Лято в Албена 2023г.! (Тема 2)

• 55 186
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
Ралицете са немски,  а не френски. За скромния ме 11-годишен опит в тях проблем д топлата вода не дме имали, а и силно се съмнявам в някой друг хотел, ако ще и Алтея да е, да е имало подобни. Е, в Добруджа на най-високите етажи е възможно теоретично.  Анимацията в Ком и Вита парк беше страхотна едно време, наистина. Ние обичаме да обикаляме.  Сега, освен в Ралиците, май другаде не става, но и там след 2019 намалила драстично чистите шоута.

За анимацията на Ралица, тази в залата вечер, еми беше като миналата година 1:1, без едната вечер, там беше новото нещо в програмата. Толкова ли не можаха да измислят нещо за новия сезон, 7-8 месеца имат, а екипа беше същия, със същия шеф аниматор Мартин. Отделно в дните, в който имаше нещо на сцената до Маритим, нямаше нищо в залата, биеха отбой... Та леко съкратена седмична програма от 6 дена на 4 и то едни и същи с предната година а може и с по предната. Това всичкото за хора, който я търсят, ние можехме и без тия 30 мин, наистина, никога не е била определяща анимацията. Тази дневната я пропускане винаги в който и да е хотел да сме, просто сме или на морето или на аквапарк. Новост е Каламинго клуба имахме лош ден и го пробвахме, за деца до 7-8 ще е интересно, нагоре не особено. А там усетих, че леко не им се занимава особено с децата някак дистанцирани бяха...
Другото, което не се сетих по рано са стайте, нарочно тъпчат в 16 квадрата двама възрастни с две деца, защото нямат други възможности. Малко са стайте с врата между тях и са малко и апартаментите. Освен, че излиза по скъпо, може и да няма апартаменти, да са пуснати само за чужденци. Стаята си беше реновирана ама тия 16 квадрата и тия две  легла и фотьойл... не стават. Уж "голямото" легло е 140/190 единичното 90/190. Трудно се разминавахме и нямахме място за куфарите. Само сутрин и вечер бяхме в тая стая ама е страшно тегаво. Най вероятно поради тая причина догодина ще търсим хотел с друга конфигурация на стаята, студио, апартамент но не и това...

Хубавите, големи студиа са във Фламинго Гранд. Hands Ok Hand

# 466
Благодаря, Offender, не е същия Марто.

# 467
Отзивът ми за хотел Оазис, престой от 1 до 13 август:
Като притежател на priority card се настанихме в 9.30 ч. в исканата от мен стая, получихме бутилка вино и фруктиера с плодове.
Всички хора от персонала бяха много любезни и внимателни през цялото време.
За 12 нощувки ни смениха спалнаото бельо 3 пъти /след всяка трета нощувка/. Хавлиите се сменяха всеки ден, зареждаше се само тоалетна хартия. Стаята не забелязах да се чисти, нито терасата. Банята забелязах.
Обслужването на стаите се случваше винаги преди 11.30 ч.
В ресторанта има много персонал, отсервира се бързо, храна се зарежда без да се чака да се свърши напълно. Местата обаче са недостатъчни за капацитета на хотела, понякога се налагаше кратко изчакване за намиране на свободна маса. Има маси точно на търговската улица, което създава приятно усещане.
Храната, без да съм имала особени очаквания, беше достатъчно, прясна, вкусна, дори първите 8-9 дни и разнообразна, последните 3-4 дни някак намаля и като количество и като разнообразие. Деликатеси няма никакви.
Плодовете бяха ОК - праскови, диня, пъпеш, ябълки, сливи, портокали, банани, круши.
Салатите - 3-4 вида винаги свежи.
Супа - един вид и винаги имаше таратор.
Палачинките са мноооого вкусни.
Близостта до плажа и до главната улица ми допадна много.
Анимация няма.
Чадърите и шезлонгите са последните на плажа, точно до кея. Ползвахме ги веднъж, понеже си купихме чадър и все си бяхме на първа линия в най-близката свободна зона.
Освободихме стаята в 15 ч. без проблем, като предния ден предупредих на рецепция.
В заключение - доволна съм.

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 21:23 от bibim

# 468
Здравейте, предстои ми пътуване до Албена. Какъв транспорт и колко често има от Варна до Албена?

# 469
Здравейте, предстои ми пътуване до Албена. Какъв транспорт и колко често има от Варна до Албена?
Цитат на: animsaj link=topic=1572131.msg46831475#msg468
31475 date=1692347676
Здравейте, ако сте от Варна има автобуси от Автогарата на всеки час. От София автобуси на Биомет и Юнион Ивкони.

# 470
...от Варна има автобуси от Автогарата на всеки час.

Благодаря!
Предполагам, че и в обратната посока е същия график?

# 471
...от Варна има автобуси от Автогарата на всеки час.

Благодаря!
Предполагам, че и в обратната посока е същия график?
052757044 - това е телефон за информация на автогара Варна, само бъдете по-упорита.
Без да съм категорична, доколкото ми е известно има само 3 микробуса от Варна до Албена през деня и отделно автобусите от София до Албена, Шабла, Каварна, които минават през автогара Варна. Дори някъде имах снимка, но в момента нямам възможност да я кача.

# 472
[url]autogaravn.com/ заминаващи за Албена от 8 до 17 ч. има автобуси според  разписанието. Също и от Албена за Варна.

# 473
  • София
Няма новини на сайта на Албена за евентуални намаления за резервации по случай РД на Албена на 24.08.

Мисля, че няма и още възможност за резервации (през сайта) за догодина още. Не могат явно да се ориентират в цените още

# 474
  • Русе
Разбрах, че утре ще има допълнителни 10% отстъпка, но само за резервации до края на сезона.

# 475
  • София
Представям си каква Тесла готвят за догодина…..

# 476
По- скоро е сепуко, доброволно се почива там.

# 477
  • Русе
И аз също мисля, че догодина цените ще са доста повишени. Отмина пандемията, понапълниха се хотелите, вкараха подобието на УОИ и се самозабравиха. За хотелите за, които си заслужава да платиш такива пари със сигурност ще надуят до небето цените, защото те и без това не искат българи, а ги пазят за обичаните си немски туристи.

# 478
  • София
Очаквам, за Гергана, 500 лв за нощувка. Подобно и на останалите първа линия.
Петзвездните бижута може и към 900 да чукнат, чисто, евтл. само с вкл. закуска.
Говорим за нощувка.
Говорим за българи. За чужденци ще е наполовина Simple Smile

Четохте ли един от Слънчев бряг как се оплакваше преди седмица - пълни му били хотелите, ама тя инфлацията отивала към хипер (?!). И понеже чужденците му плащали в евро - той обръщал в лева и ставали хартийки, с които нищо не можел да си купи.

Това при все, че еврото е вързано с лева, нали. Човекът обаче не казва истината, а тя е, че е продал хотелите си в края на миналата година, на чужденци, на двойно и тройно вероятно по-ниски цени. А сега щави българите на зверски цени, ама.... не става то така Simple Smile

Та, Албена могат и 1 000 лв. да направят нощувката, съотв, пакетите за чуждите туроператори, понеже са със сериозен леглови резервационен капацитет, ще ги пуснат по-евтино, но....зимата иде, както се викаше в един сериал. А проблемите, които лековерно решихме, че сме решили миналата зима, ще застрашат европа отново - липса на газ, високи цени, проблеми с ток и пр.... Проблемът с газа изобщо не е решен. Нещо повече, не е изключено и да се задълбочи тая зима, ако приемем, че миналата не го усетихме, нали, в кавички казано.

# 479
Тия "градски легенди" за по-ниските цени за чужденци ги чета и слушам от 10ина години, но така и не съм видяла оферта черно на бяло. Ровила съм доста в сайтовете на немските туроператори, случвало се е да видя малко по-ниски цени в последните три години, но с приорити карта нашите стават по-ниски. Така че моля, Роналд, ако намериш подобна оферта, прати ми я на лични, за да не спамим.

Факт е, че цените в Албена скочиха сериозно презпоследните години. Но в момента се оглеждам за септемврийска почивка и честно казано, цените в някакви страшни коптори са абсурдни. В приличен 4* хотел на прилично място с анимация и чадъри на плажа, цена под 160 лв. няма. Да не говорим за някакви пълни изхвърляния като Мирамар, Рейна дел Мар и Уейв. Хайде, те са доста висок клас, ама цените им са двойни на тези на Амелия и Парадайз Блу.

Общи условия

Активация на акаунт