За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 364
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 17 116
Искам да направя дърпано свинско. Проблема ми е, че в момента разполагаме само с печка на газ, която няма градуси. Как и дали изобщо може да се получи?
Няма ли някакъв регулатор все пак, обикновено на газ са цифри, 1-6

# 166
  • Мнения: 4 393
Искам да направя дърпано свинско. Проблема ми е, че в момента разполагаме само с печка на газ, която няма градуси. Как и дали изобщо може да се получи?
Няма ли някакъв регулатор все пак, обикновено на газ са цифри, 1-6
Явно няма щом питам.

# 167
  • Мнения: 2 279
Здравейте! Имам около 500мл прясно мляко, което е започнало да се разваля и искам да направя нещо сладко с него, но естествено не зная какво. Имам и яйца, малко плодове- нектарини, праскови и кайсии, нишесте ванилия, брашно и др., но мога да закупя и други продукти при идеи за нещо сладичко, свежо и леко. Мислих си за нещо като сладка баница и бугаца, но последно май беше с грис. Отворена съм към всякакви идеи за десерти.
Благодаря предварително!

# 168
  • Sofia
  • Мнения: 29 357
Щом е започнало да се разваля,само за извара става.

# 169
  • Sofia
  • Мнения: 22 676
Щом е започнало да се разваля,само за извара става.
Мдаа... макар че има един момент,  дето може... Ползвам домашно мляко и като си го стопля в кафето го усещам, че е тръгнало, но все още не се пресича.
Идея... бугацата и сладка баница (сякаш тя малко повече) на мен лично не са ми особено леки...  по скоро крем и с плодовете  и други екстрички десерт в чашка... а може мляко с ориз вместо крем.

Последна редакция: чт, 03 авг 2023, 09:40 от Morena

# 170
  • Мнения: 2 279
Става да се направи на нещо сладичко, но не и да се консумира директно. За извара му е рано, а мляко с ориз не се харесва у дома. Ще си търся идеи.

# 171
  • Мнения: 8 080
Направи палачинки с него и ги гарнирай с плодове и мед. Или плодовете с малко захар в тиган на котлона и за десетина минути ще имаш сладко за палачинките.

# 172
  • София
  • Мнения: 4 978
Стига да е сложила достатъчно бешамел ще стане. От снимката не личи, чакаме резултата 👍
Провал

# 173
  • In transit
  • Мнения: 14 444
Станислава, колко бешамел сложи на цялата лазаня? Аз виждам основно извара вътре. Да беше направила една баница с извара и спанак, вместо лазаня. Не го приемай с лошо чувство.
За да стане сочна лазанята има нужда от много бешамел и/или доматен сос.

# 174
  • Мнения: 17 116
Развалящо се прясно мляко не бих слагала в сладкиш, ако на вкус се усеща че е развалящо се, може да придаде дъх. Но ако го кипнеш или там какъвто начин си избереш да го разделиш на извара и суроватка, суроватката може да ползваш за сладкиш, с плодове може да направиш обърнат сладкиш, който е супер, а с изварата също има много възможности.
На снимката изглежда нормално, на вкус естествено не знам, но корите изглеждат набъбнали и меки. Не бяха ли напълно сготвени или самия вкус не ви хареса? При лазанията и без това си е проба-грешка докато нацелиш количествата и им свикнеш на око, иначе следваш някаква рецепта където са описани точни количества или гледай видеа в ютюб за да се ориентираш визуално колко сос се слага върху корите.
Скрит текст:
У нас обикновено отива около литър сос за около 10-12 кори лазаня, като в соса добавям кайма и зеленчук, корите не варя предварително, в тавата първо слагам малко сос и тогава редя корите нататък, а най-отгоре слагам повече сос и настърган кашкавал.

# 175
  • Мнения: 455
С излишно мляко аз най-често правя крем ванилия и го слагам по чаши с бисквити и евентуално плод. Кори и/или обелки от плодовете понякога слагам в млякото докато е на котлона като добавям и канела.

# 176
  • Мнения: 15 116
С мляко, което е тръгнало да се разваля, не бих правила, каквото и да е.

# 177
  • София
  • Мнения: 12 259
Стига да е сложила достатъчно бешамел ще стане. От снимката не личи, чакаме резултата 👍
Провал
................................
Ами провал си е отвсякъде, няма сос, сухо е, като баница, а трябва да плува в 1 литър бешамел , а м/у корите да има доматен сос, къде е този доматен сос, .. няма го, няма нищо с една дума, що не четеш рецептите,  освен това ни питаш, дават ти се отговори и ти пак си знаеш своето. Не, не се заяждам, но ми става едно... никакво, че една проЗта лазаня не е станала както трябва, а това е толкова лесно, та даже елементарно.

# 178
  • Мнения: 17 116
Ами провал си е отвсякъде, няма сос, сухо е, като баница, а трябва да плува в 1 литър бешамел , а м/у корите да има доматен сос, къде е този доматен сос, .. няма го, няма нищо с една дума, що не четеш рецептите, 
В лазанята със сирена и спанак няма доматен сос, съфорумката май е целяла нещо такова. Аз пък го считам за провал когато лазанията "плува" Sweat Smile

# 179
  • Мнения: 10 777
Ами провал си е отвсякъде, няма сос, сухо е, като баница, а трябва да плува в 1 литър бешамел , а м/у корите да има доматен сос, къде е този доматен сос, .. няма го, няма нищо с една дума, що не четеш рецептите, 
В лазанята със сирена и спанак няма доматен сос, съфорумката май е целяла нещо такова. Аз пък го считам за провал когато лазанията "плува" Sweat Smile

аз пък правя със сирена и доматен сос само и с домашни кори /за по-диетично, не че имам проблем с вкуса на бешамела/ и пак става супер. та по вкус и цвят.....но тази горната не е ок, видно е.

Общи условия

Активация на акаунт