Лято в Албена 2023г.! (Тема 2)

• 55 266
  • 725
  •   1
Отговори
# 165
Каква е цената на приорити картата и за какъв период е валидна тя?
Предварително благодаря!
https://albena.bg/bg/priority-club-albena

# 166
Ние утре сме във Фламинго. Днес звънях да предупредя, че искам ранно настаняване и управителката, която иначе е много мила и отзивчива, ми обясни, че хотела е пълен на 100% и не може да гарантира, че преди 12:00 часа някой ще освободи стаята, което доооста ме подразни.
Бях звъняла преди около две седмици и с много ведър тон ми каза, че няма никакъв проблем, да ѝ се обадя ден по-рано, за да не забрави и сега това...
Но хайде няма да се настройвам предварително. Аз съм наясно, че няма как да изгонят някого, заради това, че ние имаме приорити карта, но могат да помислят някакви варианти или изобщо да не предлагат такава услуга, от която е под въпрос дали можеш да се възползваш. 😑
От колко часа е това ранно настаняване, съответно късно освобождаване.И Коло пари струва?Никога не сме използвали.

# 167
Отскоро имам профил тук, преди само четях. Забелязах, че времето, което необходимо да напишете поста можете да проверите информацията в Гугъл! Било то за аквапарка в морето и priority картата и куп други неща който само трупат излишни постовете и човек като иска са разбере и научи нещо полезно чете 2 часа спам!

# 168
Отскоро имам профил тук, преди само четях. Забелязах, че времето, което необходимо да напишете поста можете да проверите информацията в Гугъл! Било то за аквапарка в морето и priority картата и куп други неща който само трупат излишни постовете и човек като иска са разбере и научи нещо полезно чете 2 часа спам!
Кофтито на гугъл е, че не може да запълни липсите на грамостност, нито пък да възпита взаимно уважение и толерантност.

# 169
  • Перник
Ние утре сме във Фламинго. Днес звънях да предупредя, че искам ранно настаняване и управителката, която иначе е много мила и отзивчива, ми обясни, че хотела е пълен на 100% и не може да гарантира, че преди 12:00 часа някой ще освободи стаята, което доооста ме подразни.
Бях звъняла преди около две седмици и с много ведър тон ми каза, че няма никакъв проблем, да ѝ се обадя ден по-рано, за да не забрави и сега това...
Но хайде няма да се настройвам предварително. Аз съм наясно, че няма как да изгонят някого, заради това, че ние имаме приорити карта, но могат да помислят някакви варианти или изобщо да не предлагат такава услуга, от която е под въпрос дали можеш да се възползваш. 😑
От колко часа е това ранно настаняване, съответно късно освобождаване.И Коло пари струва?Никога не сме използвали.
Миналата година беше- ранно настаняване от 9:00, късно освобождаване до 17ч. Тази година- рано настаняване след 9:00ч, късно освобождаване до 16ч

# 170
Първи впечатления от Фламинго Гранд

Ранно настаняване не можахме да използваме, защото имахме премеждия по пътя и пристигнахме чак в 16:00 часа. Така или иначе от разговора с управителката, за който писах по-рано, ми стана ясно, че най-вероятно няма да ни настанят преди 12:00ч. та поне си спестихме едни нерви.

На рецепцията са супер любезни и бързи. Пиколото дойде веднага щом паркирахме пред хотела и ни помогна с багажа. Стаята признавам ме изненада! Много по-приятна е на живо. На снимки изглежда някак неуютна и ретро, но като влезнеш вътре, усещането е много приятно. Имаме страхотна гледка. Имахме си комплимента - плодове, сок и вино.

Едно от най-важните неща за мен в хотел - леглата и възглавниците - доволна съм! Супер удобни, не са прекалено меки, но не са и твърди. Има по две възглавници за човек, една от мемори пяна и една нормална, огромна и мека. Голям кеф!
Има баня с вана и отделно душ кабина, две тоалетни.

Кухненски бокс с котлон, кана за вода и кафемашина с капсули. Някой беше питал за капсулите - в стаята са си и би трябвало да ги зареждат ежедневно, но ще видим, все още не сме ги ползвали. Има няколко пакетчета с чай, захар.

Храната много ми хареса за сега. Вечерята беше много рсзнообразна. Имаше няколко вида меса, не обърнах внимание какви са, защото не съм фен. Имаше скариди, риба - вчера беше пъстърва. Постни чушки, ориз, картофи, сотирани зеленчуци, някакъв боб и още доста неща, но не огледах всичко в детайли. Няколко вида салати, шопска, табуле с киноа, зеле и моркови, айсберг с майонеза и още 2-3 вида. Имаше и отделно неовкусени зеленчуци.
Имаше доста голям избор на мезета - суровосушени меса, сирена, но отново не ги огледах детайлно.
Голям избор на плодове и десерти. Десертите бяха много вкусни, не стандартните евтини пастички с готов блат и сметана или от онзи гадния ванилов крем.

На закуска имаше наистина много, много неща така че няма да изпадам отново в подробности - имаше палачинки, гофрети, яйца приготвени по няколко начина, много зеленчуци и плодове, мюсли, овесени ядки, семена и разни такива здравословни неща. Стандартните шунки, салами, сирена, кашкавали, сладкиши... каквото се сетите.

Плажа е много близо, дават кърпи.

Общо взето съм само с положителни впечатления до сега. Единствено имаше при пристигането ни няколко косъма във ваната. Обадихме се на рецепцията, почистиха веднага. На другия ден дойде една жена - може би главната камериерка или управителката - не разбрах, защото приспивах бебето, да пита какъв е бил проблема, дали вече всичко е ок. По-късно камериерката ме срещна в коридора и ми се извини неколкократно.
За сега сме много, много доволни! 🥰
Имаме още доста време тук, така че се надявам да е все така добре всичко. Ако някой има конкретни въпроси - насреща съм.

# 171
  • у нас
Приключи нашата почивка в Гергана. Аз съм доволна, бих посетила пак ,макар миризмата от реката и лошата канализация. Възползвахме се от хапване в Челебрита -супер е! Опитахме салата Челебритя и друга с патешко, ребърца, пица, карбонара,сладолед,миди(не влизат в менюта dune around, чипс -хареса ни всичко
За догодина се оглеждам за Калиакра бийч или Фламинго Гранд. Май нещо даваме назаден с този ол инклузив-то голямо плюскане,голямо нещо.

# 172
Ivelina, сега в пик сезон става ли блъсканица в ресторанта? Как са цените на напитките на вечеря? На плажа има ли места за всички желаещи, а на басейна?

# 173
Кофтито на гугъл е, че не може да запълни липсите на грамостност, нито пък да възпита взаимно уважение и толерантност.

Надявам се упрека да не е към мен?

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 19:44 от OFFender

# 174
  • There I was on a July morning
Относно приорити картата: знаех за съществуването й, но тъй като в сайта не е упомената цената й, реших, че струва толкова, колкото е 10 процентната отстъпка от резервацията и ме домързя да се ровя повече.
Сега влязох в профила си и установих, че щеше да ми струва с около 200 лв. по-евтино почивката, ако си бях закупила такава карта.
Равносметката - в случай, че следващата година реша да резервирам отново за Албена си заслужава да си взема приорити карта.

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 22:06 от Скубиду

# 175
  • у нас
В случай че е възможно ранно настаняване и късно напускане си е направо оферта. Плодовете, вината и сокът не ги броя

# 176
Ivelina, сега в пик сезон става ли блъсканица в ресторанта? Как са цените на напитките на вечеря? На плажа има ли места за всички желаещи, а на басейна?

За цените не мога много да кажа, защото до момента сме пили само бира и вода, а и да си призная не гледам много цените, като сме на почивка 😅.
Голяма Стела наливна е 5,60лв., голяма вода 750мл май беше 6лв. Ще обърна повече внимание, когато поръчваме нещо. Ако искате сметката на стаята имате 5% отстъпка в ресторанта на хотела и в още няколко заведения. Едното е Челебрита, другите не помня, но ако някой държи, ще ги видя кои са.
В ресторанта изобщо не става лудница, а е изненадващо спокойно, винаги има места, храна се зарежда постоянно. Днес имаше миди и фагри. Бяха много вкусни.

На плажа има много свободни шезлонги на задните редове. Ако държите да сте близо до морето, ще трябва доста рано предполагам да отидете. На басейна също не съм видяла да липсват шезлонги и да е фрашкано.
Общо взето ми прави впечатление, че въпреки многото хора е изненадващо спокойно в хотела, ресторанта и бадейна.
Детето (на 4 години) днес беше почти 2 часа с аниматорите и беше много доволен, а той не е от лесните деца 😅.

# 177
Ние сме в Калиакра Маре и е препоръчвам като цяло. Хубави, добре обзаведени стаи. Ние сме в апартамент и в двете стаи има достатъчно място, с две бани сме, което е много удобно. Чисти се много добре и редовно. Зареждат с нови кърпи всеки ден, чаршафи май на два или три дни. Мини-бара се пълни всеки ден със сокове, вода, пепси бира.
Храната последните дни много се разообрази, снощи беше морска вечер: имаше лаврак на скара, миди, скариди, сьомга..Само на закуска има какво да се желае, ако не обичате тестени изделия, но..
Иначе има и няколко аниматори: млади, нахъсани, много усмихнати младежи, децата ми ги обожават и даже до морето не искат,а само при тях Simple Smile
На плажа има достатъчно шезлонги, от 3-4 дни, забраниха "запазването" с хавлии и към 10 часа се намират шезлонги на 4-5 ред.

Здравейте,

Благодаря за споделената информация.
Имам няколко въпроса за Калиакра Маре.
Имаме резервация от 6 до 13 август в хотела с дете на 1 г.
Дават ли кърпи за плаж, в пакета е описано, че се предоставят.
Видяли ли сте в ресторанта столчета за малки деца и предлага ли се детско меню.
Благодаря
Здравейте, детско меню мисля, че няма, но детски столчета: да, две-три поне има.
Хавлии дават: доста хора видяхме да си взимат за басейна и плажа.

# 178
Писах, писах, че съм забравил публикувай да натисна.

На плажа на вита парк има чадъри до 13.00 свободни. В р-нт Рай е една идея по-добре от предни години.
Вчера и днес е ветровито, водата е мътна, вълни, водорасли. С две думи не става.
Днес беше мини лудница на закуска, бая народ се е изсипал. Снощи имаше пак агнешко, миди и скариди.

На бара слагат лед с щипка (това ми е важно, че ги правя на луди гъби ако ги видя с ръце).
Общо взето хигиената е ок.

В стаята 3ти ден не са влизали. Ние си носим шампоани и душ гелове. Не ни липсва нищо, но все пак да влизат да почистят пода.

Снощи 100кила имаше концерт, не съм му фен, но пя по-мелодични парчета, направи шоу.

# 179
На плажа на вита парк има чадъри до 13.00 свободни. В р-нт Рай е една идея по-добре от предни години.
Вчера и днес е ветровито, водата е мътна, вълни, водорасли. С две думи не става.
Днес беше мини лудница на закуска, бая народ се е изсипал. Снощи имаше пак агнешко, миди и скариди.

Снощи 100кила имаше концерт, не съм му фен, но пя по-мелодични парчета, направи шоу.

Концерта на 100 кила беше супер, раздаде се на макс!
Освен, че е мътна, морската вода има и странна миризма, малко като на тиня..!? Не съм наблюдавала подобно явление друг път..Thinking

Общи условия

Активация на акаунт