Лято в Албена 2023г.! (Тема 2)

• 55 208
  • 725
  •   1
Отговори
# 435
Dianjelis , ще използвам твоя постинг за допълване и други впечатления, където се разминаваме.

В Парадайс се сменят чаршафите ежедневно, освен ако не заявиш от вечерта с табелка на вратата, че няма нужда. Чисти се, сменят се хавлии и всичко това някак интуитивно и невидимо. Тоест, ако видят 1ви ден, че се прибирате на обяд от плажа, вече влизат в стаята и почистват по-рано, преди да се върнете.
Тази година чистачката беше едно младо момиче, така и не разбрах откъде. Чистенето беше повърхностно, сменяше хавлии всеки ден, но чаршафите смени на едното легло на 4тия ден, на другото 5тия, на разтегателния на 6тия. Бяхме 7 нощувки...Единият ден се опита да се измъкне от почистването с аргумент, че е светело цял ден в червено за "не безпокойте". Не беше така разбира се. Предишните две години бяхме изключително доволни от чистачките, които се паднаха за нашите стаи. Специално ги похвалих на управителя при напускане.

Цитат на: Dianjelis
  В ресторанта се плащат напитките на вечеря. Има сервитьори. Чаша вино е 7лв, сокът (албенски) - мисля че беше 4лв. Има диспенсер за вода само. А на закуска - кафе от машина(същите които има във всеки един хотел в Албена) или американо, също и чай, включени са в цената, носят се от момичетата които отсервират.
Има разделение на тия, които сервират и тия които отсервират. Ако нямат достатъчно работа сервиращите поемат и отсервиране. Но като цяло има разделение на потоците. Няма скучаещи сервитьори там, за разлика от Фламинго.
На закуска си поръчваш напитките /кафе, капучино, мляко с шоколад, чай... / на сервитьора и той ти ги носи на масата. Няма ограничение, може да поръчаш и повече от един път. Нямат нищо общо с кафето от машините, които няколко страници по-назад може да се видят в мой постинг за Фламинго. Албенски сок си сипваш сам от диспенсер.

Храната - имаше повече морски продукти - 2 пъти ципура, веднъж лаврак, ужасно сухи и неядливи скариди и котлет сьомга, хубаво патешко магре, бавно печено свинско месо, което се реже от готвач на отделно място. Общо взето , ако не ядеш морски обитатели, може и да не намериш много алтернативи , вечер - например, само веднъж имаше нещо като пилешки шишчета. Еднообразни гарнитури. Пържени картофки почти всяка вечер.
Странни десерти - малки кремчета или желета - по един пръст количество в чашка. При плодовете имаше и киви.
Хм тук не мога да се съглася напълно. Винаги имаше освен морски храни на скарата и поне още 2-3 вида меса в централните места за сервиране. В момента, в който намалее на половина храната се носи пълна нова бяла керамична тава от хора, които се грижат за това от кухнята.
Гарнитурите наистина стават еднообразни след 7 дена престой и повтаряне на менюто. Въпреки това има различни видове салати, зеленчуци на скара всяка вечер, пържени зеленчуци, на пара /карфиол, броколи, моркови, царевица/, поне 1 вид ориз, отделно печени патладжани или домати.
За десертите многократно съм писала в темата тук, че са смотани. Пастички с еднообразни кремове и фондани. Сладолед Изида за сипване като в останалите ресторанти, кисело мляко с и без плодове, кис. мляко с мед и орехи, кис. мляко с чия, сметани, кремове в чашки и въпросните нишестени кремчета, които изглеждат смешновато за звездите на хотела. Тази година изненадаха с два вида гофрети приготвени на място и избор от 5-6 вида шоколад. Беше атрактивно.
За сметка на това обаче плодове имаше всякакви всеки ден, които са достъпни в този сезон в България. Грозде, круши, ябълки/няколко вида/, кайсии, праскови, нектарини, диня, пъпеш, киви, банани, сливи... може да пропускам нещо. Има и сушени плодове отделно.

В Лоби-бара има кафе Vergnano, сладолед Arcobaleno(и двете са по 3.50лв), коктейли и други обичайни напитки. Дори и когато не сте гости на хотела можете да консумирате. Там никой не гледа от кой хотел си. Това, което най-много ни хареса е, че няма гривни в Парадайс.
Вярно е, но гонят от басейна хора от други хотели. Амелия си имат също гривни и ползват басейна с Парадайс.

Понеже нямат All Inclusive, на обяд може да се поръчат пици, бургери, картофки и други от менюто в Бургер Бара на басейна(също може да се посещава от всички гости на курорта). В ресторант "Celebrita" на главната улица също е добро качеството тази година. Пици и риба за деня мога да препоръчам.
Тази година много се разочаровахме от Бургер бара. Цените са доста вдигнати - един бургер, не е нещо особено - 25лв. Чакахме ужасно много.
Celebrita мога смело да похваля откъм храна. Сервитьорите се скатават малко там, но това си е Албенски маналитет Simple Smile
За бургер с картофки не съм и очаквала да е под 25лв, поне в София това е нормално, но гледам че на Челебрита има и друг избор за бургери. Пиците бяха на нормална цена, както и в Челебрита.  За басейна - не знам що за човек трябва да си, да отидеш на чужд хотел и да очакваш че няма да те изгонят Simple Smile Все пак това са определен брой места и те са за гостите на конкретния хотел. Но всичко което се заплаща отделно може да се ползва от всички - нормално е.  Камериерките поздравих няколко пъти и не видях млади сред тях, но бяха перфектни.

# 436
Оставям моето мнение за престоя ни в Ралица Акваклуб. Като цяло прекарахме добре, но мнението ми е, че това, което предлагат определено не е UAI.
Първо това, което ми хареса - комфортна стая и баня, реновирани са, не са големи и широки, но функционални. Терасата беше с открит навес, постоянно беше прашно, та не успях да разбера дали я чистят. За 6 дневния ни престой 2 смениха кърпите и веднъж спалното бельо.
Храната...Готвачите бяха турци, на пръв поглед много неща, но някои от които бяха странни. Намирахме какво да ядем, но не беше хубава храната. Поне за нашия вкус...Всички салати бяха щедро овкусени с магданоз и копър, много щедро. Толкова копър и магданоз през живота си не съм изяла. Нещата на скара ставаха... Баница имаше 2 пъти за вечеря, но не и за закуска. Сутрин нямаше пържени филии, бурканите яйца изглеждаха странно, яйцата на очи ги харесваме добре сготвени, а те се разтичаха. Палачинките им ми бяха безвкусни. Правеха хубав омлет сутрин и мекици. Също и хлебчетата и кифличките им бяха вкусни. Също така колбаси в изобилие имаше на вечеря, но не и на закуска.
Газираните напитки бяха по-разредени от миналата година.
Около басейна може да се сложат още шезлонги, половината бяха вечно заети и амортизирани доста.
Плажът си е все така прекрасен, отбелязвам удобните шезлонги на плажа. Намирахме си винаги свободни.
Ние не случихме на време, за съжаление. Половината дни беше облачно и доста студено. А морската вода-ледена. Постопли се в последния ден.
Посетихме и аквапарка, хареса ни. Пробвахме всички пързалки, без лилавата, която е най-високата.
Обядвахме и в плажния ресторант Рай - има няколко салати, едно-две основни, плодове, пица, точно както пише - лек обяд. Там напитките бяха по-хубави.
Някой беше писал, че бирата е Бекс - Славена е, а в Рай - Каменица. От обещанията в програма за Happy hour с Bubble tea и т.н нищо нямаше.
Само да отбележа, че по време на нашия 7 дневен престой през месец Юли, всеки ден ни сменяха кърпите, 2 пъти спалното бельо и 1 път минаха с прахосмукачка. Храната действително не беше вкусна. Всеки ден получавахме бутилка минерална вода и минибара се зареждаше с пепси, бира и натурален сок. Ползвахме безплатен сейф. Имаше регулярно топла вода. Не успяхме да ползваме шезлонги до басейните, бяха твърде малко на брой и от 7.30ч. заети. Останахме доволни, но съм на мнение, че избора за ултра ол инклузив в този хотел не е оправдано. За следващата година планираме да прекараме отпуската си в Ралица Супериор Калимера или Лагуна бийч.

# 437
Оставям моето мнение за престоя ни в Ралица Акваклуб. Като цяло прекарахме добре, но мнението ми е, че това, което предлагат определено не е UAI.
Първо това, което ми хареса - комфортна стая и баня, реновирани са, не са големи и широки, но функционални. Терасата беше с открит навес, постоянно беше прашно, та не успях да разбера дали я чистят. За 6 дневния ни престой 2 смениха кърпите и веднъж спалното бельо.
Храната...Готвачите бяха турци, на пръв поглед много неща, но някои от които бяха странни. Намирахме какво да ядем, но не беше хубава храната. Поне за нашия вкус...Всички салати бяха щедро овкусени с магданоз и копър, много щедро. Толкова копър и магданоз през живота си не съм изяла. Нещата на скара ставаха... Баница имаше 2 пъти за вечеря, но не и за закуска. Сутрин нямаше пържени филии, бурканите яйца изглеждаха странно, яйцата на очи ги харесваме добре сготвени, а те се разтичаха. Палачинките им ми бяха безвкусни. Правеха хубав омлет сутрин и мекици. Също и хлебчетата и кифличките им бяха вкусни. Също така колбаси в изобилие имаше на вечеря, но не и на закуска.
Около басейна може да се сложат още шезлонги, половината бяха вечно заети и амортизирани доста.
Плажът си е все така прекрасен, отбелязвам удобните шезлонги на плажа. Намирахме си винаги свободни.
Ние не случихме на време, за съжаление. Половината дни беше облачно и доста студено. А морската вода-ледена. Постопли се в последния ден.
Посетихме и аквапарка, хареса ни. Пробвахме всички пързалки, без лилавата, която е най-високата.
Обядвахме и в плажния ресторант Рай - има няколко салати, едно-две основни, плодове, пица, точно както пише - лек обяд. Там напитките бяха по-хубави.
Някой беше писал, че бирата е Бекс - Славена е, а в Рай - Каменица. От обещанията в програма за Happy hour с Bubble tea и т.н нищо нямаше.
Само да отбележа, че по време на нашия 7 дневен престой през месец Юли, всеки ден ни сменяха кърпите, 2 пъти спалното бельо и 1 път минаха с прахосмукачка. Храната действително не беше вкусна. Всеки ден получавахме бутилка минерална вода и минибара се зареждаше с пепси, бира и натурален сок. Ползвахме безплатен сейф. Имаше регулярно топла вода. Не успяхме да ползваме шезлонги до басейните, бяха твърде малко на брой и от 7.30ч. заети. Останахме доволни, но съм на мнение, че избора за ултра ол инклузив в този хотел не е оправдано. За следващата година планираме да прекараме отпуската си в Ралица Супериор Калимера или Лагуна бийч.
Какво  значи регулярно,?(за топлата вода питам),не мисля  че е допустимо в някой хотел да няма топла вода, независимо колко звезди е.

# 438
Какво  значи регулярно,?(за топлата вода питам),не мисля  че е допустимо в някой хотел да няма топла вода, независимо колко звезди е.
Имаше топла вода от 7.00ч. до 09.00ч., около 12 ч. и от 18.00ч. до 20.00ч.

# 439
Пързалката в Калиакра Маре я няма поне от 2 или 3 години.

# 440
От тези дълги постове с цитати се оплетох в кой хотел няма непрекъснато топла вода.

# 441
От тези дълги постове с цитати се оплетох в кой хотел няма непрекъснато топла вода.

Някоя от Ралиците.

# 442
  • София
Стига бе, как в ралиците….те нали са “френските” хотели, там с много френски туристи, как шЪ съ излагат така?

# 443
Ние нямахме проблем с топлата вода в Ралица Акваклуб. Но ползвахме само сутрин и вечер, през останалото време бяхме навън.

# 444

Да, аз писах, че бирата е Бекс... и е Бекс наистина но само на лоби бара. На Рай беше нещо като газирана вода. Тотално разочарован бях от улта олл инклузива, тия имат много грешна представа какво значи това и е долно да се ползва за маркетинг. Това с bubble tea го махнаха от програмата още през юни. Нямаха никакви фрапета защото нямало нескафе и 7 дена нямаше сигурно още няма... Е как да  е улта това, иначе културно ми извадиха душата да платя 100% месец преди настаняването. А декември дори искаха 100% предплащане.

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 23:19 от OFFender

# 445
Ами аз бях 2018та в Калиакра маре и имаше друга пързалка и като видях сега снимките и се заблудих, че си е като преди. Не знаех, че са я махнали.
... В момента сме в Калиакра маре и басейна е супер студен, както и водата в морето. И на всичкото отгоре са махнали интересната пързалка в детския басейн и е само една в мръсно бяло елементарна.

И миналата година нямаше друга, освен мръснобялата, пързалка в детския басейн?!
Снимката е моя, от м. Август 2022г.

# 446
Някой беше писал, че може да се ходи на детска анимация в Маритим дори да си в друг хотел. Вярно ли е ? От къде се влиза и къде я организират ?
Да, може. Ние почти всяка вечер ходихме. Може от плажа, може през фоайето на хотела да минете. Но програмата им е постна. На нас ни харесва детската анимация там, макар че вече поредна година е една и съща.
Преди ковид имаше уникални програми на сцената на Калиакра. Ходихме всяка вечер, беше лудница от хора. Всички знаеха и си я чакаха.

# 447
Ооо, на каква анимация за възрастни съм била в Ком, не е истина. Вече няма такива, дори в Маритим. Ние бяхме на някаква кабаре вечер в Маритим. Децата гледаха, но нас не ни впечатли.
През 2018та и ние бяхме в Калиакра Маре и я имаше обади пързалка. След това я махнаха.

# 448
Ралицете са немски,  а не френски. За скромния ме 11-годишен опит в тях проблем д топлата вода не дме имали, а и силно се съмнявам в някой друг хотел, ако ще и Алтея да е, да е имало подобни. Е, в Добруджа на най-високите етажи е възможно теоретично.  Анимацията в Ком и Вита парк беше страхотна едно време, наистина. Ние обичаме да обикаляме.  Сега, освен в Ралиците, май другаде не става, но и там след 2019 намалила драстично чистите шоута.

# 449
  • Русе
Еееххх, че ме върнахте в спомените за Ком, наистина вечерните анимации бяха много добри, че и дневните дъщеря ми се залепяше за аниматорите и не я виждахме по час-два. Незнам защо го зарязаха този хотел.

Общи условия

Активация на акаунт