Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 18

• 63 031
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Моята пък расте като гъба и ми се ще скоро да спре. Буквално се събужда с 2-3 см по-висока от предишния ден. Сега гони 170. И от двете страни има много високи мъже, та се притеснявам да не стане 180. Цикълът не се отрази на растежа, винаги си е растяла така рязко.

# 301
Моята дъщеря е на 15 и е вече 180.
Някой ако Ина опит с агенции за модели, нека да мк пише. Съвсем сериозно.

# 302
  • В царството на игрите:)
Много е готино, когато някой изкаже притеснения, че детето му не расте няколко други да напишат, че техните пък растат като гъби Simple Smile Това внася много спокойствие в притеснения родител и го кара да се чувства много добре.  Simple Smile

Понеже обсъждахте порастването на височина, моето момиче за 1 година не е пораснала изобщо, даже сестрата сега я изкара 165, а миналата година 166. Но и откриха и сколиоза, не знам може ли да е от това. Иначе и аз някъде до към шести клас, колкото пораснах, това беше, 160 съм, тя е по-висока от мен.
Според мен предната година меренето не е било точно, защото ръста може да се задържи, но намаляването в тази възраст е абсолютно нелогично. Освен това 165 см. са си чудесен ръст за жена. Височината при жените създава доста по - голям проблем отколкото ниския ръст. Както казваше майка ми най - скъпите парфюми са в най - малки шишенца Simple Smile

# 303
  • София
Мисля, че темата е за растежа на деца и започна от притеснение дали започването на цикъла го спира. Та мисля, че всички сме по темата.

# 304
То ние сме по темата. Но смисълът на поста на mimich беше друг.

# 305
Много е готино, когато някой изкаже притеснения, че детето му не расте няколко други да напишат, че техните пък растат като гъби Simple Smile Това внася много спокойствие в притеснения родител и го кара да се чувства много добре.  Simple Smile
Именно. Затова се въздържам да питам. Я някой ще ме насмете, че твърде много се взирам или пък друг ще ме успокои, че при неговата дъщеря нещата се развиват идеално...

Дъщеря ми успешно мина 160. Със сигурност има още да расте, но се надявам да не минава 170.

# 306
При дъщеря ми силният растеж спря около година след първия цикъл на 160 см., в следващите почти две години порасна само с 2-3 см. Няма на кого да прилича висока, надявах се само да не остане под 160.
Не мисля, че Лятно време има причина да се притеснява, разликата от 1 см.идва най-вероятно от неточно измерване, а и при условие,че тя самата е 160 см. 165 за дъщеря и са ръст съвсим в рамките на нормалното.

# 307
Ама защо си мислите, че тези чиито деца растат като гъби, не се притесняват? Хайде всеки да има право да изкаже тревогите си, може ли?

# 308
Според написаното детето има сколиоза. Не знам, каква фаза е, но при изкривяване е възможно и донякъде смаляване на ръста, т.е. неточно измерване на действителния ръст. Нека това да оправят първо. Растежът е до ген.

# 309
Ама защо си мислите, че тези чиито деца растат като гъби, не се притесняват? Хайде всеки да има право да изкаже тревогите си, може ли?

Може, разбира се. И тъй като примера от последната страница наистина не е показателен, следващия път, когато някой се оплаче и завалят неособено адекватни коментари, обещавам лично да ти обърна внимание.
Но примерно нещо от типа "дъщеря ми прави 16 години след 3 месеца и още няма цикъл, дали да не я заведа на лекар" и се почват отговори като "моята беше на 12", "моята пък на 13 и 1м", моята на 11" и т.н., и т.н. Е, с какво тези отговори, в които първия цикъл е бил в рамките на нормалното, помагат на майката, която е притеснена, че при нейното момиче има забавяне? Далеч съм от мисълта, че някой го прави с лоши намерения, но все пак, можем една идея повече да мислим, преди да се отчетем, нали?

# 310
Права си, но аз дадох координати на притеснената майка на специалист, който да потвърди или отхвърли притесненията за сколиоза.

# 311
Т.е., няма причина да приемаш лично на думите на milmich, нито пък моите, още повече, че никой не се е обърнал поименно със забележка към теб. Дано Лятно време се въползва от конкретните ти насоки за специалист, от който да получи компетентно мнение и съвет.

# 312
  • София
Какво значи притеснение относно ръста, че чак такива драми. Въпрос на ген. При високи родители никой не очаква детето му да е 1.55, при по-ниски пък обратното. Все едно да седна да кърша пръсти, че дъщеря ми с високия си ръст не допада на някой. Ниски, високи - за всеки има място под слънцето.

Да кажа за клиновете от Шиин - пристигнаха и са чудесни. За първи път да уцелим клинове, които не са широки в кръста на Кати. И дължината е супер, не са й къси. Пак ще поръчваме.

# 313
Тони, от кои взехте дай линк на най- доброто попадение😅

# 314
  • София
Жаки, показвам ти ги на скрийншот, че май с линковете нещо не става работата. Разбира се, черни са, щото моята е с изискан вкус Grin и не признава шарении. Казала съм ви, че това дете не е от мен.
Скрит текст:

Този уикенд бяхме с кръщелницата ни, второто ни момиче, в Копривщица и сърцето ми отново беше цяло. Заради нейния бизнес отдавна не бяхме ходили никъде. Ще ви ги покажа двечките, а довечера ще изтрия снимката.

...

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 23:42 от Тонка*

Общи условия

Активация на акаунт