Въпрос към майките и омъжените - страните ли от неомъжени жени без деца?

• 10 700
  • 260
  •   1
Отговори
# 45
Ние се фокусирахме върху децата, ама тя твърди, че махали тези, които са без "мъж до себе си" и нямат деца. Нали имаш мъж до себе си, Ариел? Защо тогава и защо държиш да им гледаш снимките, от които ти се повдига? Сама написа, че си наясно с функциите за ограничаване на видимостта във фейсбук.

Какво значение има? Не аз ще се червя като ги видя тия хора на живо.
Разбирам да са някакви косвени познати - били сме в една компания.
Какво трябва аз да направя в този случай? Да си извъртя главата и да се направя, че не ги виждам (много хора смятат, премахването от Фейсбук е точно това) или направо да ги напсувам?

# 46
Някой те е махнал от ФБ листата си и ти се чудиш дали да го напсуваш, когато го видиш. Имаш отговор на въпроса защо.

# 47
Ама нали си в чужбина уж, кога точно ги виждаш тия хора?

# 48
Ама нали си в чужбина уж, кога точно ги виждаш тия хора?

Понякога се прибирам и понеже сме малък град срещам почти всеки останал да живее там дори и да не искам.

# 49
Доколкото знам, социално приемливо е да ги поздравиш и да се правиш, че нищо не се е случило. Да ги питаш как са и да завършиш с "трябва да идем пак някой път на бира/кафе", без намерение това да се случи. Това съм го научила дори аз, дето съм с две леви в общуването.

# 50
  • Враца
Защо мислиш, че ще се червят ? Simple Smile

# 51
Мабожегосподимой 🙄🙄🙄
Това са социални мрежи, за Бога!
На мен шефа ми ми праща покана в една платформа (не от типа фейсбук или инстаграм), която игнорирах без грам угризения. Мое решение е с кого ще се “сприятелявам” или следвам по мрежи и платформи. Правихме корпоративно видео за социалните медии - не участвах и грам не ме притеснява какво мислят за това. Работя вече година тясно и пряко с него. Не съм по никакъв начин забелязала да ни се е отразило на служебните отношения.
Имам приятели, с които се виждаме и срещаме много често и изобщо не сме приятели в социалните мрежи. Не ни пречи на приятелството.
Виж обаче, майка ми, съвсем не може да проумее как не ползвам профила си във фейсбук и как така не ме вълнуват снимките, които роднините качват. Дори не може да спре да ми изпраща линкове и снимки от спомени в месинджър. Аз тези “спомени” съм ги изживяла и ги живея и не ми трябва фейсбук за да ми ги напомня.
Мъжа ми и детето ходиха на феноменален концерт наскоро. Те даже не си направили обща снимка 🤣, а снимали няколко клипа и снимки. Това, че не сме го пуснали по социалните мрежи не значи, че не сме го преживяли, точно обратното - изживяли са го на момента, просто не са го показали.
Та и твоите “били сме в една компания” толкова ще се червят. Едното няма общо с другото.

# 52
Аз имам приятели, които са женени и не са приятели във Фейсбук.
Голяма драма вече с тиясоциални мрежи.
Мислех, че мина времето, когато статусът се определяше от броя на приятелите.

# 53
  • София
Къде е опцията да махаш хора във форума

# 54
Къде е опцията да махаш хора във форума

Отвори си френдлистата във фейсбук - нищо чудно да се познаваме в реала.
Хихи! Grin

# 55
  • Далечният изток
Много голямо значение им се придава на тия СМ... Чак пък толкова.
Бил ме махнал от "приятелите" и ще се черви като ме види?! Ариел, кажи, че не си сериозна!

# 56
  • София
Охо, малък град и съответният манталитет!
Ариел, права си. Това е селското мислене и да, то, съществува.
При мен се случи така, че като замина мъжа ми /тогава/, една цяла компания спряха да ме поздравяват. Децата ни си играят заедно, а те мълчат! Беше брутално. А после като се върнеше оня, всички : "как си, братле, какво правиш, как беше в чужбина". Пълно лицемерие!!!

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 12:54 от Rockstar

# 57
  • Далечният изток
Що лицемерие, те нали него си го поздравяват?! Ти не си му заместник докато го няма все пак...
Ама вие сериозно ли се занимавате с такива простотии?!

# 58
Няма нищо селско или лицемерно да общуваш само с хората, които искаш.

# 59
Моя приятелка усетих, че е направила така че мои публикации да не й излизат. Това подозирам, че го е направила, когато развивах и промотират работата си чрез публикации и имах нужда от подкрепа- дали от харесване на дадена публикация или споделяне. Да, може да са само социални мрежи, но чрез тях може да се разбере също отношенията на хората.

Общи условия

Активация на акаунт