Лято в Албена 2023г.! (Тема 2)

• 55 247
  • 725
  •   1
Отговори
# 210
Малко новости от Фламинго Гранд.

А стаята Ви почиства ли се..? Ние сме също сме в студио superior (на 5тия етаж), жените влизат всеки ден, даже сме се разбрали кога, че детето спи на обяд, но досега (вече 4ти ден) нищо не е почистено и сменено..!? Rolling Eyes

Почистват да. Ние сме от 21-ви и само един ден бяха претупали почистването. Но още с настаняването направихме забележка, че банята не беше добре почистена и може и затова да се стараят.
Днес нямахме заредени капсули за кафе и като поискахме, казаха, че идвали да оставят, но сме имали табела "не безпокойте", което не е вярно. Изобщо не сме гледали даже къде е тази табела, камо ли да я сложим на вратата 😀.

# 211
Не е по темата, но камериерките ги експлоатират жестоко. Една година слушах как си говорят - мен утре ме пращат да бера еди какво си от градините и после ме освобождават, така че няма да се видим, другата - мен ме пращат еди къде си и т.н.
Не бачкат само камериерки, ами каквото им кажат, където ги пратят.

# 212
Малко новости от Фламинго Гранд.

А стаята Ви почиства ли се..? Ние сме също сме в студио superior (на 5тия етаж), жените влизат всеки ден, даже сме се разбрали кога, че детето спи на обяд, но досега (вече 4ти ден) нищо не е почистено и сменено..!? Rolling Eyes

Почистват да. Ние сме от 21-ви и само един ден бяха претупали почистването. Но още с настаняването направихме забележка, че банята не беше добре почистена и може и затова да се стараят.
Днес нямахме заредени капсули за кафе и като поискахме, казаха, че идвали да оставят, но сме имали табела "не безпокойте", което не е вярно. Изобщо не сме гледали даже къде е тази табела, камо ли да я сложим на вратата 😀.

Добре, значи ще ида на рецепция да информирам, че с жените трудно се разбирам, едната говори само турски, другата само руски.. Laughing

Не ми се иска да ги клеветя, защото са мили жени, но наистина не е сменяно нищо и не е чистен пода нито веднъж (аз трябваше да измия банята даже..).

# 213
Аз също чух едната камериерка да говори по телефона как има 29 стаи да почисти днес и нямало да има време за обяд, та да ѝ донесат нещо за ядене.
Та жените наистина са претоварени и това си е сериозен проблем на хотела, но и в крайна сметка наистина плащаме не малко пари и не е приятно цялото това нещо.

# 214
И при мен в Маритим се опита момичето да се оправдае, че сме били оставили лампичката " Не безпокойте". Днес видях чистачката, която миналата година чистеше изключително съвестно, че покрива етажа и беше само основното направено в стаята. Предполагам заместваше. Видно не смогват винаги. Но определено не е редно за 5* хотел.

# 215
gato,  в Парадайс ли сте? Как е положението? Храната как е?

# 216
gato,  в Парадайс ли сте? Как е положението? Храната как е?

Всичко е класическо:joy:
Храната е същата. Буквално. Менюто не е сменяно май вече 4 години. Имам чувството, че по дни е същото като видове риба, морски дарове и видове меса. Тук таме се появи нещо различно и екзотично в повече на мястото на друго. Примерно охлюви в гъби вместо жабешки бутчета. Десертите са също толкова зле, според моя вкус и съпоставката, която правя с Турски 5*. Преди 5 години поне имаше едни много вкусни пайове, след Ковид изчезнаха. Но не мога да не ги похваля, че изобилието и вида на плодовете е повече от задоволителен. Тази година е наистина похвално и наличието на отделен бебешки щанд на вечеря с каши, които сам да си забъркаш, пюрета в бурканчета и адаптирано мляко на Хип няколко вида. Нямахме никакви грижи с ранното настаняване, в 9.20 стаята, която бях заявила месец по-рано ни чакаше оправена. Реално нямам забележки и нещо неочаквано. Морето е бурно за съжаление. Има немци, румънци и много българи.
Тази година ще тестваме и Фламинго, но без вечери, ще ти кажа и там как е. Вие за кога го мислите Фламингото?

# 217
Недостигът на камериерки е за целия комплекс. С такова впечатление съм останала.
Ако четат от Албена тук, нека вземат мерки.
Към почиващите: пишете ревюта, че виждате недостиг на камериерки. Така няма да направите лошо на жените, но дано обърнат внимание от управата на комплекса.

# 218
gato, Фламингото ми се иска да го тестваме. Може нещо за Коледа, Великден или даже като СПА с някоя приятелка сами без деца, нали работи целогодишно. Не знам обаче как ще е като амортизация в самите стаи, особено матраци?

Понеже ние ходим извън най- активния сезон храната не е в такова изобилие като е сега в момента. Като се сетя през 2021 г. каква парадия беше храната в Парадайс! А през 2020 бяхме в Рейна Обзор, но в сезон и храната беше като в 5* турски хотели, но и самите готвачи бяха турци.

При нас в Амелия нямаше нито охлюви, нито жабешки бутчета. Сега може и да има. Също го имаше този бебешки кът с храни.  Обаче тирамисуто им беше убийствено! Главния мениджър на ресторантите ни е градски. Тази година не успях да го засека. Виждам подобрение спрямо миналата в ресторанта, но е по- зле следобедното хранене в страничната част на Челебрита. Главния готвач мисля е различен от миналата година, специално в Амелия.

# 219
Пробвахме и Челебрита, определено не е УАУ, а така ми се искаше .. Laughing
(с приорити карта се ползва и отстъпка, не забравяйте да кажете на сервитьора номера на картата)

Тирамисуто и във Фламинго Г. е убийствено вкусно, но много бързо се разграбва, а ние не сме от тези, които ще идат на вечеря в 18.30.. Laughing
Замислих се, дали десертите на Парадайс-а и на Фламинго-то не са от едно и също място, имам някакъв спомен, че изглеждаха еднакво..Thinking

Потвърждавам за наплива в ресторанта, днес на закуска даже имаше опашка от чакащи хора за палачинки и яйца на очи. Обаче ме изкефи готвача, който ги приготвяше, съвсем невъзмутимо едвам едвам отлепваше палачинките от плочата, пред погледа на бесни гладни румънци! LaughingLaughing
Една жена отмъкна всички готови палачинчици, около 10тина броя, дори не остави едничка на бедното детенце до нея, което чакаше да си вземе милото..Rolling Eyes

# 220
И аз да кажа за тирамисуто - наистина е много вкусно, особено като си на диета! 😂

Аз пък изобщо не съм фен на храната в турските 5 звездни хотели, особено на десертите и тук ми харесват много повече. В Гърция също сме били в уж 5 звезди, но нямаше нищо 5 звездно освен прекрасните плажове и чиста вода, за което хотелите нямат заслуга, но това е извън темата.

Разбира се всичко е въпрос на вкус, но като почитател на рибата, тук ме печелят на 100% с фагри и лаврак. До сега само веднъж имаше пъстърва, която не ми е любима.

На закуска, ако се отиде към 10 - 10 и нещо вече е спокойно и можеш да се нахраниш нормално.

Благодаря за напомнянето за отстъпката с приорити картата, аз съвсем бях забравила и два пъти вече ядохме там без да я ползваме, но здраве да е.

Ако искам да ползвам късно освобождаване на стаята, трябва ли да ги предупредя на рецепцията? По телефона съм казала, но дали са записали...?

# 221
По- добре отиди ги питай! Ние така се върнахме в стаята след 12.00 и бяха дръпнали шалтера. Satisfied

# 222
По- добре отиди ги питай! Ние така се върнахме в стаята след 12.00 и бяха дръпнали шалтера. Satisfied
Това май е някаква издънка в системата с ключовете. Ние миналата година бяхме със заявено късно и ни спряха ключа. Обадих се и се извиниха, веднага го пуснаха.

За турските хотели според мен е въпрос на хотел. И те като в Албена...има разлика между 3 звезди на плажа и 3 на втора линия:) Били сме в хотел, в който имаше всякакви десерти! И турски, и пастички като албенските и каквото ти дойде на акъла...само че тези хотели с дете на 11 и нещо, в не топ сезон и с реални  6 дена, заради безумните часове на чартърите бяха цифром и словом 9 бона тази година...по 3 точно на Маритим...

За Амелия миналата година знам, че не са били напълно готови да я пуснат и е имало много издънки. Тази година явно е по-добре.

Относно матраците, супериор студиата във Фламинго били реновирани по-скоро. Принципно има изискване матраците да се сменят на определен брой години...

# 223
Правят ми впечатление терасите във Фламинго Г. Едни такива  със символични дървени полуограждения между отделните тераси и то не до горе, а донякъде. Не си ли ставаме много близки със съседите, ако по едно и също време сме на терасите? Столове и маса нали има?

# 224
Поправям се...тази вечер се представиха блестящо с десертите. Включително правеха на място 2 вида бъбъл гофрети с избор на поне 5 вида шоколад и най-различни добавки.
Не мога да оставя негативизма некоригиран Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт