Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 67

• 19 495
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Дара, суха чия няма как да ям.
Това даже в много източници не се препоръчва.
Не се знае къде ще ми залепне по хранопровода. Малко влага и се надува и лепне.
Ползвам я във вода само или други течности.

Ама как суха. Аз не съм казвала такова нещо. Виж прочити пак. Написах да я изядеш .вечерта я накисваш във вода. Но не и да я пиеш с водата си през деня. Нещо не си разбрала

# 346
Оф, ми аз така разбрах бе душо Grinning
А защо да не я пия през деня по-малко?
Примерно в шишенцето от 500 мл да си туря инулинчето + лъжица чия, малко сол и да го изджуря това на три пъти.

Шарпи, аз тогава бях взела някакъв евтин телешки желатин май  за 5-6 лв.
То сигурно има разлика, не знам.
Макар че като им чета сега описанията в тримарта, ми чи то едно и също май.

# 347
Оф, ми аз така разбрах бе душо Grinning
А защо да не я пия през деня по-малко?
Примерно в шишенцето от 500 мл да си туря инулинчето + лъжица чия, малко сол и да го изджуря това на три пъти.

Шарпи, аз тогава бях взела някакъв евтин телешки желатин май  за 5-6 лв.
То сигурно има разлика, не знам.
Макар че като им чета сега описанията в тримарта, ми чи то едно и също май.
Малко сме развален телефон 😆
Аз говоря за КОЛАГЕН, не за ЖЕЛАТИН. 😉
Да не вземе някой да търси желатин за 100 кинта ся...

# 348
Joy

Който търси, намира.
Все ще се намери някой да продаде желатин за 100 кинта Joy

А добре де, реално тия двете колаген и желатин си приличат доста по описание.

# 349
Няма как да не си приличат, от едно и също място идват. Желатинът по принцип е частично хидролизиран колаген, има и хептен до пептиди разпаднат. И там вече вариации че те не са един тип колаген, пък и зависи от какъв източник е и пак ще има разлика в профила на аминокиселините. Все пак има телешки, свински и прочие.
Тези колагени на прах са по-преработени, водят ги уж и че се усвоявали повече. Скъпи са наистина. И съм леееко скептична щото тия твърдения колко е по-добре преработен колаген, някакси предимно идват от фирми дето продават такъв... Цинична съм, знам. Има защо.
Може и така да е, ама аз нито търся да "боря" определен проблем, нито съм напълно убедена че е толкова драстична разликата, каквато е в цената. Та си купих по-евтиното от двете.
Лекарите една голяма част препоръчват на която фирма ги е стимулирала повече, та и там бих подходила без да вярвам на сляпо че другите не стават.

# 350
Нати, и аз съм скептик.
Малко става като да ми кажат на ти тоя протеин на прах от яйца за 100 лв, той е по-качествен от естествените яйца.
Та бих пробвала с желатин телешки. Малка разфосавка. Ама има време до поръчката, месеци сигурно, ще мисля.

# 351
Аз точно това добавих ама към останалите неща де, само него нямаше да поръчам отделно че не си струва доставката. То пък се оказа че отидох на крака да си ги взема и изобщо не плащах доставка. Ама те и други фирми предлагат, просто виж които имат физически магазини край теб, не може да няма някъде.

# 352
Тримарт са във ВТ. Ти оттам ли си? Grinning
Иначе някъде може да имат техни продукти, ама да ти кажа не съм срещала в столицата.

# 353
Имах предвид и други магазини, не знаех че държиш на Тримарт да ти е желатинът. Там Бахарика и подобни, не е някакъв екзотичен продукт по принцип.
На Тримарт имат неща и в някои аптеки, ако си си купила инулина от някоя, помоли ги да ти поръчат и друго щом работят с тях.
Скрит текст:
Пък аз не съм от Търново ама тук кацнах в крайна сметка Laughing С тенденция уж трайно да е, то ще се чуе как ще потръгнат работите след още някой месец.

# 354
А да, тук си права.
Желатин навсякъде има.
Виж за инулина държа. По-изгодно е. И вит. С.

# 355
Има, има, ама Бахарика не е много евтин вариант (освен при някоя промоция). Те и малките пакетчета от 9-10 грама са вече 50-60 ст. и нагоре, рядко виждам по под 50 ст.😒

# 356
Абе помня, че взех от био магазинче в Младост. Ако имам път ще фърля око. Засега не ми е приоритет.
Да не стане само да пийна два пъти и след три години да го фърля Grinning

# 357
Елора Хахаха баш развален телефон се получи 😃
Аз погледнах този сайт на Тримар голяма скъпотия ми се видя. Верно, че някои неща са по 500 грама и кг. Ама все пак.
Аз като любител на маслата (в козметиката за лице) се зарових там . Леле впечатлена съм откъм цени 😃
Гледах и в I herb
Верно съм много изостанала 🤣ама то има доставки и до нас и то с тамошни куриери. Къде съм бляла не знам добре ,че онзи ден стана дума за добавки на работа 😃Изненадах се че колегите ми пият кофи с такива  то какво ли не. От витамини за стави и кости до такива за очи и пр
Аз преди пиех колаген на прах. Не помня фирма от Амазон. Даже мой имам някъде още 1 кутия  за мен са малко ала-бала. Никакъв ефект никъде не видях. Ни коса ,ни нокти, ни лице кожа там стави.  Та незнам

# 358
Аз съм най - несериозна с пиенето на добавките..
Иначе свалих вече 3 кг от качените. Имам още толкова 😁

# 359
Има, има, ама Бахарика не е много евтин вариант (освен при някоя промоция). Те и малките пакетчета от 9-10 грама са вече 50-60 ст. и нагоре, рядко виждам по под 50 ст.😒
Не е евтин наистина, сега погледнах. Е, ако сметнеш иначе и доставка пак не е крайно зле ама ако може да се избегне... Щом продават инулина на Тримарт в аптеки, би трябвало и други неща техни да могат да поръчат. Като цени вече не знам как би излязло, като сложат и тяхна надценка.
Иначе желатина аз го взех на 6лв за 100 грама така че не е по-евтин и той. На някаква промоция, иначе е малко повече. Половин кило излизаше с малко по-изгодно ама пак 20 и няколко лева бяха. Не че е толкова много, просто не съм убедена че ще го консумирам често и взех малкия. Ако се взема редовно, наистина по-добре големия пакет. Колагенът е доста по-солен като цена и се въздържах, по същата причина. Освен че същия ден платих над 200лв и на iHerb и хептен се озъбих Grinning

Ураганче, ти може да си най-несериозна с добавките, ама си пък от най-сериозните с режима, че май и със спорта ако правилно си спомням Grinning

Общи условия

Активация на акаунт