Не иска да имаме общо дете?

• 10 593
  • 332
  •   1
Отговори
# 45
Човекът явно правилно си е преценил, че 4 деца няма да може да издържа още поне 10 години.
Не го натискай, а му се радвай и си живейте спокойно. Да знаеш, че ако родиш още едно дете, малко по малко ще се отдалечите един от друг. Просто на него ще му дойде много и няма да може да се разкъсва между 3 негови деца, които не живеят заедно.

# 46
Любовта е движещата сила, има ли любов ще се справят с децата. Разбирам я авторката.

# 47
Има ли любов? Колко трае ?

# 48
Любовта е движеща сила, така е, но сметките всеки месец чукат на вратата. Хич, не е романтично, но е така.

Авторката най-добре знае подробностите - какъв е разходът по настоящето жилище и то достатъчно ли е като размер за още едно дете или трябва да се търси разширяване; нейният доход какъв ще бъде през първата и втората година майчинство и ще може ли мъжът да издържи финансово за този период; какъв е размерът на месечната сума, която е за другите две деца и т.н, и т.н.

На 40 човекът може да иска просто спокойствие. Да се отиде на почивка, някое пътуване, да не се налагат нови ограничения и тн

# 49
Мисля, че по- скоро авторката е временен вариант, който му е удобен за момента. Затова и не иска да се обвързва с общо дете.

# 50
щом не бил сигурен, значи не иска..
вероятно го е страх да откаже категорично, щото трудно ще му се върже друга 30 годишна..

# 51
Тя ако пита, той ще изтъкне икономически причини. Кой би го обвинил в тези несигурни времена. Но всички знаем, че когато един мъж иска семейство и деца ни война го спира, ни затвор. Всички имаме примери около себе си за мъже, които години наред не искат да създават деца с дадена жена. После с друга изведнъж проискват.
Аз ако съм думичка няма да казвам за деца. Нито ще намеквам, нито ще
говоря уж случайно.  Той вече един път се е развел ( извървяна пътека), без брак ще му е даже по-лесно.
А иска ли брак?

# 52
Говорите сякаш той  е на сто години.
 Има ил стая  за всяко дете в този дом. Ще пораснат. Струва ми се ,че авторката не брои  неговите деца ,дано греша. Ако пожелаят да са при него като пораснат?

# 53
Много е важна финансовата страна. Даже е основополагаща, според мен. Ако не може да издържа 4 деца както трябва, разбирай училища, уроци, спортове, университети и тн , много ясно, че няма да иска. Той какво работи? Освен ако не е крупен бизнесмен не знам как би станало с толкова деца да им се осигури нормален стандарт. Пък и ако се разделите, ти ще можеш ли да издържаш още едно дете? Безсмислено разваляне на рахатлъка е това твое желание, за мен. Гледай си спокойствието и щастието.

# 54
И за мен е безсмислено разваляне на спокойствието. И двамата си имат деца, добре се чувстват заедно, защо зорлем да развалят нещата? Ако пък авторката толкова много иска второ дете, може би мъжът не е правилният за нея.

# 55
  • Пловдив
Защо ТОЙ да издържа 4? Нейното сега налично дете си има майка и баща. Пастрокът дължи издръжка на доведеното дете, колкото и мащехата - на неговите. Ама за жена се смята за нормално да дърпа чергата ОТ "старите" деца на мъжа към себе си и своите деца, а за мъж - да издържа тези на жена си. Е, защо?
Не го казвам само в контекста на да или не за още едно дете.

___
За някои хора децата са нещо по-смислено от рахатлъка без тях. Ненормалници, нали?

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 22:15 от Магдена

# 56
Любовта е движещата сила, има ли любов ще се справят с децата. Разбирам я авторката.

С гола любов, деца не се хранят, нито им се плащат уроците, езиците и обувките.

И тя и той, си имат деца, и вместо да си живеят спокойно, да си гледат общите деца, да  се обичат и разбират, дай сега да изискваме още.
Ама как ще се оправяме...после ще му мислим

# 57
И за мен е безсмислено разваляне на спокойствието. И двамата си имат деца, добре се чувстват заедно, защо зорлем да развалят нещата? Ако пък авторката толкова много иска второ дете, може би мъжът не е правилният за нея.
Е, явно не се чувстват добре заедно, или поне тя.
Аз бих се разделила с мъж, който не иска деца от мен. Дори сега в залеза на фертилнаната ми възраст, знам че, ако се случи ММ ще е радостен.
Дори да бяхме останали без деца, поради болест или нещо друго. Като знам че иска деца от мен, някак чувството е друго.
Може би точно това иска авторката. Не сега, не утре, не на всяка цена, но да знае, че той желае същото. Че пак така я иска, както преди.

# 58
Няма как да живеят спокойно и щастливо, защото нямат еднакви ценности, не гледат в една посока.

# 59
  • София
А защо някои жени винаги искат дете от поредния? Това няма да го задържи, ако тя му омръзне, нито гарантира вечно семейство.
Като се събрахме с ММ /на 40 г. беше/ аз имах 12 год.  момиче, той нямаше. Понамекнах за общо, не за друго, а да си има детето ми другарче. Но той беше категоричен - не му трябват деца, скоро ще гледаме внуци. Нямаше да имаме финансови проблеми, имотни също, не му се занимаваше. Така и стана - вече след 20 г. е Главния и любим дядо на внуците, търсят се, радват се един на друг.

Общи условия

Активация на акаунт