СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 104 489
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 765
  • Варна
Един такъв въпрос - колко време мога да изчакам, за да се промени статусът на детето в системата? При нас само са взимали документи, никой нищо не е въвеждал на компютър. Да не стане накрая да изпадне, щото някой нещо не е въвел?

# 766
Един такъв въпрос - колко време мога да изчакам, за да се промени статусът на детето в системата? При нас само са взимали документи, никой нищо не е въвеждал на компютър. Да не стане накрая да изпадне, щото някой нещо не е въвел?
Подадохме днес. Казаха, че статуса ще се смени до края на деня.

# 767
  • Варна
Благодаря!

# 768
Спокойно, няма да стане така. Зависи каква им е организацията на работа и колко хора чакат.

# 769
Добро утро, събудих се с въпрос на който не знам отговора, въпреки че чета редовно. Дъщеря ми попадна в “ зоната на здрача”  с бал, който е на ръба за гимназия и предостатъчен за СУ и все се надяваме да успее на второ класиране. 3 точки не достигат до желаното училище в София.
Та, приемане на децата надпланово с еднакъв бал само за последните места ли важи? Например в паралелка минималния бал е 420, но има две, които се класират с бал 438 и еднакви оценки от свидетелството. В този случай приемат ли и двете надпланово или ги записват към общата допустима бройка  от 26 деца?

Мисля, че от твърде много премисляне, сте измислили проблем, който не съществува. Wink
Децата с бал 438 ще си се класират и ще си заемат по една място. Ще "избутат" тези с бал 420 извън паралелката, ако тези с 438 заемат повече места. Минималният бал ще е друг. Ако ще се гледат други критерии, ще се гледат при тези с минимален бал. Тези с по-висок въобще не участват в тази хипотетична драма.

И аз чакам вече официално второ класиране. Дадоха ни входящ номер, културна работа. Взех детето с мен, да види, че не е толкова страшно това училище. Май не се убеди. При всички положения второто класиране сега е първият момент, в който наистина се вълнувам и се надявам да се премести напред. Не е толкова нереалистично да влезе в училище, което наистина иска. Трябва само малко да се поподредят добре звездите.

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 10:38 от Врабец

# 770
Записа се.Това е.Сега ще видим правилен ли е бил изборът.Очаква я доста учене,а в основното училище нещата бяха доста лежерни.Дано се справи.И дано намери приятели и своето място.

# 771
  • София

Статусът се смени днес сутринта на "Заявил участие", а заявлението беше подадено вчера.

# 772
Вчера сутринта я записах , днес вече статусът е "записан".

# 773
При дъщеря ми още вчера, следобед се смени статусът на "записан", а самото записване направих към 9 часа сутринта.

# 774

За задълж. профили, ще се повторя, потретя и т.н. — утре не знаем какво ще е. БГ систъм.
Момент, задължителните профили нямат мърдане. За езиковите профили това са си двата езика на приема. Въпросът е за останалите 1 или 2 профила.
И да, нищо не се знае, но сегашните кандидатстващи имат повече информация от нас 2020, когато нямаше ни един випуск вече профилиран. Първите бяха тогава 10 клас.
Сега без значение какво правят на приема можеш да разбереш какво действително се случва после в дадено училище. Макар че пак имаш 3 години дотогава, ако няма голям избор при профилирането сега е малко вероятно да се сдобиеш с него после.
Съветът ми за всички обмислящи, не само в Бургас, е да си проучат тези неща и където нямат някакво силно желание за конкретен  език или имат опции с избрания език, по този критерий да избират, че профилите могат да се окажат съществени за след това.

# 775
Профилите в 11 и 12 клас са съществени при условие, че се учат по 5 и нагоре часа седмично.

# 776
Първо се зарадва детето много, после всички отвсякъде започнаха да и повтарят "защо там? Ти добре ли си? Това е супер трудно". И сега виждам в погледа и страх, тревога,  несигурност. 
Детето е доволно, но някакви хора нещо казали....Ако я бяха приели в гимназия, където е супер лесно т.е влизат деца с 200 бал, по- спокойни и щастливи ли щяхте да сте?!
Успокойте се вие, успокойте и детето, което заслужава да похвалите за успеха!

# 777
Първо се зарадва детето много, после всички отвсякъде започнаха да и повтарят "защо там? Ти добре ли си? Това е супер трудно". И сега виждам в погледа и страх, тревога,  несигурност. 
Детето е доволно, но някакви хора нещо казали....Ако я бяха приели в гимназия, където е супер лесно т.е влизат деца с 200 бал, по- спокойни и щастливи ли щяхте да сте?!
Успокойте се вие, успокойте и детето, което заслужава да похвалите за успеха!
Ако детето ви кандидатства и държи изпит по химия и оценката му е 3. Пък вземат да го приемат в паралелка с химия, вие какво бихте мислили?

# 778
Оф, това с "хората приказват"... Детето първо спомена "Испанската" (преди година) и "физика и химия, ако продължат да са ми интересни, като запонем да ги учим по отделно и по-подробно" и оттогава се почна разубеждаване за конкретния език ("немския е много по-полезен, ама какъв е тоя камериерски език, ама как испански или френски, глупости...") и на конкретните научки (химията - "лаборантка ли смяташ да ставаш" и "физиката е за малко луди мъже, за жени не е") и за конкретните училища... и то от близки хора... Тази година чух как "не стават" училища в първите 5-6 за София, как природните научки не могат да се учат в България щото... 'даскалите", училищата... не става...

Казах ѝ да ни споделя какво ѝ е интересно, да си действа с олимпиади и състезания... а аз ѝ осигурявам информация за учебни планове по видове училища и за конкретни, които са ѝ интересни. Тя ще ги учи тези неща, тя ще го живее тоя живот не каки, лели, стринки и всички "заинтересовани" страни...

Даже миналата седмица чух "Ама как това са ѝ първо и второ желание!?!? Убеждавайте я да подаде ново заявление, как така ще си хаби бала!?!" (тая фраза като я чуя и паля... добре, че разговора беше с мъжа ми по телефона и той отиде в другата стая да довърши разговора, че щях да кажа някои неща...).
Детето ми е щастливо от избора си, аз и баща ѝ харесваме училището и т.н. Ще ѝ е трудно и едновременно с това интересно Simple Smile
Остава да си намери нови приятели и да си поддържа връзки с тези от предишния клас Flowers Hibiscus

# 779
Аз пък да ви кажа съм възмутена от цените на униформите. В нашия град са 2 фирмите, които обличат училищата. Като сравнение, едната продава много по-скъпо от друга, при това качеството е потресаващо. Вратовръзка за едната ЕГ струва 17 лв(Виктория уникат) , за другата ЕГ 27( Бонита стил)....В едната фирма ризата е 44 лв , в другата 60.... Не знам какви са цените в другите градове, но ми се вижда абсурдно това.

Общи условия

Активация на акаунт