Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 67

• 18 204
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Мисля, че не могат да се ядат маслини, зеленчуци никакви. Аз съм седмица преди МЦ и в този период направо вия за сладко. Simple Smile

# 631
Мисля, че не е голям проблем по няколко маслинки по време на яйчен фаст (ако човек не може да издържи по друг начин), но само за овкусяване, не за гарнитура...🤔 Важно е да се държат възможно най-ниски вгх по време на яйчен фаст (да не забравяме, че все пак и в яйцата има минимално количество вгх).

Последна редакция: вт, 18 юли 2023, 18:14 от dolce miele

# 632
Мисля, че не могат да се ядат маслини, зеленчуци никакви. Аз съм седмица преди МЦ и в този период направо вия за сладко. Simple Smile
Те са плод по принцип ама все тая, по-скоро са за друг път наистина.

При мен е някъде ден преди цикъл и малко оставаше да приема почерпка с някакви сладки. Аз дори не обичам сладко, по дяволите. Даже не ги отразих какви бяха, ама иначе се изкушавах Joy Щот' искам всичко да изям точно сега. Спря ме най-вече мисълта колко още по-жадна ще съм след това...
Мухай магнезий малко повече, някой по-висок процент шоколад също.

# 633
Минавам да се отчета..ъ изповядам.
За последните три дни свърших бая глупости.
В неделя баница ядох за обяд. Поне вечерята беше кето.
Айде, баницата е моята, тя има бая яйца, сирене и мляко. Полузоново ядене.
Ама на работа 2 солети и 5 крекера.
Вечерта дойде една роднина. Но си вечеря кето палачинки. На следващия ден обяд си беше моя, но за вечеря имаше пиле със зеле. Лошо няма за мен това съчетание.
Ама брачедката донесе пица. Не бях яла пица и пиле и зеле с чесън заедно.
Вкусна пица, ама тесто.
Днес сутринта вече ми беше тежко и некомфортно на стомаха. След кето пица аз такива усещания не съм имала.
Това тестото е голям бич.
Иначе в килата не съм мръднала. И днес сутринта не бях, ама корема поиздут.
Центрирам се.
А и още една излагация имам днес.
Минах покрай онова кафе за което говорих в центъра до църквата Свети Георги. Моята кафеджийка все ми хвали техните торти. Че са с био продукти. Истински домашни яйца, скъпо масло и т.н.
И викам време е за дегустация. Сори, ама си точа лигите цяла година да ги опитам.
Избрах медовик. Хора, аз съм яла медовик. Но това беше най-нечовешкия вкусен медовик, който съм яла. Това е качество.
След време ще дегустирам и останалите неща.
Кафето ми беше безплатно, щото си поръчах торта. Прясно изпечена чиста арабика - уникат.
Утре се чудя какво ще покаже кантара.
От утре се центрирам. Даже от вечерята сега, че вече няма да правя мизерии.

# 634
Елора, това в Маркрит ли е?

# 635
Оо, пица. Това нещо дори и добро прасе като мен се затруднява да го смели. А що пици съм изяла преди... На че е било често ама определено не съм се пазила от тях и нищо ми нямаше.
А последните 2 пъти (да,повторих след време да се уверя Joy) ми застана на топка в стомаха и отказа да помръдне. Не е това начинът да се направи цял ден фаст, аз да ви кажа...
Нямам проблеми с глутен, с тесто също - поне не откъм храносмилане, за инсулина и ясно. Но неща с мая вече са ми трудни, особено ако има и мазничко в тях както е с пицата. Или някакви кифлички бях пекла у нашите, с масло и сирене. Другите ядоха даже топли и питаха за още като свърши тавата. Аз ядох малко след като изстина а и пак имах киселини до другия ден...

# 636
Какъв Маркрит, моля ти се.
Бях в Black Label Coffee House and Bakery.

# 637
Аууу, как обичам Медовик! 😱
Простено ти е, чадо наше! Продължи на чисто и без угризения! 😋

# 638
Пускам рецептата за тортата, ако някой я иска.🙂

Шоколадова торта с лют пипер и сол

200 грама шоколад 52% какао (лидълския тъмен готварски)
250 грама масло
300 грама извара
150 грама лешници
3 пакетчета желатин (моите бяха 27 грама общо)
3 ванилии или есенция ванилия
10 яйца- разделени на белтъци и жълтъци
2 с.л. какао
300 грама замразени вишни от Лидъл
Щипка хималайска сол и червен лют пипер за поръсване (може и вътре да се сложи по щипка)
За декорацията: 22 грама шоколад 70% (използвах J.D.Gross 70% с парченца карамел- от Лидъл), 30 грама сметана 30%, 22 грама касия+ 16 вишни (заделят се във фризера, част от 300-те грама са, около 85-90 грама от тях, другите отиват в блата на тортата- всъщност, тортата търпи и още вишни вътре🙂)

Разтопяват се шоколадът 52% и маслото. Оставят се леко да се охладят. Добавят се жълтъците, ванилиите, солта, леко запечените на сух тиган и накълцани лешници, 1 с.л. какао. Сместа се дели на две. В едната половина се добавят изварата, желатина, половината белтъци, разбити на сняг, 1 с.л. какао. Слага се да се пече във форма с откопчаващи стени. Междувременно другата част от белтъците се добавя към сместа без извара и желатин. Вишните (без 16-те за декорация) се слагат в съд на котлона с една малка бучица масло (заделена от 250-те грама масло) и се задушават, докато отпуснат сокове. Не повече. Като се опече блатът, но не напълно опечен, се вади, надупчва се с клечка за зъби тук-там и се полива със сока от вишните (може да се сложи и още течност за повече сочност). Слагат се отгоре и вишните и втората половина от сместа (тази без без изварата и желатина). Запича се пак за кратко до 76-78 градуса на горния слой (за да не са сурови яйцата). Препоръчвам да се намалят градусите на фурната, за да остане тортата по-сочна- аз не се сетих да го направя. Когато се охлади леко, тортата се поръсва с какао, малко лют пипер и хималайска сол (търпи и повече сол и люто). Може отгоре да се украси с шамфъстък или други ядки. Аз направих ганаш от шоколада 72%, сметаната и капка олио (за блясък). Полях тортата открая, отгоре добавих кайсията на парченца и вишните. Тортата трябва да постои около половин час на стайна температура, за да се охлади, после се слага в хладилника.
*Може и да не се дели на две места сместа за тортата, а направо да се смесят всичките съставки и да се опече като "кекс". После да се нареже на няколко блата и да се добави сметана, маскарпоне, заквасена сметана или друг крем по избор.🙂
Макросите за парче (1/16):

Елора, признат грях- половин грях.😃
Простено ти е, чадо наше! Продължи на чисто и без угризения! 😋
🤣🤣🤣

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 00:21 от dolce miele

# 639
Оле пак сте изписали света!
Аз след вчерашните зеленчуци и салати днес ще съм на месо.
Взех тези от Лидл
Ако не сте ги пробвали пробвайте ги. Много са добри и вкусни. Мятам ги на грила за минутки стават.

И една купа със салата има домати и краставици 😃
Чакам ги да се върнат от площадката моите отидоха с баща си и я мятаме.
Снощи и аз не можах да спя. Сигурно до 3-4 се въртях. Стискам очите стискам ама не 😃

Долче сънувах ти тортата. Днес отварям тука и първото нещо тя.лиги капят окапах се 😃
Стягам багажа аз 🙏
Ох не остана. Дано всичко е наред

# 640
Дара, страхотно изглеждат, но мисля, че при нас ги няма точно тези.❤

# 641
Оо звучи интересно рецептата за тортата ❤️
Елора, добра идея даваш, но не за в близкото бъдеще 😂😂 аз се точа на Савини кроасаните и сладоледа 😕

# 642
Оо звучи интересно рецептата за тортата ❤️
Коригирах рецептата! Към разтопените шоколад и масло се добавят жълтъците! Но Редакторчо ги прекръстил на "белтъците", добре че видях.😄

# 643
Леле, Елора, това е близо до наказателния съд, не трябваше да го споменаваш 😂. Особено за кафето. Като видна кафеджийка няма начин да не ходя да го търся това кафе.

Аз днес обядвах 3 пържени яйца в масло с 50 гр. Бекон, 200 гр зелена салата, после пих вякакъв лют био сок от Кауфланд кенче, ябълка с джинджифил. Учудих се на калориите , но съм сита пресита още .

# 644
Тайс, заложила си в калкулатора 172 грама вгх за ден?🤔
Според Cronometer макросите от яйцата и бекона са така (аз винаги докарвам по-ниски белтъчини само с яйца, затова в такива дни гледам да добавям риба, черен дроб, месо):

Общи условия

Активация на акаунт