За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 293
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Ми... 🤣 И такива има.

# 616
Врял, още парещ, със студено кисело мляко. Само така го ям. Като изстине го дояжда ММ.
Затова изяждам по 4-5 парчета докато е топъл Simple Smile

# 617
Топъл ..с масло.

# 618
не става ли клисав ако го режете топъл ?

# 619
Последно. Когато имаш "щастието" да отглеждаш дете 100% инвалид, когато то яде определени храни и вземе, че си поиска топъл кекс, а  майка му да сглупи, да пита, може ли да го забърка от вчера. Не за друго, няма да спи, поне кафето да е на спокойствие. Още някой да пита за топъл или клисав кекс? Други подробности?

Последна редакция: сб, 16 сеп 2023, 08:46 от Сирос

# 620
bella-ciao, може би зависи от степента на изпичане. Аз съм си нацелила на моята печка - 40 минути, на 200 градуса, топъл е много мек и леко влажен, формата ми е почти на моите години, неръждаема стомана, понеже и това е важно. Не е клисав. Като изстине на мен ми е леко сух, но пък на ММ му е идеален. Та, угаждам и на двама ни.

# 621
И аз ям кекс и козунак с кисело мляко.

# 622
Ще приготвям заешко, а нямам никакъв опит с това месо и ми трябват насоки и изпитани рецепти. Сухо или тлъсто е месото и с какво да внимавам?
Четох, че картофи, гъби и ориз не са подходящи и е най - добре само със зеленчуци.
Отделно четох, че вкусно става и с отцедено кисело мляко.
Всякакви съвети ще са ми от полза.

# 623
  • Sofia
Ще приготвям заешко, а нямам никакъв опит с това месо и ми трябват насоки и изпитани рецепти. Сухо или тлъсто е месото и с какво да внимавам?
Четох, че картофи, гъби и ориз не са подходящи и е най - добре само със зеленчуци.
С картофи и моркови  съм го пекла в йена/под капак демек, но и открито също. Месото прилича на пилешкото, но е  по-сухо (та да не изсъхва се внимава).
И на яхния може разбира се... където пилешко там и заек. Simple Smile

# 624
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/12/blog-post_17.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2019/10/blog-post_6.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/09/blog-post_18.html

# 625
  • София
Ще приготвям заешко,
Скрит текст:
а нямам никакъв опит с това месо и ми трябват насоки и изпитани рецепти. Сухо или тлъсто е месото и с какво да внимавам?
Правил съм го в плик за печене с картофи, моркови, лук, олио и подправки по желание.

# 626
  • In transit
Който го твърди това, нищо не разбира. С гъби е много вкусно, с ориз също...може и с двете. Както са ти писали, месото е сухо и нежно, като пилешкото. Всякак може да се приготви.
Ето няколко рецепти със заешко от мен

# 627
агнешко обичаме със спанак, може и киселец,  и ориз и джоджен
с картофи не го ядем

Червената леща за салата само с гореща вода от каната ли се полива , както кускуса ? Или се вари в тенджера. Не ми се ще да се разварява. Няма да я пасирам на супа.

# 628
  • под тепетата
bella, заешко , зайче, не агнешко Wink
Сигурно и при пеп-4о ще има рецепти.

# 629
О, аз заек не мога да готвя, защото децата тук израстнаха с Верликденски заек и не искат да го ядат. Но се радвам че се обърках с агнешкото, че сетих днес има пресни неща от една ферма и  ще ида да взема.

Общи условия

Активация на акаунт