За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 371
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • In transit
Kак правите сладко-кисел сос за пилешко месо? А маринован лук?
Ето ти и моята любима рецепта: Пиле в сладко-кисел сос

# 556
Плънка от задушен ориз и кайма може ли да се замрази?

# 557
Да.Винаги когато ми остане плънка за чушки замразявам.

# 558
  • In transit
И после не става ли тричав ориза?

# 559
  • под тепетата
Не, Mikkey. Той е полуготов, не е със всичкото количество вода, поне при мен. Като задуша лук, морков, кайма, ориз, слагам червен пипер, домати и след малко да речем, 1 ч.ч. вода, ако оризът е 1ч.ч.
Скрит текст:
Вчера гощавах децата с твоите пилешки кюфтенца. Бяха харесани и сложих в кутийка и за у тях. Благодаря!

# 560
Аз умишлено приготвям повече плънка ( с и без кайма), за да ми остане и замразявам на малки порции .Използвам за бързи супички през работната седмица като добавя месо, някакви зеленчуци - тиквички, картофи, зеленолистни. Пускам директно от камерата във вряща вода .

# 561
  • In transit
Благодаря ви! Ще знам, ако ми се остане.

# 562
Качествено козе сирене  и мляко откъде купувате ?

# 563
  • Sofia
Козе сирене от магазин”Ракево”на пазара Кр.село.
Не знам колко е качествено,но е най-близко до вид и вкус на едно козе в кутия,което взимах от гръцки магазин,но му вдигнаха цената почти двойно.
Козе мляко понякога от магазин “Наслада”,но все пак няма нищо общо с домашното козе,което ми носят от село понякога 😋

Да питам….опасно ли е да се пие сурово,несварено козе мляко?

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 16:56 от Doli

# 564
  • София
Само за всеки случай да кажа: останалата плънка нареждам между чушките/сармите в тавата, в която ги запичам. И аз я приготвям като Билянка, но не съм се сещала да замразя от нея (а си замразих веднъж готови сарми и ми се сториха чудесни като ги ядох).

# 565
Доли, Благодаря.

Кой е гръцкият магазин, че май не съм виждала скоро такъв магазин ?

# 566
  • Sofia
В една пряка на ул.Алабин е,срещу спирката на тр.5/първа спирка/.
Малко магазинче,но добре заредено с гръцки вкусотии…срещу него е магазин Виско/май вече е с друго име/.

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 18:59 от Doli

# 567
Само за всеки случай да кажа: останалата плънка нареждам между чушките/сармите в тавата, в която ги запичам. И аз я приготвям като Билянка, но не съм се сещала да замразя от нея (а си замразих веднъж готови сарми и ми се сториха чудесни като ги ядох).
Много рядко е слага между чушките,  но не ми харесва на вкус,  стои воднисста. Предпочитам да замразя суровата плънка , при мен е 90% суров , А понякога като ми останат четири пет чушки и се чудя какво да ги правя , ги напълня точно с тази плънка и спася 2 обяда (като днес)

# 568
  • Пловдив
Момичета, колко лъж.нишесте да сложа за 1л мляко? Искам да направя крем за бискв.торта Simple Smile

# 569
  • под тепетата
7-8 пълни супени. Не трябва да е много гъст, за да овлажни бисквитите.

Общи условия

Активация на акаунт