Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 18

• 62 581
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ние резервираме морската почивка почти 9 месеца по-рано и няма шанс да изчисляваме цикъл толкова напред. С моя никога не съм се съобразявала, тъй като си изкарвам идеално с тампони на морето. А предвид възрастта ми, цикълът ми вече е "тука има-тука нЕма". Joy

# 91
Моята дъщеря е много доволна от бикините за цикъл.
Но иска само един определен вид превръзки, които се оказа че не продават във всички аптеки. Ще го имам предвид и ще я запася

# 92
Ние също до към края на януари сме запазили морето за почивката в края на юни/ началото на юли.
Неприятно е, ако МЦ се случи точно тогава, но в крайна сметка има тампони, които ползваме и без това.
Мен много повече ме пиртесняват болките първите два дни- и двете го караме тежко, с повръщане от болка и куп други екстри.

# 93
  • София
Можехме да си позволим да отложим морето, защото ходихме в собствен апартамент и работите ни го позволяваха. Аз рядко се съобразявам с цикъла, но дъщеря ми категорично отказва дори да чуе за тампони, тече й много силно за бански за цикъл, а да отидем на море и да не може да влиза във водата би било края на света. Планираме още едно море през септември и тогава вече няма да можем да отлагаме, та остава само да се молим да не е точно тогава.
П.С. като отложихме заради нейния цикъл се набихме на моя, но това е за предпочитане Simple Smile

# 94
  • В царството на игрите:)
Спокойствието на milmich по темата за мен е в графа неглижиране и не е повод за хвалба. Извинете директността ми.
Не мога да си обясня защо тази тема трябва да буди безпокойство докато всичко е наред и защо трябва да е ежемесечна тема на разговор, освен ако не е свързано с планове за пътуване или нещо извън нормата. Аз имам доста работи, за които да се безпокоя и точно това не е сред тях. Може да го наричате, както искате Simple Smile Дано това ми е проблемът като родител - да  неглижирам цикъла 🤪 Иначе сте извинена за директността 😁 Няма никакъв проблем.👍

# 95
Здравейте! Нова съм в форума и мислите ми са хаотични. Имам дъщеря на 12 год. Прекрасно, умно дете. Проблемът е, че беше поканена на гости с преспиване у наше познато дете също момиченце, но по- малко и през нощта са си играли като накрая са стигнали до там да си показват интимните части.  Според другото дете моята дъщеря е била иницииатора. Как да реагирам? Поговорихме с нея, не знае защо го е направила. Сега съм много притеснена, трябва ли още да говорим на тази тема и ще има ли последици за в бъдеще. Не зная дали е било просто от интерес или пък признак на бъдеща сексиална ориентация.  Всякакви съвети и споделен опит ще ми бъде от полза.

# 96
Не изпадайте паника, нищо фатално няма, детско любопитство. Поговорете пак,  но спокойно, без да се чувства детето зле, ще и обясните всичко, ще и кажете ако има въпроси да пита вас.
Моята вижда постянно мен и сестра си, та няма интерес. С най- добрата и приятелка от бебета се къпят заедно след плаж, все още не се срамува нито от нас, нито от нея.

Мисля че като малки и ние сме се гледали а братовчедките ми, напълно хетеросекуални сме всички😅

# 97
Ако това ще те успокои, синът ми (13 г.) и съучениците му, не само си показвали един на друг пишките в съблекалнята, а дори си ги мерили с линийка, да видят, чия е по-голяма. Няма нищо общо със сексуалната ориентация.
Просто обясни на дъщеря си, че това са лични работи и не е прието да си показваш интимните части на други хора, дори и приятели.

# 98
  • Mediterraneo
Никога не съм съобразявала почивка с цикъл... Че и три жени сме вкъщи, 3 седмици от месеца са заети Simple Smile
Аз им следя М на моите, но не стриктно. Долу- горе знам едната, че е преди мен, другата- след мен. Случва се закъснение, подравняване, изместят се нещата. Ей сега на мен вече 2 седмици ми закъснява... Ама тука има, тука нема работата вече Simple Smile

# 99
Здравейте, майки! Според вас нормално ли е дъщеря ми нито веднъж до сега да не е излизала със съученичките си това лято? Когато я питам защо не излиза, ми отговаря че сядали в парка на една пейка и всяка си цъкала на телефона. Нямало никакви разговори и прочие. В училище общуваше
 с тези деца и никога не е казвала нищо лошо за тях. Тази година ще е 8 клас

# 100
До колко е нормално не знам, но и моята е така, догодина ще е 8 клас. От супер общително дете до 11 годишна, стана супер стеснителна и неспособна да общува и така е вече трето лято. Но тя и в училище спря да общува с децата. Не съм намерила решение до момента, пие капки на Бах, за сега отказва категорично психолог. Надявам се от наесен в ново училище да се променят нещата.

# 101
Здравейте, майки! Според вас нормално ли е дъщеря ми нито веднъж до сега да не е излизала със съученичките си това лято? Когато я питам защо не излиза, ми отговаря че сядали в парка на една пейка и всяка си цъкала на телефона. Нямало никакви разговори и прочие. В училище общуваше
 с тези деца и никога не е казвала нищо лошо за тях. Тази година ще е 8 клас

И аз се вклчвам в темата с девойка очевидно на 13г. и 6 месеца.

Същия проблем имаме.
Цяло лято без желание да излза, тя също е затворена и необщителна.
Свриозно обмислям психолог.

# 102
  • София
Да успокоя малко майките с неизлизащи тийнове.
Едната близначка, точно около 13-14 години беше станала много затворена и почти не излизаше от вкъщи. Между другото покрай това вит Д и е с тежък дефицит, наскоро пусках изследвания и сега е на високи дози вигантол.
В момента е вече на почти 17 г и не се спира цяло лято. Всеки ден е някъде с някоя компания на нещо. Ходиха на кино, после да карат ролери, следващият ден на кънки в Зимният дворец, утре са на басейн. А близначката и е тази с гадже, там също е или с компания навън или с гаджето. Изобщо не мога да ги видя.
Реално другата близначка и малката им сестра не са имали такъв период, но слава богу при Ваня беше период и вече отмина.
Малката е на 14 г и тя ще е 8-ми клас септември с нови деца и в ново училище. Поддържа си все още контактите с две деца от старият клас, скоро ще са заедно по рожденни дни, но няма търпение да се запознае и с новите си съученици. Вече са се открили в нета и са се разбрали преди училище да се видят наживо.
Вчера и тя  като каките излиза с приятелка от съседният блок да кара колело. Определено по-малко излиза от големите си сестри, но не е съвсем да не излиза. Покрай леката атлетика също има излизане и други приятели с които да се вижда.

Последна редакция: ср, 26 юли 2023, 09:52 от Aila

# 103
  • София
И аз не мисля, че е такава драма. Аз след 7 и 8 клас по цели лета стоях вкъщи и си четях книжки, пък оцелях. От време не време се виждах с някоя приятелка, ама мноооого рядко. (то и сега го предпочитан, просто съм си такава - интроверт). Освен ако не е някаква супер рязка и коренна промяна в детето, не бих се притеснявала. Моите също бяха супер общителни като по-малки, сега си имат по 1 или 2ма приятели и като те са на село/море/почивка и моите си стоят вкъщи.

# 104
Всички сте наясно, че сега чрез онлайн комуникациията през телефона, не е нужно да се излиза навън, за да си чатиш с приятелите, нали? На времето това ми беше стимулът да изляза, да се видя с приятелите и да се наприказваме. Сега този стимул отпада. Може и от вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт