Португалски мами-защо сме без теми

• 15 491
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
  • Стара Загора
ZZORY, в Лагош мисля, че съм ходила (но не съм много сигурна).Трябва да проверя Blush Laughing .
medi, здравей и на теб!Добре дошла в клуба  Hug
За свикването-ние сме година и 8 месеца тук, мъжът ми така и не свикна!Няма търпение да си ходим.На мен май ми е на моменти.Знам, че като си тръгваме ще ми липсва, но сега сякаш искам да сме си в БГ.Не ми харесват общо взето хората и влагата.Когато се разхождаме в някой търговски център, всички имам чувството, че се блъскат и са като някакво стадо или "кон с капаци".Вървят и се блъскат.Виждат те, че си срещу тях и ако не се дръпнеш-през теб ще минат.Това не го харесвам Naughty .Освен това са некадърни шофьори-примери много мога да дам Crossing Arms .Въобще за минуси мога много да говоря.Сякаш не се оказа това, за което я мислих newsm78 (Португалия имам предвид).
Е, има си и плюсове, ама сега съм още ядосана, та карам с минусите Laughing

Дайте, ако искате да се разберем за дата, ден и точно място за срещата + снимки на мястото на срещата.Предлагам да си разменим и номерата на мобилните телефони, ако някой има проблем или неможе да намери точно мястото на срещата, да каже.

# 136
  • В голямото море...Живот
Ами хайде де..............

# 137
Да,тоа за телефоните и аз щях да го предложа.Най добре е да си ги разменим на ли4ни.Ако искаме да се жидим с меди срещата тряба да е март месец,а пък другото моми4е за което ви говорих ще си идват 4ак април месец,така 4е ще се разминем.Всеки да казва кога му е удобно и да решаваме.Аз предлагам 25 март,но не е задължително.Мъжът ми предложи да се срещнем на някое известно място например жп гарата,може да направи карта и после да отидем заедно където решим Hug тази връзка кой с какво ще идва кола,влак,автобус?аиде доскоро Hug

# 138
  • Стара Загора
Ние ще сме с кола и по този повод ме "уби" с жп.гарата Laughing .Ние не знаем къде е Blush .

Предлагам пред тази църква.Намира се точно в началото на главната търговска уличка.
Ходили сме само веднъж там и знаем само как да стигнем до един паркинг (някъде си), а оттам като се върнем пеша стигаме до споменатата уличка, срещу която се намира и Кайша Жерал де Депозито.

Иначе деня не е толкова зле, но ако няма възможност за събота ще се преживее.
Съботата е по-добра, заради тези които ще пътуваме в посока Лисабон и Порто - трафика в неделя е убийствен в двете посоки.

Последна редакция: нд, 18 фев 2007, 01:44 от DSS (Danimira)

# 139
      Zdraveite momi4eta!
Kak mina deniat vi ?Pri nas edno i sa6to,no zabavno s malkoto taifun4e niama skuka,samo umora :roll:Dorinda,ima6 pravo nostalgiata me nalegna ve4e,da ob6to vzeto vsi4ko e ok,samo muja mi lipsva,mnogo se nadiavam,4e kato po4na rabota 6te doide, ina4e niama da izdarga,zaedno sme ot 13g,a giveem zaedno ot 4g i za prav put sme razdeleni za pove4e ot 3meseca i opredeleno mi e mnogo tupo :cry:A za miastoto na sre6tata i az misleh da predloga sa6toto,mnogo e lesno da se nameri,za6toto e na4aloto ili kraia zavisi ot kade tragva6 na glavnata ulica,i do garata e blizo.Do katedralata ima kafe ili restorant,izglegda dobre,ako vali moge da se vleze vutre,ako e hubavo decata mogat da luduvat okolo fontana,ili puk moge da izberem drugo po glavnata ima dosta sladkarni4ki.Deniat sa6to mi e ok za sega.Nadiavam se,4e pri vas vsi4ko e ok,do skoro!  bouquet

# 140
Здравейте.Има напредък...И на мен денят ми е добре,но сега се замислих за трафика,наистина Ще бъде ужасно.И двете места не ми говорят ниЩо,но както разбрах са известни,така 4е няма как да не  се намерят лесно.За 4аса ниЩо не ми идва,ама ако Ще е обедна среЩа май трябва да е неЩо около 12.

# 141
Ау, че интересна темичка сте почнали! Mr. Green
Записвам се за нея.  Peace

Дами, ако не съм много нахална, исках да ви помоля да ме осветлите по едно езиково колебание.
С една колежка спорим- може ли да се обръщаме към клиент с "Vossa Excelência".  newsm78
Според мен е прекалено официално, а и в Португалска филология сме учили, че е вокатив, използван за мнооого високопоставени персони, но тя казва, че имала познати в Пт, които при общуването си с институции- били наричани така.  Crazy
/За толкова дребно нещо колко нещо написах/.
Иначе при вас има ли карнавали като в Рио по това време? Спомням си от часовете по Странознание на Португалия, че по това време има нещо подобно на нашите кукери, май в северните райони, обаче как се казваха... newsm78

Иначе /нали в предишната тема ви се хвалех, че са ме одобрили за работа с пт-галски/. Е, вече бачкам от три-четири месеца и съм много доволна. Хвал-хвал!  Mr. Green Blush

Хубава неделя на всички и слънчева и усмихната седмица! bouquet
Г.

# 142
ДСС щом предпо4иташ църквата за мен е ок ще я намерим.А 4аса наистина е добре да е 12,за да може да се наприказваме.Нали заради Доринда решихме в неделя newsm78,освен ако тя маже в събота?В тази връзка Доринда ти какво работиш?Извинявам се ако ве4е си писала,ама не мога да се сетя Embarassed
Yogurina добре дошла отново при нас HugРадвам се,4е работата ти харесва.За въпроса ти не съм много сигурна,например аз като подавах молба в университета и с това обръщение ми запо4ваше молбата,ама мен със сигурност никой не ме е нари4ал така Crazy
Моя мъж замина днес за Барселона и ми е много кофти,понеже никога не сме се разделяли за пове4е от 24 4аса Cry
Неделите на март месец са 4,11,18,25.Избирайте,на мен единствено 18 не ми е много удобно,заради рождения ден на малкия,но ако решите ще се постарая да дойда.

# 143
Добре доШла Йогорина.
По въпроса ти,не съм 4увала някой да се обръЩа така,а работата ми е сварзана с писане на писма до институции и непознати хора...
Зоуи,агент по недвижими имоти съм.За събота е много трудно,заЩото и аз,и мъж ми,и брат ми работим в събота.Само до 14:00 4аса,но си отива цялата събота дефакто.А моя брат има рожден ден на 21.03 и купона май Ще е в събота ве4ер на 24.03,ама не е проблем.Всяка неделя е добра за нас.А великден кога е?Аз май тия дни трябва да имам именден май?
Весела седмица на вси4ки.

# 144
  • Стара Загора
Добре, тогава остава неделя, 25.03, в 12.00 часа пред църквата, така ли?

Yogurina, по повод спора с колецката ти-аз португалски незнам Laughing .
А за карнавала ни казаха, че най-хубаво било в Тореш Ведраш.
Момичета, знаете ли къде изчезна Лозева? newsm78

# 145
А великден кога е?Аз май тия дни трябва да имам именден май?
Весела седмица на вси4ки.
Великден в Бг мисля,4е е на 1.04,а pascoa е на 08.04,ако не се лъжа.А ти как се казваш? newsm78 Mr. Green

# 146
Писала съм в "Да се запознаем",но и тук Ще кажа.Казвам се Дора,на 36 години сам.....останалото в другата теми4ка.
И така стигнахме ли до някакво по то4но реШение.Кажете,да си направя графика и агитацията.Моята снимка е от януари,не съм се променила,но март Ще пратя нова.Телефона Ще пусна на ли4ни.
Лозева я заси4ах няколко пъти в Скайпа,но не сме говорили.Май си имат много работа,а това е добре.
А вие имате ли си Скайп?

# 147
 Zdraveite!
Velik den e na 08.04 v Bg i tuk sa6to suvpada tazi godina.Karnaval ima i vav Figueira da Foz,v4era go gledahme, ima i utre zapo4va v 15h,hubavo be6e,no v sravnenie s kadrite ot Rio,koito mernah po tw ni6to i polovina,dori i podobie ne moge da se nare4e.Vidiah Sonia Araujo e vode6tiat na stani bogat,ne mu znam imento ,biaha kralicata i kralia na karnavala,tia e strahotno minion4e,haresvam ia o6te o tancuvai s men.Men deniat i 4asat me ustrivat pone za sega e taka.Momi4eta,pora4vali li ste ne6to ot Venca,struvat li si ne6tata ,na snimka izglegdat dobre,no ne znam ina4e ka4estveni li sa?V Bg niamam opit s kupuvaneto na drehi po katalog i vse se samniavam dali vsi4ko e ok ili e izmama niakakva.Celuvki na vsi4ki i priaten den. Grinning

# 148
Меди,а ти от къде си в съЩност?извинявай за въпроса,но не схванах.
Пазарувала съм от Венка,но вси4ко е на късмет...имам неЩа от преди 2 години,а други изхвърлих след първото пране.Офертите им си ги бива...

# 149
тук съм но имаме проблем с компа....и не можем да разберем при4ината...носихме го на техник но там работи а в къ6ти не.....сега работи 15мин. и използвам....и работа доста и......разбирайте се за сре6тата дано да успеем да дойдем....
beijinhos za vsichki

Общи условия

Активация на акаунт