За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 395
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
И аз ползвам доматен сос, но не и бешамел. Заливам с гъбена крем супа, така корите стават сочни (по идея на приятелка). Накрая поръсвам доволно кашкавал и готово.

# 181
С доматен и бешамел редуване най ми харесва лазанята. Гъбената лазаня звучи интересно, ще се пробва тези дни 👍Но ми се ще да й добавя и спанак, ще го мисля.

Само бешамел може би се е получил гъст бешамела у съфорумката. Аз купувам готов бял сос за лазаня, който не е бешамел и става добре. Правих и с готов бешамел, но излиза малко тлъстичка. Много ми идва да правя два домашни соса.

# 182
  • In transit
То защото е много трудно да си направи човек бешамел вкъщи. За 5 минути работа е.
А каква чудна бяла лазаня става със задушени гъби, сирена на кубчета и бешамел...чудна! Винаги я правя с домашни кори и никога не ги варя предварително. С тиква и горгонзола също.

# 183
  • в сърцата на децата <3
Колкото и сос да наблъскам, така ми става лазанята ако не съм сварила корите поне малко. Каквото и да пише на тях - посварявам ги да дръпнат вода и тогава. Приемам, че моженето и неможенето е в моя "телевизор" просто споделям относно провала на съфорумката. Домашни кори нямам, Барила ползвам.

# 184
  • София
Кипърски равиоли със спанак
Пускам ги ,за да се види, че не са сухи, напротив. Винаги много въпроси има как се работи паста, не зная защо има затруднения, а са лесни и бързи
Скрит текст:
Лазаня с пилешко и гъби и е много сочна,
Скрит текст:

# 185
Здравейте!
Купих си розова тарама хайвер, но нещо не ми допада чак толкова колкото очаквах. Дайте идеи как да подобря вкуса или да променя начина на сервиране. Готова съм да експериментирам. 🙂

# 186
Купих си розова тарама хайвер, но нещо не ми допада чак толкова колкото очаквах. Дайте идеи как да подобря вкуса или да променя начина на сервиране. Готова съм да експериментирам. 🙂
Обикновено му се добавя много ситнонарязан кромид, после се сервира с цели черни маслинки и яде с препечени филийки.

# 187
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте!

Добави пасирани скилидки чесън или чесън на прах, малко лимонов сок, зехтин и пресен копър.

# 188
  • враца
Не намерих консерванта на Доктор Йоткер и купих само  сладко-киселия  фикс.Ще стане ли само с него да затворя краставички?

# 189
  • в сърцата на децата <3
Не намерих консерванта на Доктор Йоткер и купих само  сладко-киселия  фикс.Ще стане ли само с него да затворя краставички?

Той мисля, че имаше консервант в състава. Прочети отзад на опаковката, ако не ме лъже паметта си има бензоат.

# 190
  • враца
Да,наистина има консерванти.Дори чета ,че има и синапено семе.Просто във всички рецепти е дадено и консервант да се добави.Благодаря за отговора.Ще пробвам все пак само с него.

Последна редакция: сб, 05 авг 2023, 17:17 от nara67

# 191
Имам две чудесни парчета телешки джолан с кост, а също и замразени манатарки. Мислех за осо буко, но пък манатарките?
По - скоро ми се иска сосът от готвенето да редуцирам и да сглобя с гъбите, но ми се иска нещо пробвано. Хубави са ми продуктите, не искам да ги изхабя.

# 192
Как замразявате манатарки и всички гъби ли стават за замразяване?

# 193
Задушавам с малко масло и замразявам в кутии. Или суша. Всякакви гъби, сега си замразих задушени пачи крак. Не харесвам сурово-замразените гъби.
Имам две чудесни парчета телешки джолан с кост, а също и замразени манатарки. Мислех за осо буко, но пък манатарките?
По - скоро ми се иска сосът от готвенето да редуцирам и да сглобя с гъбите, но ми се иска нещо пробвано. Хубави са ми продуктите, не искам да ги изхабя.
Всякак задушени тези продукти заедно ще станат добре. Махни на осо буко доматите и слагай манатарките. Бьоф бургиньон го правя точно с манатарка/сушена, можеш да сложиш целите парчета телешко, без да надребняваш.

# 194
Мерси, Пепчо. Не рискувах и метнах осо буко, но пък си запазвам идеята за бургиньона. За него пък месото мариновам дълго със зеленчуците, та ще го мисля.
Манатарките хартисаха за друг път.

ЕммаТ, манатарките почиствам с четка за зъби, изрязвам каквото е за почистване, режа на филии и прибирам във фризера. Ако не са толкова чисти гъбите и е вероятно наличието на "полковници" 😃, кисна във вода, изцеждам и пак на филии във фризера. И по двата начина ми се получава.

Общи условия

Активация на акаунт