Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 18

• 62 626
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Рентгенова снимка на първо място. Много пневмонии не се чуват на слушалка. При снимка без проблем изследване за микоплазмена инфекция, взима се венозна кръв и до ден са готови и двата показателя - IgA и IgM. Не се поемат от касата, в Цибалаб заплатих 71 лв общо. За снимката настоявайте за направление пред вдигащата ръце лекарка или за направление за пулмолог.

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 16:32 от buni

# 196
  • here and now
За ечемик, преди 2-3 години моя приятелка зверски се поду от такъв.
Рових тук из форума и попаднах на мнения за Мамикур(ветеринарен крем). Купихме от ветеринарна аптека и подейства бързо. От тогава не ѝ е излизал отново.

# 197
  • София
Препоръчвам да внимавате или изобщо да не ползвате продукти предвидени за ветеринарни цели. Част от тях имат съставки, които не са одобрени за използване върху хора, имат канцерогенен или друг неблагоприятен ефект.

# 198
  • София
Аз също не бих се доверила на ветеринарен продукт. Изключвам само едни ампули, които ползвах за трепане на въшки на дъщеря ми. Там обаче се консултирах с лекар за тях.

# 199
  • София
Аз също не бих се доверила на ветеринарен продукт. Изключвам само едни ампули, които ползвах за трепане на въшки на дъщеря ми. Там обаче се консултирах с лекар за тях.
Тъкмо наскоро обезпаразитявах трите котки вкъщи, а едната близначка отново беше с въшки. И се майтапех с таткото ,че следващият път ще ползвам от капките за котки за девойката, защото те нямат бълхи, а тя има въшки и явно нещата за мяу са по-ефективни Simple Smile

# 200
У нас ползваме едно мазило. Аз няколко пъти падам жестоко и коленете ми бяха зле. На най-добрата ми приятелка баща й беше вет лекар и той ми даде рефригеранс. Спаси ме. Много съм доволна. И понеже е много популярно и сред спортисти, му направиха  вариант и за хората.

# 201
  • Пловдив
И у нас постоянно имаме Антифлегмин (от вет.аптека) в хладилника ... Хемороиди.Sunglasses

# 202
Много неприятно. Явно детето се е разочаровало от "приятели". Дано в новото училище си намери по-добри и верни другари.
А какво да правим с дете на 16, което наистина се е разочаровало от приятели преди и сега почти няма с кого да излезе, защото вече няма и желание или й е много трудно да допусне нови хора до себе си. Мисли си, че отново ще я предадат, че днес може да са й приятели, а утре вече не, защото децата на тази възраст се променят много бързо.

# 203
  • В царството на игрите:)
Именно, защото на тази възраст децата се променят бързо няма драма, когато се отдалечат от някой, с който са били близки . Аз непрекъснато повтарям на дъщеря ми, която ще е 9 клас и има готини нови приятелки в класа, че има вероятност догодина и по догодина да не са толкова близки точно, защото може да не ѝ харесват толкова, а пък други да ѝ привлекат вниманието. И, не, че не искам да е последователна в отношенията си, а просто да я предпазя и подготвя за разочарования /ако се случат!/. Уча я да прощава ако някой сгафи ,а е важен приятел за нея, но не до безкрай. Тя е доста балансирана в това отношение. Общо взето не драматизирам ако е разочарована, а я карам да погледне на случката като на опит. Чак предателства и дълбоки разочарования до степен да не допуска хора и да се усеща предадена не е имала, но и не се втелява много, много... Simple Smile Пострада, пострада, пък ѝ мине Simple Smile

# 204
  • Mediterraneo
Много неприятно. Явно детето се е разочаровало от "приятели". Дано в новото училище си намери по-добри и верни другари.
А какво да правим с дете на 16, което наистина се е разочаровало от приятели преди и сега почти няма с кого да излезе, защото вече няма и желание или й е много трудно да допусне нови хора до себе си. Мисли си, че отново ще я предадат, че днес може да са й приятели, а утре вече не, защото децата на тази възраст се променят много бързо.

Моята голямата е така. Има си две приятелки и гаджето. Сега е далеч от приятелките си, пишат си, но я виждам, че е самотна. Понякога на гаджето не му се излиза, а тя няма с кого да излезе да пие кафе. Надявам се като отиде да учи на новото място, да намери отново някаква среда и приятели. Тя казва, че й е достатъчно да е с гаджето си и си е самодостатъчна в останалите моменти, но кой млад човек няма нужда от приятели?! Много плач им изплака на приятелките си през годините, сигурно затова сега и не търси нови контакти.

# 205
За съжаление, когато човек се научи да си е самодостатъчен, трудно се отваря за нови контакти. Някои приемат това за предимство, аз то намирам за силно ограничаващо.

# 206
Здравейте, влизам в темата с въпрос - някой пазарувал ли е от Shein???Не знам дали изобщо имат физически магазини някъде в България. Интересува ме като качество с кой бранд бихте го сравнили. Дъщеря ми иска дрехи от там , а аз не знам абсолютно нищо за марката и дали си струва. Благодаря!

# 207
  • София
Няма физически магазин. Дъщеря ми си умира от кеф да поръчва от сайта. Гледайте да не са баш евтинджоси, четете описанието и коментарите, и няма да сбъркате.

# 208
  • Mediterraneo
Обсъждахме го това наскоро. Поръчах с голямо недоверие, но с четене на коментари и търсене на реални снимки, стават нещата. Аз гледам и задължително да има и безплатно връщане, иначе не поръчвам.

# 209
  • София
В shein ли има безплатно връщане? Онзи ден поръчах за първи път...ще видя кога и какво ще получа, хич не се сетих да прочета коментари както посъветвахте и преди Unamused

Общи условия

Активация на акаунт