Лято в Албена 2023г.! (Тема 2)

• 55 168
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
  • There I was on a July morning
Здравейте,
ние се върнахме преди няколко дни от х-л Малибу и ще напиша няколко думи за него.
Стаите  на хотела - не особено големи, прилични, но не отговарят на 4-звезден хотел. Като плюс отбелязвам, че за детето имаше отделно легло, не разтегателен фотьойл/диван и това беше и една от причините да изберем този хотел.
Чистота - нямам забележки. Почистваха всеки ден, понякога миеха пода, кърпите ги сменяха всеки ден, спалното бельо го подмениха 1 път за 8 нощувки.
Камериерка - много любезна и старателна, от Узбекистан.
Анимация - според това, което забелязах - имаше детски клуб, вечерна анимация за децата и някакви игри покрай басейна. Не чух/не видях да има вечерна анимация за възрастни.
Ние посетихме 2 от концертите на Албена - на Стефан Илчев и на откриването на футболния турнир - с балканските танци и румънската певица Андреа, която изпя доста приятни песни, между другото.
Ресторантът - малък и спокоен. През първата седмица винаги имаше свободни маси вътре и отвън и нямаше никави опашки за храна. В последния ден от престоя ни се появиха участниците във футболния турнир, препратени от Фламинго и Лагуна маре и настана някаква лудница, добре че си тръгнахме тогава.
Храната: леко еднообразна, но имаше избор - по 8 вида салати, отделно други нарязани зеленчуци от които можеш да си направиш по твой избор. По 2 супи на хранене, няколко вида месни и постни ястия, скара. Месо - пилешко, пуешко, свинско, заешко. На обяд и вечеря задължително предлагаха по 1 вид риба, на морската вечер имаше и миди, приготвени по 2 начина. Плодове - по 5 вида на хранене. Тортите и пастичките не ми  харесаха. Учудих се и попитах защо липсва натуралният ябълков сок на Албена, който зареждаха предишни години в ресторантите. Отговориха, че миналогодишната реколта е била слаба и всичките наличности ги предлагат само в 5-звездните хотели.
На закуска имаше винаги палачинки, което най-много ми хареса от менюто, но имаше и различни други неща, разбира се.
Следобедна закуска /при басейна/: гофрети, плодове, дребни сладки, сладолед и сандвичи.
Алкохолът - не стана ясно точно какви коктейли са включени в ОИ. Маргарита - отказаха да ми направят, не била  включена. Затова консумирах предимно розе, не беше лошо.
Плажът - достатъчна наличност на чадъри, последните редове винаги оставаха празни. Неприятно впечатление ми направи фактът, че отредените за Малибу чадъри не бяха срещу него, а при Лагуните. Не са чак толкова далече, но го споменавам като информация.
Морската вода беше сравнително топла, но не особено чиста. В някои от дните плаваха различни боклуци в нея.
Има и още неща, но стана дълго и ще приключвам.

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 09:20 от Скубиду

# 136
Ние утре сме във Фламинго.

Резервацията ви за Фламинго или Фламинго гранд е?

# 137

Фламинго Гранд. Все забравям, че са различни и трябва да поясня.

# 138

В сайта на албена можеш да видиш, че има свободни стаи за 20ти Simple Smile

# 139

В сайта на албена можеш да видиш, че има свободни стаи за 20ти Simple Smile

Да, видях, това беше първото, което направих. Но аз държа да сме на по-висок етаж и тя ми поясни, че студио стандарт, което сме запазили ние, на 6-ти и 7-ми етаж се освобождават няколко утре, но не може да гарантира в колко часа.
Общо взето така или иначе не знам кога ще пристигнем точно утре, понеже сме с бебе и дете на 4г., ще го мисля на място, ако нещо има проблем. Но се надявам да не започваме почивката си така. 🙄

# 140
  • у нас
Бърз въпрос. Каква е цената на аквапарка, дават ли кърпи, за 5 годишно има ли подходящи? До сега никога не сме ходили ня аквапарк Има ли някакъв превоз до там? В Гергана сме

# 141
Да, има шатъл на всеки кръгъл час и всеки половин час от Мура до аквапарка.
Хавлии не знам дават ли, но в Гергана дават хавлии за плажа, може да си поискате.
Има пързалки за петгодишни.

# 142
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Благодаря за отговорите, на моето питане за Елица!
Моля, ако някой има пресен отзив за там, ще се радвам да пише,
а още по-хубаво би било, ако има и някоя снимка на базата?

Отново предварително благодаря!

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 12:20 от lika

# 143
  • у нас
Да, има шатъл на всеки кръгъл час и всеки половин час от Мура до аквапарка.
Хавлии не знам дават ли, но в Гергана дават хавлии за плажа, може да си поискате.
Има пързалки за петгодишни.

благодаря Simple Smile

# 144
Благодаря за отговорите, на моето питане за Елица!
Моля, ако някой има пресен отзив за там, ще се радвам да пише,
а още по-хубаво би било, ако има и някоя снимка на базата?

Отново предварително благодаря!

Майка ми бещше в Елица до онзи ден. Каза, че е най-доволна от всички хотели, в които е била на Албена, а тя е била в доста, последните десетина години (без скъпите). Преди 4 години пак е била в Елица и тогава не беше доволна, но каза че са се подобрили. Simple Smile

# 145
Здравейте! От понеделник сме в
Лагуна Маре, бяхме заявили ранно настаняване,след като говорих с управитлеката на хотела и освен това и бях пратила и на вайбър искане за ранна резервация ,като пристигнахме се оказа ,че е забравила да предаде на рецепцията и се наложи да изчакаме за да приготвят стаята. Резервацията ни беше за трима възрастни , но бяха оставени хавлии и тоалетни принадлежности само за двама и се наложи да си поискаме допълнително хавлии. Макар ,че хотела е 4 звезди сешоар се иска от рецепцията ,до сега веднъж са сменили хавлиите, чаршафи още не са сменяли. Почистването на стаята се изразява в изхвърляне на кошчетата.ни. Не се мие , легла не се оправят. В ресторанта храната е еднообразна - пилешко, свинско и готвена риба. До сега само една вечер имаше скара.  12 години почиваме в Албена ,били сме и в Лагуна бийч, Добротица, Сенди,  никога не било така, както тази година. Не бих повторила повече в този хотел.

# 146
Ivelina___, надявам се всичко е наред с настаняването...

Като се настаните и имаш време, пиши как е в този хотел и машинката за кафе с капсули ли е в студиото?

# 147
Ние сме в Калиакра Маре и е препоръчвам като цяло. Хубави, добре обзаведени стаи. Ние сме в апартамент и в двете стаи има достатъчно място, с две бани сме, което е много удобно. Чисти се много добре и редовно. Зареждат с нови кърпи всеки ден, чаршафи май на два или три дни. Мини-бара се пълни всеки ден със сокове, вода, пепси бира.
Храната последните дни много се разообрази, снощи беше морска вечер: имаше лаврак на скара, миди, скариди, сьомга..Само на закуска има какво да се желае, ако не обичате тестени изделия, но..
Иначе има и няколко аниматори: млади, нахъсани, много усмихнати младежи, децата ми ги обожават и даже до морето не искат,а само при тях Simple Smile
На плажа има достатъчно шезлонги, от 3-4 дни, забраниха "запазването" с хавлии и към 10 часа се намират шезлонги на 4-5 ред.

Здравейте,

Благодаря за споделената информация.
Имам няколко въпроса за Калиакра Маре.
Имаме резервация от 6 до 13 август в хотела с дете на 1 г.
Дават ли кърпи за плаж, в пакета е описано, че се предоставят.
Видяли ли сте в ресторанта столчета за малки деца и предлага ли се детско меню.
Благодаря

# 148
Преди 3 години почивахме в Калиакра Маре. Има детско столче, няма детско меню. Моето дете ядеше кисело мляко и сирене на килограм. И краставици Wink

# 149
Миналата година бяхме в Калиакра Маре. Няма кърпи за плаж, нито детско меню. Столчета за хранене има. Сешоар от рецепцията, че румънките ги крадяли.
Тази година сме в Елица, ще пиша отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт