Стани богат - тема 15

• 21 010
  • 792
  •   1
Отговори
# 510
Аз гледам на запис и съм до "пилигрими". Много гаден въпрос, защото много по-разпространеното значение на думата "пилигрим" е поклонник. Така са се наричали поклонниците, пътуващи за Светите земи. Иначе до тук изненадващо лесно въпроси.

П.П. И як късмет на мадамата на този и следващия въпрос. А Билалов даже опита да и подскаже за Виржиния Улф, а после се отчая и я взе на бъзик - в кой жанр бил творил Еркюл Поаро...

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 19:33 от Черна станция

# 511
  • София
Пореден нелеп жокер помощ от приятел в публиката.
Остап Бенер разбира се, тц тц. 2000 лв. взе мъжът, но не ми хареса цялостно.

Павлина, ме шокира. Волния Уили акула, ахахахаха. Трябваше за наказание след 50 на 50 да и остане именно акула и косатка. Тц тц. Горе-долу се реабилитира с пилигримите ама за какво ползва жокер. Тези хора така и не се научиха. Това с хиената в Белия дом ако не се лъжа и друг път е задавано в Стани богат, но под друга форма. Споменавано е, но не разбира се като директен въпрос.

Билалов много ме дразни как обяснява 10 минути глупости и бави верните отговори.

# 512
  • София
Нека да е добра новата седмица (не само в/за играта).

Русия (с изв.съмнение) - за шапката.

# 513
Дано Simple Smile Недобре започна с този жокер, но поне имаше ориентация.

Не съм чела нищо от Лемъни Сникет - навремето, когато излезе, реших, че е имитация на ХП (не буквално, а че се опитва да се хареса на същата аудитория, като се възползва от чужд успех) и нарочно игнорирах поредицата му.

И аз мисля, че е Русия.

# 514
  • София
Иблис

# 515
# 516
  • София
Жокерът/жокерите го закопа(ха). Морякът ми харесва обаче. Нещо мило виждам в него. А Билалов - като че ли - май го иронизира някак.
А дано сега на живо да уцелят.
Еееееееееее, жалко!

"Всички са за тебе тука, да знаеш..." - и затова им взехме гласа, че да не помагат много-много.

Господи, прибери си вересиите! Втори жокер??? За сем. Кюри. От все още, редките случаи - когато живият жокер помага!

Като я гледам се мъчи и мисли... (чак и аз взимам да се чудя). Но с това "гръцки койне" може да се хлъзне човек. Само че - логиката може да се приложи лесно при латинския.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 18:34 от EmBrother

# 517
Аз гледам с леко закъснение, но за мен въпросите към чичката бяха доста лесни. Може ли някой да не е чувал за Владимир Мономах или да не знае за руската корона? А пък Нимруд е библейско име и се отнася за град. Само Иблис звучи ислямски, другите или се знаят, или се усещат, че не са.

За Фредерик Жолио-Кюри в дадения момент и аз се обърках кой беше той, кой Пиер Кюри... А знаех за роднинските им връзки. Та нормално е човек там от стрес да запецне.

За езика залагам на Латински, защото Библията е приета от Римската империя по-късно.

# 518
Това момиче много зле,даже ме дразни.

# 519
  • София
Късно заключваш, г-жо! До тук си (освен налучване, късмет).
Иначе В/ е интригуващ отговор (но стъпалото е още ниско, пък). Обаче съм за него (крал не умира тогава).

# 520
  • София
Че няма новини е верния отговор. И друг път са го задавали. Този въпрос го помня от изданията на Стани богат, когато се излъчваше по БНТ.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 19:06 от sebastianyanev

# 521
  • София
Реклами, има време да се провери как излиза в Гугъла. Излиза си (1-ва подсказка)! Обаче има по-интересно четиво за любознайковци на тема ВВС:
https://terminaledno.com/7-interesni-fakta-za-bbc-koito-mozhe-bi-ne-znaete

Не разбра въпроса? Вабанк е! (Обаче има малко шейна в отговорите). Леле, доживях да видя и такава ситуация.
Но отговорите са малко в стила на онези за лазера (топлина/светлина). Все пак, шашнат съм от младежа!
(Признавам пред групата ни тук, че като видях и блъф - след вабанка - поне 5 сек. се чудех защо е там, какво искат да кажат. Уловка си беше, донякъде.)

Обаче - жокер на 200 лв............, ето защо тези участници са уникални! (хаха)
Билалов помогна, май се стресна сериозно и той.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 18:53 от EmBrother

# 522
Едвам го спасиха с този "ва банк". Но това не се знае от покера, а от четене на книги - всичко или нищо, да заложиш всичко и да се надяваш да спечелиш,

# 523
  • София
Хубава вечер и нека е добра седмица за всички тук!
Сега очаквам и декларация на бТВ в новините заради Хекимян (игра ва банк или блъф?). Още от "Стани богат" и тъй...

# 524
Много забавно се получи Grinning
Някой в тази тема ли беше писал, че Билалов има инструкция да не пуска никой с 0 лв?

Общи условия

Активация на акаунт