Стани богат - тема 15

• 21 079
  • 792
  •   1
Отговори
# 315
Тя не знаеше и какво е Цербер, а после каза "Точно така".

# 316
Чимен Simple Smile

Ама не знаех, че пореч е краставица. За някакво тревисто растение се сетих.

# 317
Ама после гадни (за мен въпроси). Този сминдух ми беше като китайска литература.

# 318
Не може да е Смирна или Бурса, Анкара май е основана в по-съвременно време, остава Антакия.

# 319
Много ги мързи да разсъждават. Толкова ли не виждат приликата между Антиохия и Антакия?

# 320
За растението въпросът не беше много лесен за мен. Копра и пащърнак ги изключих, но третият грешен отговор ми беше напълно непознат.

Тук съм за Антакия, понеже ми звучи гръцко. Не е Бурса и Измир.

# 321
Много ги мързи да разсъждават. Толкова ли не виждат приликата между Антиохия и Антакия?
И моята елементарна логика.

# 322
  • София
Докладът на НАСА за НВЯ и двете древни находки от Мексико са ми по-любопитни от днес. Ще трябва да изтърпя новините после.

Худини - голям Маг, иначе е мразел шашмите и хиромантията. Търстън не знам кой е.

# 323
Худини. Известна история.

# 324
Тук чисто времево има логика да е Худини, доколкото знам, понеже съм ги гледал в сериали като образи.

# 325
Лесен въпрос и лесен за Гугъл

# 326
  • София
Дамата, предполагам, може да качи още едно ниво. Да видим.
Днешният брой (такова впечатление ми остана) беше някак френдли към участниците. Рядко е тъй. Машинистът - да е здрав и да продължава да трупа знания! Аз не знаех за сминдуха - все пак, оставаха 2 отговора там.
Каквото и да се случва нататък - даже да селектират хора/жокери и сетне компютъра в играта..., няма да ме убедят, че мераклиите не останахме с 1 помощ по-малко.
Почитаеми любознайковци и знаещи, беше ми приятно и тази вечер. Да сте здрави, до утре!

# 327
То има и анекдот за това - медиумът, който призовал починалата му майка, уж се свързал с нея и започнал с "Хари, сине...", при което той скочил обиден и казал, че майка му нито говори английски, нито би го нарекла Хари (това е псевдоним).
Артър Конан Дойл е устройвал такъв тип вечеринки.

# 328
  • Русе
Ряпа, разбира се. Онези бели, дълги, китайски репи, които масово заляха пазари и магазини у нас от сума ти години насам.

Хм, не съм ги забелязвала. Думата ми прозвуча като японска, може би защото веднага ми се появи асоциация с един японски филм, от тези, които представят обичая за изоставянето на старите хора извън селото или в планината (Нараяма), в който единствената храна на прогонените стари хора беше именно ряпа. Жестоки средновековни обичаи.

# 329
  • София
Чудесна игра на мъжа. Но за 1948/1984 трябваше да се сети, това е доста известен факт. Но дори и да не се знае, може да се сети човек по пътя на логиката. Вкара логика обаче на въпроса с ядреното оръжие и пилота. По същия начин и с черната дупка. Спагети/Разтегливост. Просто чудесно! Игра красота! Simple Smile

Жената случи с жокери, извади късмет и заработи 3 хилки поне.

Общи условия

Активация на акаунт