Лято в Албена 2023г.! (Тема 2)

• 55 213
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
2ри ден във Вита Парк.

Стаята ни е 1:1 с икономичните стаи на магнолиите.
Реват за реновиране. Не е проблем, само спим там.
Снощи хубав дъжд се изсипа.

Днес си загубих  гривната във аквамания. 10 мин на рецепция се чудеха дали да ми дадат нова Grinning

Викнах управител - няма го.
Звъннах на кол центъра и след минута ме намериха да ми дадат гривна.

Ресторанта обаче е ок, храната е вкусно приготвена и за 3* си е супер.
Единствения минус е, че не се чува дзвън....само пластмасови чаши.

До плажа не сме припарили, децата не искат, та утре без тях. Като цяло е ок, имаш усещане, че си в Румъния Grinning

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 18:34 от aiwabg

# 151
Преди малко почти ми отказаха ранно настаняване, че и дори късно освобождаване в Калимера Ралица Супериор. Описах си го при резервация, писах им мейл и ми отговориха, че щом е описано ще се съобрази хотела с това. Дадоха ми телефон на управителя на хотела, да се обадя месец преди настаняване. Звъннах след второто плащане на 100% от сумата по резервацията, управителя ми каза рано е звънни 2 седмици преди настаняване. Звънях 2 седмици преди настаняването, уж всичко точно стаята ще я блокират, така се изрази управителя. Днес звъня един ден преди да тръгнем просто да видя наистина ли ще ни настанят около 11 часа както описах, за да си направим някакви планове на пътуването. На рецепцията ми казаха, че има румънци в стаята която са ми отредили и дали ще си тръгнат рано за да се подготви е божа работа... хотела бил пълен, всичко разпродадено. Ще се решавало на момента като пристигнем дали има друга стая по рано освободена. На мен ми е ясно, че за да гарантират настаняване в 9:00 трябва от предната вечер да освободят стаята и да изгубят една нощувка, горе долу същото и при късно освобождаване. Проблема не е в тия 1-2 дори 3 часа а, че го рекламират като нещо което ти се полага и е гарантирано. В крайна сметка гривната ти я слагат в 9:00 но за стаята не е гарантирано.

# 152
Може би трябва предварително по имейла на самия хотел да уговорите писмено с управител исканията си въз основата на приорити картата. За да не се измъкват с устни обещания и шикалкавения.

# 153
Края на м.юни бяхме в Нона, хотела е 3-звезден, но всеки ден ни сменяха кърпите, чаршафите веднъж за 5 нощувки. Храната беше сравнително добра, не само готвени ястия имаше и пържоли. Не знам колко беше пълен хотела, но към 10ч вече нямаше свободни шезлонги на плажа. Много години почиваме в Албена, не сме били само в Славуна, Елица, Вита парк, Орхидея и Арабела. За Елица тук се пишеше че е най-зле откъм храна и състояние на стаи- не е реновиран изобщо, в ресторанта нямаше климатизация. В Мура и Нона сме били преди години като скоро ги реновираха. Но сега Като гледах отвън железните парапети на Елица бяха чисто бели, а на Нона ръждясали, личи си отдалеч. Та оставам с впечатление че може би на Елица е правен ремонт, и може би сега е по-добрия вариант.  Ако имате реални снимки от Елица покажете.Във всички други плажни хотели сме били. Но в различни периоди, някои в началото на сезона, други през юли, а други през септември. Качеството на обслужване е било различно.
Най сме били доволни от Калиара, Добротица, Сенди, Гергана. В Лагуна гардън сме били през юли- в сезона, много беше зле храната, почти нямаше какво нормално да се хапне, нито скара, само някакви манджи. Та оставам с впечатление че точно в сезона не е най-добрия вариант - откъм обслужване, храна и хигиена. Хотели които не препоръчвам, но сме били в тях като най-изгодни оферти - Лагуна Маре и Гардън, Боряна, Мура, Малибу. За Малибу - храната беше горе-долу добре, /юли  месец/, но единия път бяхме в сектора който гледа към басейна, там стаите са с по-старо обзавеждане. Друга година сме били в сетора който гледа към Амелия - там е по-ново. Но беше преди години, сега не знам как е.
Извинявам се че стана дълго, който не иска да не чете. Но много години почиваме там, Албена ми е слабост, въпреки всички неуредици и стари хотели.

# 154
Може би трябва предварително по имейла на самия хотел да уговорите писмено с управител исканията си въз основата на приорити картата. За да не се измъкват с устни обещания и шикалкавения.

Имам писмено с call центъра, мейла на Калимера го нямам, държаха по телефон да заявя отново какво искам - направих го! Всъщност е без значение какво имаш писмето или устно, като отидеш и няма стая, трябва при хората да влизаш, който още са там понеже имат освобождаване до 12:00...

# 155

Имам писмено с call центъра, мейла на Калимера го нямам, държаха по телефон да заявя отново какво искам - направих го! Всъщност е без значение какво имаш писмето или устно, като отидеш и няма стая, трябва при хората да влизаш, който още са там понеже имат освобождаване до 12:00...
Доколкото знам, всички хотели на Албена  практикуват освобождаване до 11 часа. Поне на сайта им е записано това условие.

# 156
  • Перник
2ри ден във Вита Парк.

Стаята ни е 1:1 с икономичните стаи на магнолиите.
Реват за реновиране. Не е проблем, само спим там.
Снощи хубав дъжд се изсипа.

Днес си загубих  гривната във аквамания. 10 мин на рецепция се чудеха дали да ми дадат нова Grinning

Викнах управител - няма го.
Звъннах на кол центъра и след минута ме намериха да ми дадат гривна.

Ресторанта обаче е ок, храната е вкусно приготвена и за 3* си е супер.
Единствения минус е, че не се чува дзвън....само пластмасови чаши.

До плажа не сме припарили, децата не искат, та утре без тях. Като цяло е ок, имаш усещане, че си в Румъния Grinning

Другата седмица и ние сме във вилите на Витата. Радвам се да чуя, че храната е ОК. Една година бяхме във вилите на Ралицата, определено са по-добри, но пък ресторанта не ни допадна толкова. Семейството ми държи повече на храната отколкото на мястото за спане.

# 157
Ами не е зле.
Имаше за тия 2 дни заек, агнешко, пуйка, риба тон, херинга. В ресторанта няма диня и пъпеш, но на снек бара до басейна има и са хубави. Няма банани.

# 158
  • София
Оказва се, че  Приорити карти са измама. Имаш резервация от края на 2022 г. , отразил си, че искаш да бъдеш настанен в стая или ранно настаняване и да не се съобразят е повече от странно.
Обаждаш се по телефона на управителя и той да каже при възможност .... само чакам да не ни настанят в саите, които съм записала .... ще направя луди, само да ми развалят почивката ....

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 07:47 от pnet

# 159
Pnet,  в кой хотел е това?

# 160
Здравейте, семейство с 2 деца на 12 навършени и 4 години как би се таксувало?В Амелия ,Сенди или Калиакра ?

# 161
Villygdr,дете навършило 12 години се таксува за възрастен .От трите хотела които сте изброили най-висок клас е Амелия ,защото е с 5 звезди.Ако финансово можете да си го позволите там ще е най -добре.След това слагам Калиакра и на трето място Сенди .Майка ми беше в Сенди преди 2 години,беше доволна от храната .Като цена в Сенди ще Ви е най-добра цената .

# 162
Villygdr,дете навършило 12 години се таксува за възрастен .От трите хотела които сте изброили най-висок клас е Амелия ,защото е с 5 звезди.Ако финансово можете да си го позволите там ще е най -добре.След това слагам Калиакра и на трето място Сенди .Майка ми беше в Сенди преди 2 години,беше доволна от храната .Като цена в Сенди ще Ви е най-добра цената .
Да,но настаняват 3ма + дете в двойна супериор? Апартаментите са 2+ 2 ,но никъде не пише 3ти въздрастен колко плаща,или аз не виждам

# 163
Когато правите резервацията (предполагам от сайта на Албена ,който е albena.bg) избирате резервация за трима възрастни и едно дете до 11годишна възраст и системата автоматично ви изчислява цената ,ще ви излязат свободните за периода стаи,колко кв.м. са големи и за колко възрастни и деца са подходящи.Добре е преди да резервирате да си вземете Приорити карта Албена ,защото с нея ще ви спадне крайната цена с 10%.

# 164
  • There I was on a July morning
Каква е цената на приорити картата и за какъв период е валидна тя?
Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт