Не иска да имаме общо дете?

• 10 652
  • 332
  •   1
Отговори
# 240
И причината е тя?

# 241
Авторке, в крайна сметка каква е драмата тук?

# 242
Ти, ако гледаше и неговите деца, нямаше да имаш сили и пари за второ твое.

# 243
Авторке, в крайна сметка каква е драмата тук?

Ами драма няма, чуди се как сама да си я създаде. Аз си оставам на мнението, че не че тя иска толкова много деца, просто й е дерт защо той не иска? Ако е наистина толкова перфектен, липсата на общо дете няма да е проблем за нея и ще си гледат перфектния живот заедно. Не знам защо хората сами си измислят семейни драми.

# 244
Ами като й е дерт защо той не иска, да го пита и да иска честен отговор. Сама си създава проблеми.

# 245
Аз смятам, че той
- или е видял в нея нещо, което не му харесва
- или в началото са говорили принципно за деца, а тя е решила, че чертаят таймлайн с точност до 2 седмици
- вероятно и двете

# 246
Той може да не иска трето дете по принцип, може да не иска конкретно от нея. Но си е прав човекът.

# 247
Интересно ми според вас, винаги ли когато мъж има деца от жена, с която се е разделил, ако се събере с друга жена (без значение дали има тя дете или не) новата е лоша и по презумпция мисли лошо за децата му и майка им?
Новата може да е лоша по презумпция само ако е причината за разбиване на семейството. Ако мислиш, че това има нещо общо с неговия отказ от общи деца, едва ли. Вероятно и самият той не може да каже точно защо дава отказ. Иначе коментиращите в интернет се драпат по навик, такива са соц.медиите, не го вземай присърце Wink

# 248
Интересно ми според вас, винаги ли когато мъж има деца от жена, с която се е разделил, ако се събере с друга жена (без значение дали има тя дете или не) новата е лоша и по презумпция мисли лошо за децата му и майка им?
Новата може да е лоша по презумпция само ако е причината за разбиване на семейството. Ако мислиш, че това има нещо общо с неговия отказ от общи деца, едва ли. Вероятно и самият той не може да каже точно защо дава отказ. Иначе коментиращите в интернет се драпат по навик, такива са соц.медиите, не го вземай присърце Wink

Благодаря за отговора. Simple Smile Аз не съм причината за разбитото им семейство, то е такова далеч преди мен, по доста гадни причини, но да не каже някой, че нападам горката жена или се съревновавам с нея, няма да кажа нищо повече Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 15:14 от dreamy07

# 249
  • Sofia
Как се обърна плочата! 🍿🍿🧂
В началото на темата се натъртваше как двойката има 3 деца и изобщо не се отчиташе фактът, че децата на мъжа си имат майка и реално тези деца не се отглеждат изцяло от двойката.
А сега това, че авторката им пържила картофи и полагала някакви грижи за тях и т.н. не я правило тяхна майка. Ми след като не е тяхна майка, значи тя няма 3 деца.

Авторке, в БГ не е добре прието да имаш повече от две деца. Повечето или не могат да си го позволят, или не им се занимава. Други пък смятат, че да имаш повече от две деца, те приравнява към някои съсловия. Тук разбиране няма да намериш. По презумпция ще си виновна, само защото "имате" вече 3 деца.

Говори с ТМ. Само вие заедно можете да си прецените във вашата ситуация дали искате и дали можете да си позволите още едно дете.
Дали някой друг е бил във вашата ситуация няма никакво значение, защото хората са различни. И други хора в същата ситуация, ще вземат различни от вашите решения.

# 250
В кой дом живееш ти и детето ,ако  с в твой дом,добре забременявай, ако е съгласен всичко е ок, но оооо,ако  живеете в  негов дом,ееееее тогава това нещата са различни, искаш да се подсигуриш, да не си на пътя......             ако  си в твой дом  и той се изнесе,ще имаш две издръжки едно  майчинство, и помощ от роднини,е тогава  може и да се  справиш с така желаното второ дете.....

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 15:43 от Пепи 02

# 251

Благодаря за отговора. Simple Smile Аз не съм причината за разбитото им семейство, то е такова далеч преди мен, по доста гадни причини, но да не каже някой, че нападам горката жена или се съревновавам с нея, няма да кажа нищо повече Simple Smile

Ами щом майката не е особено свястна, значи вашите отговорности са по-големи. Предполагам, че мъжът ти е добър баща и освен за своите, се грижи и за твоето дете.  Наистина ли мислиш, че можете да се справите с четири? Той може ли,  по-скоро,  докато ти си по майчинство?
Освен пари трябват и сили, нали така. Щом мъжът ти не е неангажиран баща, който да си вижда децата от време на време, а и ти се включваш, плюс, че твоето си го гледате двамата изцяло, как мислиш да се ангажирате и с едно бебе, това е сериозна работа.

В крайна сметка ти защо искаш толкова бебе, обичаш много деца, или смяташ, че ще ви свърже повече с мъжа ти?
Практиката показва, а и ти вече от опит си видяла че общото дете не прави здраво семейството,  ако е тръгнало, то се разваля и въпреки общите деца.

# 252
Завиждам ти на енергията! Хем да приобщаваш децата, че лоша майка си имат, хем да мечтаеш за общо. Що ли този мъж така мълчи..

# 253
В кой дом живееш ти и детето ,ако  с в твой дом,добре забременявай, ако е съгласен всичко е ок, но оооо,ако  живеете в  негов дом,ееееее тогава това нещата са различни, искаш да се подсигуриш, да не си на пътя......             ако  си в твой дом  и той се изнесе,ще имаш две издръжки едно  майчинство, и помощ от роднини,е тогава  може и да се  справиш с така желаното второ дете.....

Не съм искала да се подсигуря с това.  И идеята ми не е да се разделяме. Гледам на него като на човек, с който искам да прекарам живота си. Вие, когато избирате да създавате деца и семейство с някой, първо какво ще стане финансово, ако се разделите ли мислите?
Иначе аз си имам жилище, както и той. Няма да остана наулицата.

Благодаря на всички коментирали. Наистина ми се искаше да изслушам, ако някой е попадал в подоба ситуация. Понякога имаш нужда да чуеш, някой, който е преживял нещо подобно. Прави сте, ние двамата най-добре си знаем всички доводи и опредлено ще говоря с него открито.
 Мисля да прекратя темата от моя страна.

# 254
В кой дом живееш ти и детето ,ако  с в твой дом,добре забременявай, ако е съгласен всичко е ок, но оооо,ако  живеете в  негов дом,ееееее тогава това нещата са различни, искаш да се подсигуриш, да не си на пътя......             ако  си в твой дом  и той се изнесе,ще имаш две издръжки едно  майчинство, и помощ от роднини,е тогава  може и да се  справиш с така желаното второ дете.....

Не съм искала да се подсигуря с това.  И идеята ми не е да се разделяме. Гледам на него като на човек, с който искам да прекарам живота си. Вие, когато избирате да създавате деца и семейство с някой, първо какво ще стане финансово, ако се разделите ли мислите?
Иначе аз си имам жилище, както и той. Няма да остана наулицата.

Благодаря на всички коментирали. Наистина ми се искаше да изслушам, ако някой е попадал в подоба ситуация. Понякога имаш нужда да чуеш, някой, който е преживял нещо подобно. Прави сте, ние двамата най-добре си знаем всички доводи и опредлено ще говоря с него открито.
 Мисля да прекратя темата от моя страна.
         Ама ние,както и ти се омъжихме  първоначално  от пеперудите  в стомаха, ама ей сега си преЦеняме кое как,....отклони  въпроса, къде живеете, .....

Общи условия

Активация на акаунт