СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 104 468
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 750
Вчера подадохме заявление за второ класиране в 19 СУ, дадоха ни входящ номер и статусът в системата бе незабавно променен. Атмосферата в училището ни допадна, също и отношението на екипа, при който подадохме документи. Мисля, че избрахме училище, подходящо за дъщеря ми и малко съжалявам, че не я записахме директно. Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 09:32 от лейди Рамкин

# 751
И ние вчера ходихме да я запишем девойката. Попитах я за последно преди да влезем дали е сигурна, или да отиваме на трето класиране 😂, защото ще си иска доста учене, а и след това ако - продължи евентуално с медицина.
И аз да питам - някой от Казанлък с прието дете в ПМГ - Природни науки?

# 752
Добро утро, събудих се с въпрос на който не знам отговора, въпреки че чета редовно. Дъщеря ми попадна в “ зоната на здрача”  с бал, който е на ръба за гимназия и предостатъчен за СУ и все се надяваме да успее на второ класиране. 3 точки не достигат до желаното училище в София.
Та, приемане на децата надпланово с еднакъв бал само за последните места ли важи? Например в паралелка минималния бал е 420, но има две, които се класират с бал 438 и еднакви оценки от свидетелството. В този случай приемат ли и двете надпланово или ги записват към общата допустима бройка  от 26 деца?

# 753
Добро утро, събудих се с въпрос на който не знам отговора, въпреки че чета редовно. Дъщеря ми попадна в “ зоната на здрача”  с бал, който е на ръба за гимназия и предостатъчен за СУ и все се надяваме да успее на второ класиране. 3 точки не достигат до желаното училище в София.
Та, приемане на децата надпланово с еднакъв бал само за последните места ли важи? Например в паралелка минималния бал е 420, но има две, които се класират с бал 438 и еднакви оценки от свидетелството. В този случай приемат ли и двете надпланово или ги записват към общата допустима бройка  от 26 деца?
Добро утро! Според мен на децата с бал 438 никой няма и да им гледа оценки от дипломата при условие, че мин. бал е 420, а ще приемат всички деца с този бал, независимо дали са 2 или 10 в бройката на план-приема, както и другите деца с дублиран бал над 420. Само на последните приети с еднакъв бал се гледат останалите критерии и ако всички съвпадат се приемат надпланово.

# 754
От лично наблюдение, навремето едно приятелско дете изкара една година в СМГ (подготвителната) и след това майка му го премести в 2-ра английска.Така, че ако не е вашето място, явно има начин да се местят.

# 755
  • София
И аз ще ходя днес да я записвам. Приета по първо желание, в математическа гимназия. Нещо ме е стегнало за гърлото, че я насочих натам и изобщо не съм сигурна, че е нейното място. Направо се побърквам от мисли. Втора нощ не мога да мигна. Дали има все пак опция,  ако не се чувства добре да се премести в учебно време извън всякакви класирания?
Елена в СМГ ли записахте детето?
Успех!

Не сме в София. В провинцията сме. ПМГ в паралелка - математика и физика. Първо се зарадва детето много, после всички отвсякъде започнаха да и повтарят "защо там? Ти добре ли си? Това е супер трудно". И сега виждам в погледа и страх, тревога,  несигурност.  А реално май нямам и други опции към момента след като е приета по първо желание.  В чудо се видях.

# 756
  • Някъде Там
И аз ще ходя днес да я записвам. Приета по първо желание, в математическа гимназия. Нещо ме е стегнало за гърлото, че я насочих натам и изобщо не съм сигурна, че е нейното място. Направо се побърквам от мисли. Втора нощ не мога да мигна. Дали има все пак опция,  ако не се чувства добре да се премести в учебно време извън всякакви класирания?
Елена в СМГ ли записахте детето?
Успех!

Не сме в София. В провинцията сме. ПМГ в паралелка - математика и физика. Първо се зарадва детето много, после всички отвсякъде започнаха да и повтарят "защо там? Ти добре ли си? Това е супер трудно". И сега виждам в погледа и страх, тревога,  несигурност.  А реално май нямам и други опции към момента след като е приета по първо желание.  В чудо се видях.
Математика и физика е много хубава специалност. Ако на детето му върви с лекота да учи това въобще не слушайте другите. За някои МАТ и ФА е страшно.
Моето дете когато го питах не искаш ли друго по-лежерно ми каза аз искам сега да уча повече, а по-късно в живота да си почивам Simple Smile

# 757
Здравейте на всички, търся актуални мнения за гимназиалния етап на 7 СУ в София. Моят син е приет там и сме решили да се запише. Не мисля да чакам второ класиране, че разлика с исканата паралелка по геодезия е 30 точки, бала се е вдигнал и в Строителната гимназия тази година. А предходните желания за интериорен дизайн, за където може и да се вмести на 2 класиране, изглежда че са приемани само момичета и младежа се размисли и реши, че ще предпочете да се запише в 7 гимназия

# 758
ЕленаВсяко ново нещо, с което излизаш от зоната си на комфорт обикновено е плашещо. Но пък колкото по-рано едно дете се сблъска с това, толкова ще му е по-леко после.
Моята дъщеря от малка се страхува от всичко непознато, помня че дори от нови играчки плачеше. И сега се страхува дали ще се справи, но има желание и съм сигурна, че ще положи усилия. Помощта от нас като родители е да ги подкрепяме и да им вдъхваме увереност.
Обикновено интелигентините хора са по-склонни да се подценяват и да се притесняват дали ще се справят успешно в дадено начинание. Напълно нормално е - и важи и за децата.
Малко повече самочувствие им трябва. Щом са се справили отлично с изпитите след 7 клас и то така, че да могат да изберат да учат каквото поискат, значи имат потенциала да се справят с трудностите. Знаете, че за успеха е малко талант, повечко амбиция и много много усилия.
Моя съвет е да потърсите дете, което учи там и от първа ръка да чуете, че не е толкова страшно колкото си мисли дъщеря ви Simple Smile

# 759
За моето дете това са най-лесните предмети. Ама да видите по география и биология каква мъка е...
Децата вече са имали една година физика, детето може да прецени дали е лесно или трудно. Ако му харесва, значи е лесно.

# 760
Пиша с питане подалите заявление за второ класиране, как е отразено при вас в системата и имате ли нов входящ номер? Ние не получихме нищо в училището, в системата на статус пише: "заявил участие".

# 761
  • София
Пиша с питане подалите заявление за второ класиране, как е отразено при вас в системата и имате ли нов входящ номер? Ние не получихме нищо в училището, в системата на статус пише: "заявил участие".

Няма нов входящ номер. "Заялил участие" пише и при нас.

# 762
За моето дете това са най-лесните предмети. Ама да видите по география и биология каква мъка е...
Децата вече са имали една година физика, детето може да прецени дали е лесно или трудно. Ако му харесва, значи е лесно.

Това дали харесваш нещо обаче може да зависи  от много неща.
Начина на преподаване по предмета, характер и поведение на самия учител и т.н
В седми клас дъщеря ми даде приоритет на БЕЛ и мат., не мисля че успя да вникне по-задълбочено в повечето от новите предмети, въведени за първи път през годината.
Въпреки, че се класира на областен кръг по физика, това към момента не и е любим предмет точно заради учителя Wink В 6 клас пък направо мразеше географията. Сега я хареса, защото имаше нова учителка, която успя да промени коренно мнението на детето за предмета.
Отношението й към физиката беше причина и да изберем другия профил - информатика /макар че тя изобщо няма никакъв опит с него, защото не са го изучавали досега/.
Няма как да си сигурен дали харесваш нещо преди да е минало малко повече време и да си успял да вникнеш в него. Рядко има силна любов от пръв поглед Wink така е и в училище.

# 763
Много съгласна. Учителят е половината от успеха по даден предмет. Моята дъщеря след много терзания кое желание да бъде първо, защото право на 2. нямаше да има, записа ЕГ в нашата си област, защото в нашето МГ математиката върви с информатика, а тя не се разбра с нея отчасти и заради учителя. През всичките 7 години до момента имаше невероятни учители по история, физика, биология и химия, а по математика и БЕЛ се справи само с тяхна помощ и часовете в училище. Учителите ѝ от последните 3 години ще продължат с оставащата част от класа до 10. поне и решението за раздяла не беше никак лесно. Надявам се в новото училище да срещне поне наполовина толкова отдадени учители.

# 764

Нищо случайно няма във Вселената, така е трябвало да се случи. Вероятно това е пътят, който и е даден да следва. Ще има огромна реализация с този рядък език. Възползвайте се!
Нищо случайно няма във Вселената, така е трябвало да се случи. Вероятно НЕ е трябвало да се запише в китайската паралелка. Ако арабската паралелка не беше в списъка, детето щеше да е класирано в китайската и много вероятно нямаше да дочакат второ класиране и направо да се запишат, а Вселената точно това да е предотвратила. Сега ще почакат малко ( второ, трето... класиране ) и ще си попадне детето на мястото.
Стискам ви палци! Дано Вселената да ви компенсира за много лошия късмет и да ви даде много добър късмет!

Общи условия

Активация на акаунт