Лято в Албена 2023г.! (Тема 2)

• 55 202
  • 725
  •   1
Отговори
# 480
Тази година за пръв път от повече от 20 години пропуснах Албена. И не знам кога ще се върна отново, честно казано . Четох доста лоши коментари във ФБ за Ралица и Калиакра бийч, затова недоумявам кой ще продължи да ходи, ако увеличат още цените. Абсурдно е просто.

# 481
Цените са високи на фона на амортизираната база и ограничения асортимент от храна и напитки. Няма да коментирам въобще цената за паркинг, която е абсурдно висока, особено ако си за дълъг престой. Ако има една модернизация на базата, промяна в концепцията за изхранване, анимацията и чистотата на басейни и плажна ивица, вече ще е оправдана една висока цена.
Тъй като се цитира Рейна дел мар преди няколко поста, да цената е висока, но всяка стотинка подплътена. Огромни, комфортни стаи и ресторанти, невероятно разнообразие от храни и напитки, ежедневна анимация, чист плаж, басейни, които са и отопляеми, много персонал и никакво чакане за нищо. Ние сме техни редовни гости и винаги получаваме добра отстъпка. Въобще не може да има сравнение.
Албена е красива и следва да се инвестира много, за да си върне блясъка и да предлага конкурентен продукт за съответната цена.

# 482
  • у нас
За Гергана на ранни и с приорити ми струваше по 560лв тази година…

# 483
За Гергана на ранни и с приорити ми струваше по 560лв тази година…
Ужас Simple Smile стаите са малки, а храната нищо особено. Иначе две години бяхме там, но покрай Ковид цените бяха съвсем различни . Миналата година на ранни, с приорити карта , за студио ни беше около 400 лева нощувката двама възрастни с дете.
Отделно ме отказа политиката на плащане и анулация, както и правилата с паркирането.
Наистина ми е много жал за този курорт, все си върви стремглаво надолу, но пък ..пазарна икономика. Явно все още си има достатъчно клиентела, за да оправдават такива цени.

# 484
Radeva-87, в Рейна кои басейни се отопляват?
Била съм там, не ми харесва, че има стаи с междинна врата с друга стая и си ставате близки по неволя с комшиите. Когато се тичаше по коридорите на горните етажи ни се тресеше гардеробът в стаята. Цените им са уау,  двойни над това което съм платила за екзекютив стая в Амелия, която също не е никак евтина. Да, има нон- стоп ядене и пиене, и фреш сутрин на закуска, но плажа на Албена е несравним, а пързалките в басейна на Парадайс стават и за по- големи деца.

# 485
Отопляват се детските басейни и релакс басейна до бившия основен ресторант. Ние не сме били в стая с междинна врата. Обикновено сме в тялото на бившия основен ресторант, били сме на 2,3 и 5 етаж. За шума от коридора, това е от културата на гостите. Иначе мен в Гергана ме побърка брутално шумното и раздрънкано външно тяло на климатика. В Рейна такъв шум няма. За плажа, за мен на Обзор ивицата също е широка, да, има повече шезлонги, но се чисти нон-стоп и денем и вечер, а в Албена на ивицата имаше много фасове и боклуци, защото почистваше само механично трактор, без ръчно почистване. Като цяло са много различни двата продукта, не е само един фреш разликата, а бутилирана вода, включително и с детски накрайник, видовете и марки напитки, разнообразието от хранане само основни, а и диетично и детско меню, начина на сервиз и подредбата при самообслужване. В Рейна има много персонал, това дава огромна разлика. И всяка година имат някакъв ъпдейт. Примерно сега с новия им ресторант, нешата са в пъти по-добре от миналия сезон.

# 486
Съжалявам,  че намесих Рейна, дадох го за пример за абсурдни цени само, макар че съм сигурна, че си заслужават. Ама да попитам - Рейна с отделна анимация ли е или ползва тази на Мирамар?

# 487
В Албена с Рейна единствено може да сравнява само Амелия. В Амелия куца т. нар. "бар" на басейна. Не са го доизмислили. Иначе стаи, храна, обслужване се доближават.

# 488
Аз в момента съм в 4 звезден хотел в Албена и хотела е запълнен на максимум.Това ми го каза управителя на хотела ,но то се и вижда .Явно се намира кой да идва в този курорт въпреки негативите.

# 489
Наистина има отделни,много по-евтини цени за чужденци, или поне за резервация през немски туроператори. Така съвсем случайно миналата есен резервирах Боряна за скромната сума 393 Евро от 25 август, докато в сайта на Албена цената беше двойна.

# 490
Наистина има отделни,много по-евтини цени за чужденци, или поне за резервация през немски туроператори. Така съвсем случайно миналата есен резервирах Боряна за скромната сума 393 Евро от 25 август, докато в сайта на Албена цената беше двойна.
През кой туроператор резервирайте?

# 491
393 евро за двама ли? За колко нощувки?

# 492
  • у нас
Пуснали са -10% за повече ат 5 нощувки и 5% за по-малко, но не се комбинира с приорити и не са пуснати всички хотели и типове помещения. Аз май пасувам. Пак искат пълно предплащане и 50% до 30дни от резервацията, а другата до края на октомври :/

# 493
# 494

Разглеждайки местата на препинателните знаци, някак не ми се вярва.Wink

Ами то най-неграмотните са най-платежоспособни, но това ли е от най-голямо значение ?

Общи условия

Активация на акаунт