Лято в Албена 2023г.! (Тема 2)

• 55 316
  • 725
  •   1
Отговори
# 375

За втора година има и летен вирус - не толкова зловещ колкото предния сезон, но си го има. Предишните 10ина сезона нямаше или поне нашата компания не беше засегната и от персонала не са ни споделяли.
Ако някой го интересува нещо конкретно - да пита.
  Вируса с повръщане и разстройство ли е , минава ли за ден, предимно децата ли го хващат?

Вируса е 24 часов, в нашето семейство (двама възрастни и дете на 2 години) всички бяхме с мъчително повръщане..
Още една екстра в "петзвездния" Фламинго Гранд - оповръщани асансьори! Една от камериерките ни каза да не влизаме в асансьорите, че деца са повръщали вътре, после попаднахме на друга камериерка, която носеше цял матрак и ни "сподели", че едно дете е оповръщало цялото легло и сега се налага смяна на матрака..
От всички тези предполагаемо болни деца, имаше такива, които на вечеря опипваха тортичките.. та пътя на заразата в хотела може лесно да се проследи..

gato Съгласна съм с всичко написано! Още по-убедена съм, че догодина ще изберем Меритим за почивката си на Албена.

Челебрита е страхотен ресторант, с най-вежливия персонал! Препоръчвам!

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 23:21 от Emilova_85

# 376
Ние изкарахме този "прекрасен" вирус вкъщи, без да сме били на почивка. В Албена вирус не хванахме, нито на предишната ни морска почивка през юни. Просто ентетовирусите са страшно заразни, разпространяват се бързо. Няма да ви кажа как един господин си почесваше задните части и след това хвана лъжицата за сипване на салата, а познайте какво ще се случи на следващия хванал лъжицата, ако яде с ръце. Асансьор, дръжки на врати, опипани прибори, всичко е риск. Отделно за обяд едно 90% от хората влизат директно връщайки се от плажа, без да си мият ръцете и опипват общите прибори за сипване...

# 377
Ние изкарахме този "прекрасен" вирус вкъщи, без да сме били на почивка. В Албена вирус не хванахме, нито на предишната ни морска почивка през юни. Просто ентетовирусите са страшно заразни, разпространяват се бързо. Няма да ви кажа как един господин си почесваше задните части и след това хвана лъжицата за сипване на салата, а познайте какво ще се случи на следващия хванал лъжицата, ако яде с ръце. Асансьор, дръжки на врати, опипани прибори, всичко е риск. Отделно за обяд едно 90% от хората влизат директно връщайки се от плажа, без да си мият ръцете и опипват общите прибори за сипване...

Мдаа, ентеровирусите се хващат по заведенията, не от плуване в морето..

# 378
Ентеровирусите се предават И по въздушно-капков път, освен фекално - орален, не са от водата конкретно или яденето на определена храна.
Миналата година се изумих от мащаба на разпространение на вируса. Години наред почиване в този курорт не сме имали проблеми и ми е чудно какво реално го катализира така.
Тази година изкарахме 12 нощувки без проблеми.

# 379
Ентеровирусите се предават И по въздушно-капков път, освен фекално - орален, не са от водата конкретно или яденето на определена храна.
Миналата година се изумих от мащаба на разпространение на вируса. Години наред почиване в този курорт не сме имали проблеми и ми е чудно какво реално го катализира така.
Тази година изкарахме 12 нощувки без проблеми.

Ниската хигиена го е катализирала..Laughing Mask

# 380
Здравейте! Някоя случайно да има имейла на Албена, тъй като не мога да намеря никъде информация за такъв? Благодаря предварително!

# 381
  • There I was on a July morning
Този е: online@albena.bg

# 382
Да оставя обещания отзив за Арабела:
Положителен! Много красива гледка и топ място. Първи етаж над ресторанта с фронтална гледка море. Стаите на този етаж са реновирани и много големи. Имаме легло 140, легло 120, бебешко легло и пак остава много място за сина ми и неговите финтове с проходилката. Тереса поне 7-8 кв.м. Качвам снимка от тази сутрин. Храната е напълно ок. Направи ми впечатление че много неща са безсолни, което значи че не са от магазина...тип катък, снежанка, сармички, боб и т.н Аз лично мога да ям паста с печени зеленчуци ежедневно, а и двете ги има в изобилие. Прилично вино и бира, прилични коктейли. Чисто, макар и видно леко ретро. Доволни.

# 383
Не видях никой да споделя, че водата в морето трети ден е ледено студена, според спасителите е 12-15 градуса.

# 384

Страхотна гледка! Приятно изкарване на любимата Албена! Sparkling Heart
Ако не ни беше толкова далеч, щяхме да ходим всеки месец! Sparkling Heart

# 385
Не видях никой да споделя, че водата в морето трети ден е ледено студена, според спасителите е 12-15 градуса.
До неделя беше чай, явно после се е обърнало морето.

# 386
  • София
Водата в Албена е между 13 и 17 градуса от 2 дни. След голямо вълнение се появи вятър от сушата, която изтласка студената вода към брега.  Вече 3 ден не можем да се къпем в морето.

# 387
Би било прекрасно от ваша страна ако някоя сподели мнение за Лагуна маре. Първоначално колебанията ни бяха между Арабела бийч и гореспоменатия хотел, но по-горното мнение за Арабела е първото положително, което чета тази година. А и сме дългогодишни клиенти на Арабела и искам нещо по-различно. Отново благодаря предварително!

# 388
  • София
Би било прекрасно от ваша страна ако някоя сподели мнение за Лагуна маре. Първоначално колебанията ни бяха между Арабела бийч и гореспоменатия хотел, но по-горното мнение за Арабела е първото положително, което чета тази година. А и сме дългогодишни клиенти на Арабела и искам нещо по-различно. Отново благодаря предварително!

Две години сме били на почивка в Лагуна Маре. Хотелът е реновиран, стаите са обновени. Почистването и добро,  ако и оставиш бакшиш в началото на престоя на чистачката ще бъдеш много по-доволна ☺️.
Басейна се почиства, мият се шезлонгите.
Но храната в ресторанта не е вкусна. На мен лично това не ми хареса. Готвачът не е добър. Всяка вечер се приготвя храна пред гостите и това спасяваше положението. В петък е рибна вечер.
На 06/08 се прибрахме от там.

P.S.   имам колега, който беше отседнал в Арабела и сподели, че са доволни от храната😉. Имали са успех

# 389

Две години сме били на почивка в Лагуна Маре. Хотелът е реновиран, стаите са обновени. Почистването и добро,  ако и оставиш бакшиш в началото на престоя на чистачката ще бъдеш много по-доволна ☺️.
Басейна се почиства, мият се шезлонгите.
Но храната в ресторанта не е вкусна. На мен лично това не ми хареса. Готвачът не е добър. Всяка вечер се приготвя храна пред гостите и това спасяваше положението. В петък е рибна вечер.
На 06/08 се прибрахме от там.

P.S.   имам колега, който беше отседнал в Арабела и сподели, че са доволни от храната😉. Имали са успех

Именно храната е един от най-големите ми страхове. Преди ковид бях изключително доволната от изхранването в Арабела- винаги разнообразно, всяка вечер барбекюта и подобни 'глезотии' Wink . Изглежда, че засега се спирам на Лагуната Thinking, съответно имам още един въпрос относно ресторантите- по мой спомен някоя от Лагуните нямаше ресторант и имаше право да се храни и в ресторанта на Лагуна бийч. Може да греша, ако е така, предварително се извинявам и моля, поправете ме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт