е само, за пример, за да се види как набъбва чията.🙂 А иначе по лъжица чия+ чаша солена вода след това на всеки час в продължение на 8 часа (или до резултат). Като откриеш каква доза действа добре, започваш бавно да намаляваш с по една лъжица. Идеята на приемането на всеки час е да имитира естествените "вълни" на перисталтиката.

# 332
Оф, много чия хора, ще се издуя като прасе.
Иначе малко сол да туря може.
Та се чудя утре инулинче, малко сол и чия и да джуря цял ден на работа.
Многото чия ме издува.
Ама това трябва по-редовно да го правя, не два дни и като не видя ефект да спра. Ок, стягам се. Поне 10 дни ще приемам чията.

Елиф, аз не съм фен на добавки да разтварям, забравям. По-лесно ми е да пия апчето.
Тримарт имат такива неща, виж.
Може да съчетаеш и други неща ако ти трябват.
Другия път се чудя за калиев цитрат да не купувам таблетки. Ще се напъна да разтварям чат пат.
И вит. с на прах и инулин, ама като му дойде времето.
Желатин не бих взела, не знам какво да го правя. Че и защо, то нали протеини си ядем.

# 333
Елорадо 2 лъжици чия на ден е ок. Защо във водата която пиеш ли ще я слагаш ?

Аз така бих се задавила.
 Тя нали набъбва, става като желе. Хапвай го с лъжица и да се свършва 😃

Това Тримарт сайт ли е ?
Да вляза да разгледам. Ама като почна да смятам едно 300 лв не ми върна сега и колаген чета че приемате. Мен ми скърцат много колената особено като правя кликове съм като робокоп🤣
Значи ми трябва точно колаген. Мисля, че на прах е по-добрия .  
По добре се усвоявал бях чела едно време .

Шарпи много са ми неприятни и на мен и като тръгнат и едни да събират пари за шезлонги и чадъри. Всеки път се чудя няма ли как някаква каса в началото да се сложи или автомат. Това с бай Манго е срамотия😃
Свекърите ми бяха потресени като дойдоха за 1ви път във Варна. Сто пъти ме питаха какви са тези хора и защо се разхождат с тези кутии по пясъка 🤣
Направо ме хвана срам. После ги научиха и даже им беше смешно.

Ах Долче какво направи ти с тоя вода. Аз със зор литър да изпия. Между другото аз мното я задържам тази вода. Особено като е мното горещо времето.

Аз желатин хапвам . Не всеки ден но като се сетя си разтварям във вода и ям.

# 334
Долче, хептен набързо писах на отиване да ям, колкото бегла представа да придобие там. На мен ми звучи като страшно много чия това, особено както тя не търси решение за момента само.

А желатинът е по-евтин вариант на колагена, това най-грубо казано, иначе си е вярно че си е просто протеин. На мен ми е трудно да набавям достатъчно протеин като се изхранвам основно с готова храна напоследък, та взех един малък пакет щото... що ли пък и това да не пробвам Grinning Още не съм, де. Поне взех малка опаковка, че като знам чията как я пробвах 2-3 пъти и така си стои, да не ме е яд.

# 335
Дара, суха чия няма как да ям.
Това даже в много източници не се препоръчва.
Не се знае къде ще ми залепне по хранопровода. Малко влага и се надува и лепне.
Ползвам я във вода само или други течности.

# 336
Аз съм приемала по 2-3 ч.л. чия с чаша вода (по 1 ч.л. чия на всеки час). При мен не е имало нужда от по-голямо количество. Но, когато имаш по-сериозен проблем, няма как да очакваш, че за 1-2 дни пиене на нещо (каквото и да е то) той ще се разреши завинаги.
Много или малко е чията...че тя се приема "до резултат". Никъде не пише да са задължително не по-малко от 8 с.л.🙃🤔
Нищо не ми лепне и не ми се надува от чията, писала съм доста пъти. То още с първата глътка вода "врътвам" чията в устата и тя започва да омеква, после гълтам и пия другата вода. Иначе и аз четох плашещи неща в нета, но после реших да пробвам, защото не мисля, че доктор Боз е луда да препоръчва нещо, което ще и' ликвидира пациентите...😃

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 23:00 от dolce miele

# 337
Колаген аз съм пила 2 пъти. Единия път беше на прах, заради косопада тогава. Втория път беше течен и ми го изписа невролог за шиповете във врата. Не знам имаше ли ефект, тъй като пиех и други изписани неща, но имах облекчение. А и си беше цифра - 80 лв накъде шише 200 мл.

# 338

И аз си взех преди време телешки желатин от Тримарт. Добавям по една супена лъжица към яйчена смес и си правя омлет. Става разкошен. Желатина леко се желира, ммм Simple Smile

Може ли да споделиш малко повече за този желатинов яйчен омлет? Слагаш супена лъжица (на прах) директно в яйцата и разбъркваш? На колко яйца супена лъжица?

# 339
Блендират се яйцата с желатина. Аз поне не съм пробвала само с разбъркване на яйца и сух желатин (с накиснат в малко вода не виждам защо да не става). В кафето също блендирам желатина.

# 340
Точно това се чудех, дали ще се разтвори сух прах в яйцата и ако не, каква е техниката на добавяне на желатин към тях. Simple Smile Дали не става с миксер?

# 341
Долче, не мога сухо да го пия това, страх ме. Все ще има ефект и намокрено с водичка.
Мога да опитам с плавно увеличаване на чията, ще видя.

Шарпи, ти някакъв скъп си взела?
А дали този на прах обикновен от тримарт би имал добри ефекти?
Преди време, много време си бях взела. Киснах го във вода, два пъти пих и забравих.

# 342
Аз винаги ям по три яйца на ядене (или 4 ако са по-малки).
По принцип се блендират яйцата и другите съставки (желатин, тахан), но понякога просто разбърквам яйцата, добавям по лъжица желатин и тахан, пак разбърквам (дребни бучици не ме притесняват) и мятам в тигана.

Аз си поръчвам колагени от iherb, на прах. Веднъж бях си взела на Неосел на таблетки, не, мерси.

За чията, знам за ефекта й за запек. Това ми е един от начините за раздвижване. Аз накисвам в малко топла вода чия, кокосови стърготини, канела и по желание може да добавя ядки, дребен плод.

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 13:59 от *stella

# 343
Ха, това с кокосовите е идея.
Май наистина трябва да съм редовна.

Видях телешкия колаген в тримарт. Много скъп бре. Иначе има за 14 и нещо си само 100 гр. Та се чудя.
Иначе не знам, може да пробвам по-малко да пийвам на ден. Все пак съм на нв. Да прекалям не ми се иска.
Иначе си пише хубави неща. За косата, костите и щитовидната.

# 344
Шарпи, ти някакъв скъп си взела?
А дали този на прах обикновен от тримарт би имал добри ефекти?
Преди време, много време си бях взела. Киснах го във вода, два пъти пих и забравих.
Взех такъв, какъвто ми беше изписан по рецепта (втория път от невролога)
Първия беше на прах, май точно на Неосел, и той си беше цифра тогава.
Честно казано не забелязах тогава ефект нито за коса, нито за кожа. Поне от 1 опаковка. Повече не купих.

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 14:26 от sharpy

Общи условия

Активация на акаунт