Въпрос към майките и омъжените - страните ли от неомъжени жени без деца?

• 10 677
  • 260
  •   1
Отговори
# 15
кукумицинка - да бебета, втори деца - бебета.

Ама всички ли са с бебета на тази възраст? И ако са им втори деца, защо не са те изтрили още при първите бебета, щом смяташ, че е заради това?

# 16
  • София
Има и друга линия. Ако преди бебетата е била среда тип "глей ги тия с бебетата, за кви се мислят", сега като и те са с бебета, може да искат да се дистанцират. Има един тип жени, независимо дали са без мъж, деца, образование, работа, които все си мислят, че някой вижда враг в тях, а всъщност те на някакво ниво мразят тези, които имат липсващи на тях им придобивки. И ако си била в тяхната среда и си се сдобила с някоя от тези придобивки, искаш да избягаш от токсичността.

Разбира се, има и такива, които като родят, започват да гледат отвисоко. Това е защото се вкопчват в това, че детето им придава някаква стойност, която явно вътрешно им липсва. Избиване на комплекси, накратко казано. Но това може да го има и от двете страни и тогава става доста трудно да се прецени кой всъщност го прави и кой реагира.

# 17
  • София
Moже просто да си разчистват френдлистата от хора, които не реагират на постовете им. Може да не виждат смисъл от присъствието на некомуникиращите. А може и просто да си е малко отмъщенийце, за дето не им лайкваш бебетата. Дребнави хора колкото щеш. И очевидно това те засяга по някакъв начин. Вероятно това им е целта.

# 18
  • Deutschland
Аз съм омъжена с деца, ама са ме махали заради това, че не лайквам постовете им. За познати и уж приятели говоря. Ами аз не съм цял ден във ФБ, за да знам, че Пенка е качила нещо от морето и трябва да лайкна и да пиша колко яка мацка е на плажа. Или любимото ми е да се обиди някой, че не съм му писала за рожден ден. Аз не мога да знам рождените дни на всички, а и когато си скрил тази дата в настройките на ФБ, откъде мога да знам кой кога има празник.

# 19
Да, имаше по едно време тренд, някой пише някакъв пост и предупреждава, че щял да премахне всички приятели от листата, които не са отбелязали по някакъв начин под поста, че са активни и са го видели.

# 20
Мои приятели махнаха доста хора от списъците си, защото публикуват снимки на децата и не искат да ги гледа всеки далечен познат. Става дума за такива, с които не общуват като цяло, дори и да се поздравяват на улицата.
Възможно е да усещат повече близост към останалите с деца и затова да са ги оставили.

# 21
Мои приятели махнаха доста хора от списъците си, защото публикуват снимки на децата и не искат да ги гледа всеки далечен познат. Става дума за такива, с които не общуват като цяло, дори и да се поздравяват на улицата.
Възможно е да усещат повече близост към останалите с деца и затова да са ги оставили.

Има начин да ограничиш потребител да не вижда всичките ти постове.
По-добре вместо да си извърташ главата на другатa страна, като го видиш на живо.

# 22
Никой не е длъжен да държи в листата си всички познати от детската градина и училище, особено щом се виждат от дъжд на вятър. Нито роднини или колежки. Дори да не е имало ексцесии, интриги, злоба и пр.

Иначе точно соц. мрежите са много демократична среда - там всеки може да бъде интересен и без да е красив, богат, с топ кариера или с перфектното семейство.

# 23
Забелязвам тая тенденция не само към жени, а и към мъже. Oмъжени не дават на мъжете си да се виждат с неженените им приятели. Сякаш след брака всички стават едни такива праведни и светци, а останалите - втора ръка хора. Просташко мислене.

# 24
Премахвам приятели от фейсбук по съвсем други причини, а не защото са или не са с деца.
Ако са ви махнали означава , че съвсем сериозно сте им втръснали с нещо или пускате по 201 глупости на ден.

# 25
  • София
Махам хора, които денонощно киснат във ФБ, бълват постоянно нещо - картинки, размисли, досадно е.
От моя приятелски кръг никой не си качва децата във ФБ, така че липсата или наличието им не е критерий за подбор.

# 26
  • София
Не знам в какъв свят живеете, честно.

Всеки има право да си определя съдържанието и за кого да е достъпно.

И това не е на база социален статус, а на база интеракция и преднамереност.

Мен не ме дразнят чуждите деца, умиляват ме. Не ме дразнят и питки, елхи, яйца - оценявам дълбоко старанието и чуждата радост, желанието да споделиш нещо красиво и частица твоя емоция.

Някои откровени досади съм ги разкарала, но като цяло изначало не съм ги и приемала.

Сигурно и аз дразня сума народ, защото много ми знае устата, може и да са ме махнали, не знам.

# 27
  • София
кукумицинка - да бебета, втори деца - бебета.

Ама всички ли са с бебета на тази възраст? И ако са им втори деца, защо не са те изтрили още при първите бебета, щом смяташ, че е заради това?
Недей сега, че разваляш темата и наратива. Grinning

# 28
Чак пък да НИ дразните, и чак пък да НИ пречите и да СТЕ друга категория хора - не.
Това разделение и противопоставяне го създаваш в момента ти и твоите останали приятелки, които били също тенденциозно премахнати.
Махала съм от листата хора, които и като ги срещна на живо няма да ги поздравя.
Обикновено ограничавам заради съдържание на постовете, дразнещи крайни политически постове, фалш … о да! и най-често съм ограничавали защото виждам, че профилите показват това, което акъла не им стига да скрият. И това по никакъв начин не е свързано с пол, семейно положение и деца. Свързано е с човека и хигиената му в социалните мрежи.
Никой не ви “разприятелява” вас неженените и без деца, разприятеляват ви заради други неща, които представлявате.
Ти например, си вечната онеправдана страдалка и всички са лоши. Ако така си и в социалните мрежи може би за това са те махнали. Въпреки, че ограничаване на виждането на постовете върши същата работа. Факта, че си ровила кой освен теб е махнат също е малко … creepy.

Като се замисля в зората на социалните мрежи всички бяхме неомъжени и без деца, постепенно се омъжихме и родихме (или им се родиха на мъжете).!Останаха няколко, които го направиха доста по-късно или го показаха доста по-късно (и жени и мъже) не ми е хрумвало да ги разприятелявам.

# 29
Със сигурност не са ви махнали заради децата и семейния статус.Сякаш ми се струва друга причината.

Общи условия

Активация на акаунт