Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 18

• 63 033
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Прекрасни, слънчеви девойки!
Аз съм писала, че моята е много дребна и слаба. Аз не се притеснявам, нотя се депресира. Казва, че е най-ниска в класа. Предполагам, че след време ще дръпне, защото е взела структирата на леля си (на баща и сестра), а тя е висока. И е с голямо стъпало. Та надявам се да попорасне. Иначе аз съм 166, баща и не е от високите, та...

# 316
Всеки се притеснява за височината на децата. Моята е на девет и половина и е 152 см. и е вече по-висока от свекърва ми. Играе и баскетбол, та няма как да е ниска. Само се надявам да спре някъде около 175 см. Аз съм 172см, та се надявам да е около мен, че да ви кажа и да си много висок си е гадно, все стърчиш и едни токчета трудно обуваш, че половината момчета са под теб.
Тонка, прекрасни са децата!

# 317
Аз съм под 165см, а дъщеря ми още на 12г гонеше 170. Притеснявам се, ама както казва Тонка, какво мога да направя.
Ще поръчам и аз черни клинове щом са за дългокраки мадами Blush

# 318
За всички, които се интересуват-от тази година, ваксината срещу HPV  ще е Gardasil 9, предишната отпада. Безплатна е само за момичета. Аз вече говорих с личния и той потвърди, но каза, че ще трябва малко време, докато започне реалното й поставяне. Надвам се до месец да я сложим на девойката.

# 319
  • София
За всички, които се интересуват-от тази година, ваксината срещу HPV  ще е Gardasil 9, предишната отпада. Безплатна е само за момичета. Аз вече говорих с личния и той потвърди, но каза, че ще трябва малко време, докато започне реалното й поставяне. Надвам се до месец да я сложим на девойката.

Това е супер. Дано само не затрудни реимунизацията с предишната, че преди месец поставихме първата доза на дъщеря ми.

# 320
  • София
А каква е горната възраст за поставянето на ваксината? Има ли изменение?

# 321
Тонка*-ваксината ще е безплатна за момичета на възраст 10-14г. Хич не ми се вижда редно да е платена за момчета, при положение, че има желаещи.

# 322
  • София
Благодаря, Заяц!
Помислих, че може да са вдигнали възрастта и да минем аванта, но ще си плащаме, понеже сме блеели. Дъщеря ми е на 15 г.

# 323
  • София
Не схващам поради каква причина ваксината трябва да се заплаща над 14 години, защото ще са нужни 3 дози, а на МЗ му идва скъпичко ли Smirk.  Като направят ваксината на дъщеря ми на 13 г. при втората доза, може вече да е навършила 14 г. и вероятно ще трябва да я заплатим.

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 16:07 от buni

# 324
  • София
И аз не схващам логиката. Лекарката ни дори не знаеше, че за момичета на/над 15 г дозата е трикратна и щяла да прочете кога и как. Днес говорих с нея точно по този въпрос.

# 325
Трикратна много ми се вижда.... и всеки път да си напълно здрав, то значи евентуално само през лятото остава вариант. През какви интервали се поставя?

# 326
  • София
Не схващам поради каква причина ваксината трябва да се заплаща над 14 години, защото ще са нужни 3 дози, а на МЗ му идва скъпичко ли Smirk.  Като направят ваксината на дъщеря ми на 13 г. при втората доза, може вече да е навършила 14 г. и вероятно ще трябва да я заплатим.

Ако поставят първата доза преди навършени 14 години, втората е безплатна, независимо че е прехвърлила 14. С моята дъщеря ще е така. Втората доза е след 6 месеца. Нашата лекарка настоява да спазим точно интервала, въпреки, че от медицинска гледна точка не е проблем забавяне, може би ще я затрудним ако се забавим.
Не знам сега новата кой ще я плаща, но сегашната не е по здравна каса, а по някакъв проект. Взимат я директно от вносител/производител. Мисля, че се води, че е най-добре да се постави преди 14 години, затова до тогава само е безплатна. Иначе може да се постави на всяка възраст.

# 327
Много хубави момичета!
Тонка ,кой размер клин избрахте за ръст 170?
Дано да махнат ограниченията за ваксината и да могат  момчетата и по-големи момичета да се включат ако искат.

# 328
  • София
candela, размер М са клиновете.

# 329
  • София
Доколкото прочетох, който е започнал с Гардасил, ще довърши с нея (а не с Гардасил 9).

Общи условия

Активация на акаунт