Въпрос към майките и омъжените - страните ли от неомъжени жени без деца?

• 10 634
  • 260
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Естествено, че не е ровила дали и приятелките ѝ без деца са махнати, просто поредната провокаторска тема.

Махала съм заради непрестанно бълване на съдържание, обхващащо от дебелите глезени на някоя до салатката ѝ и кожичките на ноктите

# 31
  • София
кукумицинка - да бебета, втори деца - бебета.

Ама всички ли са с бебета на тази възраст? И ако са им втори деца, защо не са те изтрили още при първите бебета, щом смяташ, че е заради това?
Да, няма логика да е заради бебетата след като преди не са го правили. Друга е причината.
Аз също не съм прекратявала отношения заради това, но заради промяна в характера към по-лошо - да.

# 32
Не те харесват, Ариел, просто е.
Махала съм заради съдържание, не на база пол и семейно състояние.

И аз това си помислих - сигурно е голям проблем ежедневно да не ти изкачат бебешки снимки на всички от френдлистата ти. Вероятно е много тегаво да виждаш хора и с друг начин на живот различен от твоя.
Аз и останалите ни "бездетни" приятелки никога не сме поставили неща, които биха провокирали да бъдем премахнати.
Ние би трябвало да ги изтрием защото само и единствено бебетата им задръстват фийда ни - неща от които все още не се интересуваме.
Или може би проблема е, че не пишем под всяка бебешка снимка колко невероятно красиви са децата им?
Нещо от което сериозно ми се повдига.
Защо държиш да си във friend-листата на хора, от чиито снимки на децата им ти се повдига?! С такова отношение, което имаш към тях, ти не си им приятелка със сигурност. Какъв е смисълът да те държат във friend-листата си?
Ако са ти приятели, спокойно може да ги питаш защо са го направили. Ако не са, какво те вълнува?

# 33
Вероятно силната неприязън, до степен да докарва напъни за повдигане, не остава незабелязана у хората.Вероятно и затова хората си разчистват френд листата.

# 34
Животът всъщност се живее извън фейсбук  (социалните мрежи). Това, мисля, дава отговор на много въпроси, не само “Какво те бърка?”. Отговаря и на всички въпроси, които Ариел задава.

# 35
Ние се фокусирахме върху децата, ама тя твърди, че махали тези, които са без "мъж до себе си" и нямат деца. Нали имаш мъж до себе си, Ариел? Защо тогава и защо държиш да им гледаш снимките, от които ти се повдига? Сама написа, че си наясно с функциите за ограничаване на видимостта във фейсбук.

# 36
  • София
Дружинката на несемейните и бездетните се е събрала на конгрес да обсъжда поведението на омъжените с деца.
Дабеда.

# 37
За 1 човек ли е става въпрос или за няколко, които те махат.
Ако е 1 - нещо си е наумил/а, не те харесва, дразниш с нещо конкретно.
Ако са няколко – имаш определен тип постване, което явно хората не харесват.
//
Също мисля, че твърде се концентрираш над подобни дребнотемия – кой и за какво те следи, гледа. Като цяло хората гледат само себе си – минаваш, заминаваш за няколко секунди на фийда им и никой не се занимава с теб. Забравят.
//
Трия само откровени досадници или хора постващи омразни и мърморливи неща – не понасям подобни мрънкочи и тип политиканстване по панелния начин. Искам да виждам красота, положителност и добри хора. Чистя си пространството от тегавини като цяло.
//
Блокирали са ме мъже отхвърлени, жени дето знаят, че съм ревнива (гузен негонен бяга). В социалните мрежи деца не поствам (ако го направя е с ограничена аудитория и веднъж на високосна година) – личния живот ми е доста приватен, особено в частта партньор, деца, роднини. Има много хора с лоша енергия и очи – нека не им даваме храна.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 11:00 от BasilA

# 38
Страня от хора, с които сме се раздалечили прекалено много и съм почнала да им се дразня. Дали са обвързани и с деца не е фактор.

# 39
"Mute"-вала съм хора, които си нямат друга работа и споделят буквално ежечасно някакви снимки, постове, картинки, "мъдри" мисли и прочие.
Иначе аз съм от непубликуващите, нелайкващите, некоментиращите и като цяло почти неползващите социални мрежи, в повечето даже нямам профили.
Не се е случвало да махам някой заради наличието или липсата на деца, но се е случвало обратното извън социалните мрежи - приятелка да ме покани на кафе и аз да откажа, защото детето ми по това време спи, и тя да ми се нацупи с думите "еее, кво толкоз де, голяма работа тоз режим, нищо няма да стане ако не спи днес". Или ако сме излезли и кажа, че е време да тръгвам, защото трябва да се храни - "е кво толкова, купи един кроасан/баничка (на двегодишно), какво пречи да хапне навън". Това може да го каже само човек без деца. Т.е. хора без деца са ми се цупили, че обръщам внимание приоритетно на детето си, вместо на тях.

# 40
Точно обратното е - жените без деца понякога странят от майките, защото за някакъв период разговорите стават много скучни. Не е лично, разбираемо е и дали приятелството ще оцелее зависи колко са обидчиви хората и какво означава за тях приятелството.

Като си взех куче станах много досадна, говорейки нон стоп и само за това куче за около година. Същото е. Просто като имаш дете е по-типично и доста хора се дразнят повече от деца, отколкото от кучета и други теми.

Между другото ползвам фейсбук само за групи. Наскоро изтрих приятелка, защото е единствен член освен мен в една група, в която исках да питам нещо лично. Ако имате общи приятели групата ти афишира постовете. Надявам се момичето да не анализира дълбоко, ако забележи, че съм я изтрила, защото никога няма да познае. 😁😁

# 41
Аз и с малко дете, сега и с голямо, като цяло търся тишина и съм се събирала само с определени приятелки винаги. Няма общо дали ги харесвам или не с деца – търся си комфорт и да са ми приятни хората.

# 42
  • Далечният изток
То пък баш ФБ ли да ми е критерий за приятелства?! Там си убивам малко време и толкова. Това, че разните потребители се наричат "приятели", не означава, че са ми такива. Кой ме махнал, кой ми харесал или коментирал някоя снимка, въобще не ми е чак толкова важно.
Аз разкарах доста хора, които покрай ковид и ваксините взеха да бълват конспиративни постове. И хич не ги знам имат ли деца или нямат.

# 43
Според мен търсиш под вола теле.

# 44
Даже предпочитам компанията на жени без деца.

Махнали са те по друга причина. Хубаво е човек да погледне себе си преди да търси вина у другите (или у мъжа и децата им) ...

Общи условия

Активация на акаунт