Стани богат - тема 15

• 21 075
  • 792
  •   1
Отговори
# 285
Супа е биск.
И,романът на Умберто Еко е велик,филмът също,книгата не съм чела.

# 286
  • София
Ха-хааа, точно това си мислех (повече от другите).
(Момичето беше дошло наистина САМО да играе. Чест му прави, а беше ми и симпатично.)

# 287
  • София
Биск често има в кулинарните предавания, когато показват мастър класове и за гладки сосове са го използвали.

А Брунате е голяма красота, ако ходите до Комо, качете се, освен къщата с плочата, има и паметник на Славейков.

# 288
  • София

... но снимката, правена от сина не стана добре.

Партизанска война? Испанско понятие ще да е. Вероятно от лат.америка.

Приятно ми беше с всички ви тук. Доволен съм и от себе си (но не съвсем от вс.участници). Железничарят има добра обща култура и може да добави още малко към играта си утре. Пожелавам му го, най-вече понеже е "обикновен" човек.
Хубава вечер на всички!

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 18:57 от EmBrother

# 289
  • In The Middle Of Nowhere
За мен не беше лесен последният въпрос.
Аз си помислих, че е комбинация от война 'гер'(guerre) на френски и ескадрила - герила и друго щях да посоча.

# 290
В толкова много книги и филми става дума за това. Но на английски се произнася нещо като "гърилъ".

# 291
Герила на испански е точно въоръжена група от хора.

# 292
  • In The Middle Of Nowhere
Ами аз пък не го знаех.

# 293
  • София
Много ме е яд за жената. Много знаеше и е много начетена.
Това с Франция го знаех по пътя на изключването, но те не помислиха. Този жокер наистина е абсурден. Досега само веднъж помогна за 3 дена. Пълен провал.

Втората дама много слаба. Оставеше и мъж жокер да не знае и да не е чувал за Везенков...
Тц тц от спорт не се интересува, явно и от филми, защото филмът беше много известен. И много лоша преценка за възможностите си, защото трябваше да заключи по-рано.

Мъжът тръгна лошо. Помощ от публиката поне на въпрос за 1000 лв. щеше да даде верен отговор в 19 от 20 случая. Тц тц тц. Явно на Тупарев не му се дават повече пари. Дръго обяснение за тази глупост нямам.

# 294
  • София
Първите 2 въпр. от продължението на играта бяха лесни.

# 295
1948 е верният отговор.

# 296
1948 е верният отговор.

И много добър късмет с жокера.

# 297
  • София
Точно този е генералът, обаче въпросът е тегав - вероятно: противници на ядреното оръжие

# 298
Дотук много лесни три въпроса след подновяването. За 1984 го знаех като година, понеже съм чел за написването му, а другите два са без коментар.

За 5000 лв. въпросът е интересен вече и понеже не го знам, съм за нещо по-нетрадиционно, а именно децата му.

# 299
Точно този е генералът, обаче въпросът е тегав - вероятно: противници на ядреното оръжие

Не е тегав, съвсем логичен е. И до тук човекът показа добра логика, сега се разколеба. Но според мен накрая ще даде верен отговор.

Общи условия

Активация на акаунт