За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 395
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 15 117
И аз ползвам доматен сос, но не и бешамел. Заливам с гъбена крем супа, така корите стават сочни (по идея на приятелка). Накрая поръсвам доволно кашкавал и готово.

# 181
  • Мнения: 17 116
С доматен и бешамел редуване най ми харесва лазанята. Гъбената лазаня звучи интересно, ще се пробва тези дни 👍Но ми се ще да й добавя и спанак, ще го мисля.

Само бешамел може би се е получил гъст бешамела у съфорумката. Аз купувам готов бял сос за лазаня, който не е бешамел и става добре. Правих и с готов бешамел, но излиза малко тлъстичка. Много ми идва да правя два домашни соса.

# 182
  • In transit
  • Мнения: 14 448
То защото е много трудно да си направи човек бешамел вкъщи. За 5 минути работа е.
А каква чудна бяла лазаня става със задушени гъби, сирена на кубчета и бешамел...чудна! Винаги я правя с домашни кори и никога не ги варя предварително. С тиква и горгонзола също.

# 183
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Колкото и сос да наблъскам, така ми става лазанята ако не съм сварила корите поне малко. Каквото и да пише на тях - посварявам ги да дръпнат вода и тогава. Приемам, че моженето и неможенето е в моя "телевизор" просто споделям относно провала на съфорумката. Домашни кори нямам, Барила ползвам.

# 184
  • София
  • Мнения: 12 260
Кипърски равиоли със спанак
Пускам ги ,за да се види, че не са сухи, напротив. Винаги много въпроси има как се работи паста, не зная защо има затруднения, а са лесни и бързи
Скрит текст:
Лазаня с пилешко и гъби и е много сочна,
Скрит текст:

# 185
  • Мнения: 891
Здравейте!
Купих си розова тарама хайвер, но нещо не ми допада чак толкова колкото очаквах. Дайте идеи как да подобря вкуса или да променя начина на сервиране. Готова съм да експериментирам. 🙂

# 186
  • Мнения: 17 116
Купих си розова тарама хайвер, но нещо не ми допада чак толкова колкото очаквах. Дайте идеи как да подобря вкуса или да променя начина на сервиране. Готова съм да експериментирам. 🙂
Обикновено му се добавя много ситнонарязан кромид, после се сервира с цели черни маслинки и яде с препечени филийки.

# 187
  • Русе
  • Мнения: 6 365
Скрит текст:
Здравейте!
Купих си розова тарама хайвер, но нещо не ми допада чак толкова колкото очаквах. Дайте идеи как да подобря вкуса или да променя начина на сервиране. Готова съм да експериментирам. 🙂

Добави пасирани скилидки чесън или чесън на прах, малко лимонов сок, зехтин и пресен копър.

# 188
  • враца
  • Мнения: 16
Не намерих консерванта на Доктор Йоткер и купих само  сладко-киселия  фикс.Ще стане ли само с него да затворя краставички?

# 189
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Не намерих консерванта на Доктор Йоткер и купих само  сладко-киселия  фикс.Ще стане ли само с него да затворя краставички?

Той мисля, че имаше консервант в състава. Прочети отзад на опаковката, ако не ме лъже паметта си има бензоат.

# 190
  • враца
  • Мнения: 16
Да,наистина има консерванти.Дори чета ,че има и синапено семе.Просто във всички рецепти е дадено и консервант да се добави.Благодаря за отговора.Ще пробвам все пак само с него.

Последна редакция: сб, 05 авг 2023, 17:17 от nara67

# 191
  • Мнения: 17 286
Имам две чудесни парчета телешки джолан с кост, а също и замразени манатарки. Мислех за осо буко, но пък манатарките?
По - скоро ми се иска сосът от готвенето да редуцирам и да сглобя с гъбите, но ми се иска нещо пробвано. Хубави са ми продуктите, не искам да ги изхабя.

# 192
  • Мнения: 22 332
Как замразявате манатарки и всички гъби ли стават за замразяване?

# 193
  • Мнения: 9 496
Задушавам с малко масло и замразявам в кутии. Или суша. Всякакви гъби, сега си замразих задушени пачи крак. Не харесвам сурово-замразените гъби.
Имам две чудесни парчета телешки джолан с кост, а също и замразени манатарки. Мислех за осо буко, но пък манатарките?
По - скоро ми се иска сосът от готвенето да редуцирам и да сглобя с гъбите, но ми се иска нещо пробвано. Хубави са ми продуктите, не искам да ги изхабя.
Всякак задушени тези продукти заедно ще станат добре. Махни на осо буко доматите и слагай манатарките. Бьоф бургиньон го правя точно с манатарка/сушена, можеш да сложиш целите парчета телешко, без да надребняваш.

# 194
  • Мнения: 17 286
Мерси, Пепчо. Не рискувах и метнах осо буко, но пък си запазвам идеята за бургиньона. За него пък месото мариновам дълго със зеленчуците, та ще го мисля.
Манатарките хартисаха за друг път.

ЕммаТ, манатарките почиствам с четка за зъби, изрязвам каквото е за почистване, режа на филии и прибирам във фризера. Ако не са толкова чисти гъбите и е вероятно наличието на "полковници" 😃, кисна във вода, изцеждам и пак на филии във фризера. И по двата начина ми се получава.

Общи условия

Активация на акаунт