Не иска да имаме общо дете?

• 10 505
  • 332
  •   1
Отговори
# 300
На детето не е работа родителските уговорки. Попитах ясно, но ще повторя, че явно епитетът е баш на място - ти откъде знаеш кой е трябвало да вземе точно това дете точно в този ден?
Дете да има телефона на гаджето на татко и да му звъни, а не да се обади на баща си... Ей сега повярвах.

# 301
Бащата е бил извън града, децата може и да са знаели, че той не може да ги вземе. Мамма миа. Тая тема наистина вече е за заключване. Което е жалко, защото за мен поне беше интересна.

# 302
Аз мога да измисля много причини да не искам второ дете, но всички те могат да отпаднат с малко труд от мен и ММ. Истината е само една - просто не искам друго дете. Нито искам да съм бременна, нито да раждам, нито бебе да дундуркам. Искам да имам време ва мен. И няма нищо лошо в това. Вероятно и мъжът ти се чувства така.
Възрастта за раждане нараства. Има много 30 годишни жени, които търсят мъж. Защо обаче този мъж се е спрял на авторката - защото жена без дете ще напира за собствено, а жена с едно може да не иска още.
Също явно авторката е добра домакиня, отговорна и той е счел, че ще му помага за неговите деца, както всъщност е.
Никой човек преживял развод и имащ 2 деца няма да напира за още деца. Питал я е да види какво и е мнението, тя е казала, че ще говорят по нататък и тъй е решил, че тя не държи много на второ. Сега обаче му е трудно да се измъкне. Децата му са свикнали с новата жена, тя му помага и ги взема при спешност, готви, чисти и т.н. не му се остава без тази помощ.
И още нещо - въобще не се справяте с децата. Оставили сте дете не само да бъде взето последно, но и да се чуди дали въобще някой ще го прибере, докато учителката е раздразнена от това, че я задържат излишно.
Ако мъжът искаше още деца, до сега да я е забременил 100 пъти. Още като се прибрах от болницата с новородено и с незарастнало секцио, ММ повдигна въпроса за второ. И от тогава е питал поне 1000 пъти. Стигнах до там, че преди да сключим брак му казах да си помисли дали иска да е с мен, защото аз не искам второ. Смятай за какъв напор става въпрос.
Този мъж просто не иска повече деца, но не знае как да каже без да загуби жената. Затова увърта.

# 303
  • Варна
Месри за съвета, ти като не знаеш какво се пита, що се месиш???
Аз неколкократно се намесих по-рано с въпроси по същество, но останаха игнорирани в девета глуха. Сега обаче нещо много се активизира. Яко пресоли манджата. Тук си за сеира.

# 304
Ех, че хубаво се нареди всичко! Браво!

# 305
То не, че няма такива дето закъсняват да си приберат децата от детска и занимания, но обикновено имат по-уважителни причини.
А да звъни детето на приятелката на татко е съвсем странно. Обикновено учителката звъни на другия родител, ако закъсняващият не вдига

Ако авторката живее с бащата и са семейство, аз не бих я нарекла “приятелката на татко”. Според мен си му е жена, дори без брак.

Според мен започна тук вече да се търси под вола теле. Така да го кажа.

# 306
То не, че няма такива дето закъсняват да си приберат децата от детска и занимания, но обикновено имат по-уважителни причини.
А да звъни детето на приятелката на татко е съвсем странно. Обикновено учителката звъни на другия родител, ако закъсняващият не вдига

Ако авторката живее с бащата и са семейство, аз не бих я нарекла “приятелката на татко”. Според мен си му е жена, дори без брак.

Според мен започна тук вече да се търси под вола теле. Така да го кажа.

Да, звънят на другоя, но явно в момента не са го намерили и него и са попитали детето на кой друг може да се обади. То е избрало мен. И на мен ми стана странно къде е тя, да не се е случило нещо, тъжно ми стана, да чака това дете само пред залата с госпожата, коят осе скара на мен, защо трябвало да стои толква време, каква била тази безотговорност...
Детето ме познава от не малко време, живее с мен съвсем нормално е.

# 307
Прочетох с интерес темата, следя разделя отдавна. Тъкмо си заформих мнение и последният пост на авторката малко промени картината, все пак ще кажа какво щях да напиша по-рано, все едно не съм видяла последното мнение...

Много контра реакции на първите мнения, сякаш се отбранява. Всичките въпросителни изречения "толкова ли е лошо" и т.н. сякаш се чувства неуверена в позицията си и търси други мнения, които да я подкрепят, но не бяха толкова много. Потребители дадоха логични предположения за възможни притеснения у мъжа като финанси, възможности, стабилност, все важни елементи при семейство с повече деца в съвременния живот. На нито едно от тези неща авторката не реагира като поясни например, че според нея това и това не е проблем /например имат добра професия, стабилни доходи, вярва че могат да си го позволят/, нещо.  Вместо това отново резки въпросителни - това ли е най-важното, нима една жена не заслужава дете от любимия мъж и т.н. Хората казват да говори с мъжа си, тя пак подскача "ама нормално ли е да не иска". Ами стори ми се незряло и повече емоционално да не кажа друго, сякаш детето е фикс идея, а другите житейски фактори не са удобни за приемане, затова се избягват. Или без дете не си представя, че връзката може да я има, без значение  колко печелят, дали живеят в 2 или 5 стаи и дали имат 0 или 3 деца... Така ми прозвуча на мен като внимателно изчетох цялата тема. Може да е просто маниер на комуникация, кое е вярно авторката си знае. Ако  ме прочете да си помисли дали няма някаква неувереност в мъжа и отношенията им, което подсъзнателно я тласка толкова силно към дете.

П.П. За протокола нямам деца, мнението ми е просто странично.

# 308
Щом мъжът в крайна сметка е казал, че не се отказва и ще си имат общо дете, след като си реши служебните проблеми, ние какво да кажем повече.

Авторката си реши проблема  Simple Smile

# 309
Прочетох с интерес темата, следя разделя отдавна. Тъкмо си заформих мнение и последният пост на авторката малко промени картината, все пак ще кажа какво щях да напиша по-рано, все едно не съм видяла последното мнение...

Много контра реакции на първите мнения, сякаш се отбранява. Всичките въпросителни изречения "толкова ли е лошо" и т.н. сякаш се чувства неуверена в позицията си и търси други мнения, които да я подкрепят, но не бяха толкова много. Потребители дадоха логични предположения за възможни притеснения у мъжа като финанси, възможности, стабилност, все важни елементи при семейство с повече деца в съвременния живот. На нито едно от тези неща авторката не реагира като поясни например, че според нея това и това не е проблем /например имат добра професия, стабилни доходи, вярва че могат да си го позволят/, нещо.  Вместо това отново резки въпросителни - това ли е най-важното, нима една жена не заслужава дете от любимия мъж и т.н. Хората казват да говори с мъжа си, тя пак подскача "ама нормално ли е да не иска". Ами стори ми се незряло и повече емоционално да не кажа друго, сякаш детето е фикс идея, а другите житейски фактори не са удобни за приемане, затова се избягват. Или без дете не си представя, че връзката може да я има, без значение  колко печелят, дали живеят в 2 или 5 стаи и дали имат 0 или 3 деца... Така ми прозвуча на мен като внимателно изчетох цялата тема. Може да е просто маниер на комуникация, кое е вярно авторката си знае. Ако  ме прочете да си помисли дали няма някаква неувереност в мъжа и отношенията им, което подсъзнателно я тласка толкова силно към дете.

П.П. За протокола нямам деца, мнението ми е просто странично.

Благодаря за мнението, прочетох го Simple Smile Казах няколко пъти, че сме осигурили добър и стабилен финансов живот, както и че имаме добри професии. Казах, че финансовите фактори за мен не са проблем, защото смятам, че осигуряваме на децата всичко необходимо - финансово и емоционално. Дадох примери за екскурзии, прекарване на времето заедно и т.н. Някой ми беше отговорил "какво от това, че сте ги водели на екскурзии или какво че си ги водила в библиотеката" Повече подробности не желая да споделям.

# 310
ами щом се разясни картинката да започва да търси допълнителни доходи авторката, за да има по-скоро сватба и бебе, нали причините са само финансови..
иначе и на мен ми изглежда като лабилна фикс идея, не искала на всяка цена дете, но не приема не за отговор и тая бивша ..голямо съревнование пада с нея
как може на "безотговорната" бивша да направи две деца, а на нея нито едно..все едно целия цирк със сватби и бебета е да се заяви по-сериозно тя пред бившата му, за да заживеят в мир..
виждала съм на живо подобна драма, само дето до бебе не стигнаха, само до сватба..

# 311
И какво сега, само защото някой е имал сватба веднъж и вече има деца, ако иска да го направи с новия партньор, то това са циркове за пред бившата. Наистина ли обществото приема за абсолютно нормално втората съпруга? Защото колкото повече се пише, толкова повече отговорът е не.

# 312
щом мъжът казва, че финанси го спират от сватба и бебе, а авторката твърди, че всичко е наред финансово има сериозно разминаване - там е драмата, не във втора сватба или общо бебе..

# 313
поредната тема, където всички носят вода от девет кладенци и се хващат за глупости само да се заядат.
Не е възможно да има леко безотговорни майки, пълна лъжа, как може авторката да я черни така.
Никога няма сватба, търсела да се докаже с детето… ми то значи всяка майка само за това иска дете, да се доказва.
И това, че децата имат телефона им, ами да, много често съм виждала такива случаи, когато бащата живее вече с друга жена. Все едно форумните мами им харесва да виждат лошото под всеки камък и го търсят и хапят колкото могат.

За отговора на мъжа… не знам дали му вярвам, пак ми звучи малко като отлагане в неизвестното, но това ще се види.
П.П.Аз също съм добре платена и нямам откъде да извадя 20 хилки за сватба, “много странно” че трябва да пести.
Повечето хора които познавам и се жениха скоро  родителите им я плащат, те самите също пестяха.

# 314
Ура! Все пак бебе ще има. Всички добри и злата майка на влизащи в пубертета хормонални тийнове заживяли честито.

Общи условия

Активация на акаунт