Стани богат - тема 15

• 20 898
  • 792
  •   1
Отговори
# 210
Лесно беше за колибрито.
Тук са езиците.

# 211
Колибри е.
И да има телефон - защо не го ползваха? Аз не си представям, че "помощникът" идва отпред, вади си тела и пише в Гугъл, докато разсъждават с играча...
Не, разбира се, но преди да го извикат на помощ може да проверява всеки въпрос докато си седи сред публиката. И ако го повикат да е готов. Това си е 100% жокер.

Вавилон - езиците.
Това си е обща култура, ама мацката май е млада и не знае много за Библията.

П.П. Сега я затапиха май. А и тя се оплете като пиле в кълчища. Но тънкият факт е, че различните езици не са наказание, а са средство, използвано от Бог за да им наруши комуникацията и така да осуети строежа.

# 212
Ае, тази участничка не е по-млада от мен, а аз го знам. Не я оправдавай!

# 213
  • София
@Черна станция. Теоретично си прав. Обаче - не ти ли се струва, че ако младежът си гледаше постоянно в тела, камерите поне веднъж щяха да го дадат. Ще погледаме още 2-3 вечери, ще разберем. Но аз не го вярвам.
Пък и - хайде след 500-те лв, той непрекъснато трябва да рови в Гугъл (когато е извън неговите знания) - за да е готов във вс.един момент да откликне на зовящия го приятел.
Оставам си на мнението (моята "консп.теория"), че промяната в регл. е ограничение. Може да е по-атрактивно за драгия зрител, но не е благина за участника.

# 214
Ще го напиша, тъй като така и не го изясниха - вавилонска цивилизация означава разнообразна цивилизация (макар че така написано изглежда неправилно) - такава, която е изградена от много различни народи. Инклузивна.
А това, което казаха участничката и водещият е нонсенс.

# 215
Първият участник имаше сравнително лесни въпроси до 2000лв. Нататък си използва много резонно двата жокера с приятелите, даже бих казал като по учебник. Първият беше въпрос за разсъждение и стигнаха логично до отговора с лебедите, който наистина се срещат по парковете, поне в Лондон. Този за японската дума, си беше за Гугъл и там се насочи добре. Аз лично очаквах да е нещо по-нестандартно, предвид че говорим за Япония. На въпросът, на който отпадна ме е яд, че не се сетих веднага, понеже някъде съм чувал за Скалата на Глазгоу. Колебаех се между медицина и кулинария, но по-скоро щях да сбъркам, ако рискувах.

Жената след него, използва напразно жокер за Вавилон и утре ще видим, докъде ще докара.

# 216
  • тук, на мястото си
Разрешено ли е ползването на телефони в публиката?
Ако е разрешено все някога камерата щеше да засече някой да рови в телефона. Аз не съм видяла.

# 217
  • София
Допълнения:
@ *stella - "Те доста суми раздадоха досега..." Колко доста и на кого? В благотворителни игри (нищо против, разбира се). Да не връщам назад, когато всякакви участници от други реалитита на ТВ ходеха и на "Стола" да изкарат и по някой лев отгоре. Оставете 100-те хил.лв. Колко по 50 и по 20 хил. са спечелени? Сигурно няма дузина за толкова години (а особено в последните с Билалов - по-малко и от 10). Нека не забравяме, че другаде раздават милион, както и се нарича шоуто.
- естествено, че са си вързали гащите; но играта се е превърнала в "ела, покажи се и вземи едни 500 лв." - а, ако много знаеш, трябва да погледнем в текущия баланс докъде да те оставим да печелиш.
@ Алфея - и аз не съм вярвал, че публиката отговаря реално (по-скоро, а и са ми казвали нещо подобно, че имат отговори и кой-каквото запомнил). По-реално ми се вижда компютърът да "прави" отговорът на публиката - било е писано тук за процентите, които не отговарят на сметката. Освен това:
@ Alucard - "Има голяма вероятност да знаете сходни неща с твой приятел или роднина." Обичайно го ползваха като първи, но жокер-публиката отговаряше на разностранни въпроси и беше 90-95% сигурен помощник. Не като "приятеля" от телефона, или изправен до стола ти. И ще се потретя - твоят човек знае нещо (не всичко) - ти знаеш колко/кое той знае и можеш да го ползваш само тогава: когато знаеш (надяваш се), че той знае. Равнозначно ли е на цялата публика?
- телефон у приятеля? Първа игра, голяма новост, премиераааа! Ако можеше - или ако човекът беше си гледал в тела, камерите щяха да го покажат в едър план (Алфея се чуди над същото).
Предположението на Черна станция - е разбираемо и съвсем резонно, но не съм съгласен с нея: след 500-те лв, той непрекъснато трябва да рови в Гугъл (когато е извън неговите знания) - за да е готов във всеки един момент да откликне на зовящия го приятел. Т.е. чува поредния въпрос в залата от мястото си и тутакси почва да чука по телефона (говорния асистент отпада, ха-ха). Следващ въпрос - пак. Докато/ако го извикат отпред?
А и въобще не мисля, че целта/регламента на този жокер е някой, който рови в Гугъл през телефона в залата - вместо от компютъра у дома. Няма да споря след само едно предаване, но съм почти сигурен, че телефон в залата не е разрешен - щяха да го кажат днес.
Реагирал съм малко по-емоционално по-назад в темата (Дяволо - благодаря и респект за труда ти!), но истината е - ако е по-интересно за зрителя, не е така за участващите.
Лично и последно. Аз 3-ти телефонен жокер не мога да си кандърдисам (ако ми дойде ред някой ден), камо ли такъв, дето да дойде и да се напъва със знанията си в телевизора. (В темата за Фермата съм написал, че бТВ-то яко се е захлъзгало в комерса - имаха 2 читави гледаеми от нормални хора шоА и вече ги стъпкаха с малоумие, безхаберие, копипействане и незачитане на зрителите им.)

# 218
  • София
Браво за шахмата на момчето. Не беше труден въпрос, но се иска логическо мислене и известен риск. Добре.
Не ми харесва новия жокер. И отново няма как да убедят хората, че няма измама... Дано да върнат класическия жокер, помощ от публиката.
Жалко за момчето, че не си тръгна с повече пари, но адмирации за това, че рискува. Все пак загуби само 2000 лв. а можеше да спечели 10 000 лв. Струваше си риска. Дано повечето играчи да са като него, за да е по-интересно.

Дамата можеше да го каже това колибри веднага. То е толкова очевидно това.
Тц тц тц, е как може да не знае за Вавилонската кула. Мале, мале. :/
Слаб участник.

# 219
И на мен ми хареса първото момче, добре разсъждаваше, показа обща култура.
Иначе за лебедите и аз от "Мисия Лондон" се сетих Grinning

Жената... какво да кажа. Да не знаеш мита за вавилонската кула и различните езици... не знам, не знам.
И за колибрито беше лесен въпрос. На късмет позна.

# 220
  • Sofia
Днес гледах повторението...
Не чух Билалов да споменава,че отпада жокер “помощ от публиката” 🤔

# 221
  • София
Днес гледах повторението...
Не чух Билалов да споменава,че отпада жокер “помощ от публиката” 🤔
Вгледайте се в символите на 3-те жокера, когато някой ще ползва и ги показват горе на екрана! Онзи на публиката - 3 човечета - вече е 1 човече и знак "+". (А и на "премиерата" но новия жокер - нямаше опция участникът да рече - "цялата" публика ли иска, или само "единия" си доведен приятел, който се чучна прав до него отпред...)

# 222
Това си е гаден въпрос за Сейшелските острови. Или ТОТО, или Гугъл.

# 223
Отне ми 1 секунда да го намеря: Наречени са на името на Жан Моро дьо Сешел, финансов министър при управлението на Луи XV.

# 224
  • София
Абе, гадничък въпрос си е. Не знам. А "френския политик" - пред пират и порт.мореплавател - си е още по-малшанс отвсякъде.

Надявам се също, че гледащите коментиращи/предполагащи са прозряли, че живият жокер не седи с включен телефон в публиката, ръчкащ в него около въпросите.

И още, и пак: ето жокерът - мама (в конкретния случай) е силна в "българска култура". А цялата публика до вчера отговаряше на всякакви въпроси. С почти 90% успеваемост!
Не виждам защо и как да съм щастлив и да защитавам продукцията. Драгият зрител - ако е мераклия за стола, да е участвал до вчера. (И за мен си важи...)

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 18:25 от EmBrother

Общи условия

Активация на акаунт