Въпрос към майките и омъжените - страните ли от неомъжени жени без деца?

• 10 621
  • 260
  •   1
Отговори
Задавам този въпрос защото докато си скролвах листа с приятели във фейсбук установих, че много омъжени жени с деца са ме премахнали (не само мен, но и тенденциозно общи приятелки без деца и без мъже до себе си).
Зачудих какво се е случило с "фабричните им настройки" и с какво толкова постовете на неомъжени жени без деца могат да им бъркат в здравето, та чак да те изтрият?
Не сме достатъчно добри, втора категория хора ли сме?
Или след брака и децата се слага кръст на необвързаните и бездетни приятелки сакън да не ги извадят от "правият път"?

# 1
  • Враца
За мен, това твърдение е абсолютно невярно. Просто ежедневието се пренарежда, когато имаш мъж и дете, интересите са различни, задълженията - също и обстоятелствата ви отдръпват едни от други, а не е нарочно планирано така да стане.

# 2
  • Варна
Не съм омъжена, но имам дете. Не, не страня, даже поддържам доста близки отношения с няколко познати, които нямат мъже и деца. Не виждам общото между двете неща. Мисля, че са те премахнали по друга причина, Ариел. "Филтърът" ти, според мен, е грешен.

# 3
  • София
Не страня от никого. В момента с бебе, имам доста по-малко време за всички, не само за неомъжените с деца. В интерес на истината, повечето ми приятелки имаха деца преди мен, повечето години по-рано, но никога не са странели от мен. Възможно ли е да са те махнали по друга причина?

# 4
Още едно мнение, че премахването е по друга причина.
Най- добрата ми приятелка е неомъжена и без деца, най - добрите съвети за моето дете съм получавала от нея(но е гледала близки деца). Хора, които са свързани с искрено приятелство не могат да се разделят заради имане/нямане на дете.

# 5
За кофти характер и поведение съм махала, за липса на деца или брак - никога.

# 6
Не смятам, че премахването е по друга причина защото тенденциозно са трити общи приятелки без семейства и деца. Тенденциозно е. За това се чудя кое толкова може да им е бръкнало в здравето?
Говорим за общи приятелки - познаваме се отдавана всички.
Вярно, че идвам от малък провинциален град ама това е мега селско.

# 7
Това, че се познавате отдавна, не означава, че хората цял живот са вързани с вашата компания.
Нищо в поста ти не ме навежда на мисълта, че на някоя ѝ пречи точно липсата на деца. Другаде търси причината - характер, отношение, поведение.

# 8
  • София
Не те харесват, Ариел, просто е.
Махала съм заради съдържание, не на база пол и семейно състояние.

# 9

И аз това си помислих - сигурно е голям проблем ежедневно да не ти изкачат бебешки снимки на всички от френдлистата ти. Вероятно е много тегаво да виждаш хора и с друг начин на живот различен от твоя.
Аз и останалите ни "бездетни" приятелки никога не сме поставили неща, които биха провокирали да бъдем премахнати.
Ние би трябвало да ги изтрием защото само и единствено бебетата им задръстват фийда ни - неща от които все още не се интересуваме.
Или може би проблема е, че не пишем под всяка бебешка снимка колко невероятно красиви са децата им?
Нещо от което сериозно ми се повдига.

# 10
  • София
А възможно ли е отношението на тези без деца към тези с деца да се е променило с появата им, и това да е принудило вторите да ги махнат?

Ариел, четейки те усещам, че ти приписваш определени мисли на хората с деца. Възможно е да го правиш без да се усещаш и това всъщност да провокира реакция, колкото и да си мислиш, че нищо не се е променило. В едната ми компания, в рамките на 10 години постепенно всяка се сдоби с деца, като аз бях от последните, остана само една приятелка, но тя е и по-малка. Не е имало никакво лошо отношение в нито една посока. В другата ми компания все още има жени без деца, даже без гаджета, и грам не ми се е применило отношението.

# 11
А иначе в реала срещаш ли се с тези приятелки? Имаш ли нормална комуникация?
За мен е странно това премахване, защото  и да нямат време за общуване, наличието на приятели в списък не пречи.

# 12
А иначе в реала срещаш ли се с тези приятелки? Имаш ли нормална комуникация?
За мен е странно това премахване, защото  и да нямат време за общуване, наличието на приятели в списък не пречи.

Понякога се засичаме като съм в града си.
Естествено, че вече не излизаме в една и съща компания защото те удобно се капсулираха като си хванаха мъже.
Сакън да не оказваме лошо влияние и да не ги развращаваме.
Няма да се изненадам, ако това не е дошло и от мъжете им.

# 13

И аз това си помислих - сигурно е голям проблем ежедневно да не ти изкачат бебешки снимки на всички от френдлистата ти. Вероятно е много тегаво да виждаш хора и с друг начин на живот различен от твоя.
Аз и останалите ни "бездетни" приятелки никога не сме поставили неща, които биха провокирали да бъдем премахнати.
Ние би трябвало да ги изтрием защото само и единствено бебетата им задръстват фийда ни - неща от които все още не се интересуваме.
Или може би проблема е, че не пишем под всяка бебешка снимка колко невероятно красиви са децата им?
Нещо от което сериозно ми се повдига.

Искаш да кажеш, че приятелките ти около твоята възраст масово са с бебета? Звучи ми доста невероятно. Повечето жени на тази възраст са с поотраснали деца, тия, които са с бебета, са доста малък брой и сигурно биха влезли в положението на тези, които не са с бебета.

# 14
кукумицинка - да бебета, втори деца - бебета.

Общи условия

Активация на акаунт