За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 287
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
  • Мнения: 29 353
Да,без сироп.
Ще видя как е като се опече.
Направих в малка тавичка за проба.

...много ми харесва 😋
Отвън хрупкава от корите,отвътре пухкава и мека,локума поразтопен и разтеглив,екстра е и на сладост 👍
Без сироп.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 21:59 от Doli

# 601
  • Мнения: 11 012
Mikkey хваща.

# 602
  • Мнения: 17 250
Мога ли да забъркам кекс тази вечер, а утре сутринта да го изпека?  Или да не си правя експерименти?

# 603
  • под тепетата
  • Мнения: 11 323
Според мен - не. Печива със сода или бакпулвер би трябвало да се пекат веднага. Аз не бих рискувала.

# 604
  • Мнения: 2 816
Не, пухкавостта на разбитите яйца ще спихне, сместа ще се раздели на две части - рядка и гъста, дори и да разбъркаш добре ще стане като смес за палачинки, но не и за хубав кекс. Освен това сместа ще стане една такава .....сивкава, странна на цвят.

# 605
  • Мнения: 17 250
Ясно, благодаря!

# 606
  • In transit
  • Мнения: 14 442
Според мен - не. Печива със сода или бакпулвер би трябвало да се пекат веднага. Аз не бих рискувала.
Точно!

Сирос, може да направиш финансиери, ако държиш от тази вечер да приготвиш тестото. На вкус са като кексчета. Но нямат набухватели.

# 607
  • Мнения: 2 816
Според мен - не. Печива със сода или бакпулвер би трябвало да се пекат веднага. Аз не бих рискувала.
Точно!
Бухти, содени питки, кифлички и подобни тестени със сода, ако има време оставям да отдъхнат за половин час, да се отпусне тестото....но редки смеси - не

# 608
  • Мнения: 17 250
Хлапето си поръча кекс за закуска, не ми се искаше да тропам с купите и миксера. Това е. Благодаря още веднъж.

# 609
  • Варна
  • Мнения: 2 349
 Извинете, но проблем ли е да изпечете кекс тази вечер и да го сервирате на закуска утре?  Питахте в 20:41, аз , докато вечеряхме  го приготвих и утре рано ще го хапнем.

# 610
  • Мнения: 17 250
Не е проблем, нямам сили да го бъркам, чакам да изстине и т.н. в това време. Исках утре сутрин, да го хапне топъл, без да го будя с тропане в 6.30.

Ох, ,защо прост въпрос, става проблемо гранде? Човек да съжали, че е попитал.

# 611
  • Мнения: 2 636
Разбъркай го с тел, или енергично с вилица. Само с тел бъркам аз сместа за кекса, ако не мога да я намеря, с вилица. Много бързо и много лесно се смесват съставките. Е, с вилица малко по-бавно.
Вадиш купата и формата за печене от сега, да не се отварят шкафовете утре сутрин.

# 612
  • Мнения: 10 726
Е че кое му е грандето. Всеки се опитва да помогне. Аз бих го направила баш вечерта да може да изстине. Ако го направя сутринта, кой ще го чака. Моите поне ще почнат да режат, да чоплят, да кълват и ще стане смотан от вътре. Едно данданията сутринта. А аз пък лично мразя гореща баница, хляб, кекс, тестени като цяло....Но щом има елемент на умора вечерта, отпадат всякакви вариянти.

# 613
  • Мнения: 17 250
Е, други обичаме баниците и кексове топли. Това е грандето.

# 614
  • Мнения: 9 315
За първи път чувам някой да яде топъл кекс.

Общи условия

Активация на акаунт