Отговори
# 135
  • Далечният изток
Верно ли предлагате да роди от .... този? И после да четем теми за това какъв "баща" е и как детето вдигнало температура, а таткото казал, че са лигавщини...

# 136
В холивудските сериали всъщност все имат някакви проблеми Simple Smile Шегата и романтиката настрана. Идеални семейства няма. Но не мога да приема, че е нормално да "риташ" паднал и превиващ се от болки човек. Никой не трябва да живее така. Още по-малко дете.

Но не я съветвам да къса веднага. Затова попитах изпитва ли съчувствие към другите около тях. Ако да, има надежда.

# 137
Момичета, ето ме
Днес беше хубав ден за нас- господинът сам предложи да отидем на разходка, купи вечерята, много се смяхме и т.н.
Вечерта, подтикната от всичко, зс което ви споделих, и от вашите мнения, седнах и му казах как се чувствам, от кое негово поведение ме е заболяло, всичко! Излях си душата без страх. И той - своята.
Оказа се, че в някакъв момент се е завъртял порочен кръг -той прави нещо, аз все мрънкам, че не е както трябва направено, че все не е достатъчно, той се чувства недостатъчен и непохватен, и в един момент се е отказал да прави каквото и да е, защото " ти така или иначе ще мрънкаш"... Явно, за да се стигне до тук, е имало и в него трупано недоволство, и на него му олекна да си сподели. Според него, е добре да му казвам в прав текст какво очаквам, и той ще действа, но без да му натяквам и да го карам да се чувтства длъжен. Изброи колко неща правил за мен ежедневно, но съм ги била приемала за даденост, а се хващам все за това, което пропуска да направи... Което ме разстрои доста и се почувствах виновна...
Та, обещахме си повече да си споделяме като тази вечер, когато нещо ни дотежи. На мен ми олекна, защото видях и неговата гледна точка, и осъзнах, че допускам някои грешки в комуникацията с мъжа си, и някъде там се е начупило нещо.

# 138
Аз - "свиньо" или "прасе".

"Говедо" не е ли по-подходящо?
(заради рогата)
...

# 139
Момичета, ето ме
Днес беше хубав ден за нас- господинът сам предложи да отидем на разходка, купи вечерята, много се смяхме и т.н.
Вечерта, подтикната от всичко, зс което ви споделих, и от вашите мнения, седнах и му казах как се чувствам, от кое негово поведение ме е заболяло, всичко! Излях си душата без страх. И той - своята.
Оказа се, че в някакъв момент се е завъртял порочен кръг -той прави нещо, аз все мрънкам, че не е както трябва направено, че все не е достатъчно, той се чувства недостатъчен и непохватен, и в един момент се е отказал да прави каквото и да е, защото " ти така или иначе ще мрънкаш"... Явно, за да се стигне до тук, е имало и в него трупано недоволство, и на него му олекна да си сподели. Според него, е добре да му казвам в прав текст какво очаквам, и той ще действа, но без да му натяквам и да го карам да се чувтства длъжен. Изброи колко неща правил за мен ежедневно, но съм ги била приемала за даденост, а се хващам все за това, което пропуска да направи... Което ме разстрои доста и се почувствах виновна...
Та, обещахме си повече да си споделяме като тази вечер, когато нещо ни дотежи. На мен ми олекна, защото видях и неговата гледна точка, и осъзнах, че допускам някои грешки в комуникацията с мъжа си, и някъде там се е начупило нещо.

супер, това е много добра крачка напред.
Принципно е нормално това за съжаление, хората често обръщат повече внимание на липсите , а не на това което е  наред.
И аз винаги следвам принципа да се казва. щото мъжете не ги бива много сами да се досещат какво искат жените.

# 140
  • Чужбина
Според мен доста добър край на този мини-сериал. Мисля, че е поучителен и за повечето от нас.

# 141
  • София
Браво, авторке, радвам се за положителното развитие! Ето колко важно е човек да комуникира, а не да се примирява и да трупа недоволството вътрешно. Явно и двамата сте имали насъбрано напрежение. Определено това, че разговорът ви се е получил и сте срещнали взаимно разбиране е добър знак за бъдещите ви отношения.

# 142
Нищо няма да се промени. Хващам се на бас Simple Smile Ама да изчакаме Simple Smile

# 143
господина се оправдал с жена си, че е "пън", вменил ѝ дори вина за това, и на нея ѝ олекнало..
тъй ще е тя, до следващия празник, уикенд или разболяване..

# 144
Бял, бял е той. Освен перфектен. Няма лошо.

# 145
У него има натрупано недоволство, че жена му все мрънка. Той няма да стане Принц Чарминг сега, как ще се спре мрънкането...?

# 146
Не вярвам в такива внезапни резки промени, но пожелавам на авторката наистина да има позитивна промяна в отношенията.

# 147
Според мен промяната ще е краткосрочна.

# 148
  • волно калдъръмче
Момичета, ето ме
Оказа се, че в някакъв момент се е завъртял порочен кръг - той прави нещо, аз все мрънкам, че не е както трябва направено, че все не е достатъчно, той се чувства недостатъчен и непохватен, и в един момент се е отказал да прави каквото и да е, защото " ти така или иначе ще мрънкаш"... Явно, за да се стигне до тук, е имало и в него трупано недоволство, и на него му олекна да си сподели. Според него, е добре да му казвам в прав текст какво очаквам, и той ще действа, но без да му натяквам и да го карам да се чувтства длъжен. Изброи колко неща правил за мен ежедневно, но съм ги била приемала за даденост, а се хващам все за това, което пропуска да направи... Което ме разстрои доста и се почувствах виновна...
Ох, не съм ви в къщата, но този сценарий съм проигравала много пъти. Усеща, че е прекалил, но не се извинява. Избира неутрална обстановка, която не допуска ексцесии, публично място - ресторант. Вместо да се фокусира върху твоите чувства, защото те са проблемът, той започва да говори за своите, превръща се в твоя жертва, т. е. на мрънкането ти. Изтъква щедростта си и ти вменява усещането за вина. Ако беше мъж на място, щеше да постави твоите чувства над своите, а не да превръща ситуацията в състезание "кой е по-нараненият".

Велик манипулаторски трик.

Това е игра на слабост - мъж да усети дебелия край, да влезе в женските вибрации и започнеа да се оплаква. Не допускай повече това безумие. Неусетно не само той, но след време и децата ти няма да те уважават.

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 14:44 от Алегриq

# 149
  • София
Нека авторката даде шанс и да види как ще се развият нещата. Всеки бърка във връзките, всеки гледа само през призмата на своите чувства. Мъжете също трупат недоволство, те също имат свои чувства. Всеки манипулира до някаква степен, на никой не му се иска да излезе виновен. Но не всеки е патологичен манипулатор и нарцис. Във връзките трябва напасване, изясняване, превеждане на чувства и ситуации. Всеки трябва да погледне поне малко през чувствата на другия, вместо през егото си. Все пак те са и млада двойка. Връзки без препирни и недоволства има ли изобщо?

Общи условия

Активация на акаунт