СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 105 103
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 465
Девойката е приета в Испанската гимназия и е супер щастлива! Половин точка над минималния бал е.
За наградата, получи я преди да знам дали е заслужена 😁 Беше на екскурзия из Европа за 10 дни, която приключи в Дисниленд в Париж.

Каква паралелка?

Испански с португалски

Заедно със сина ми са значи. Той ще се пробва за паралелката с английски, но ще видим Simple Smile.
Девойката това иска, тя за английския и да иска няма как да и се получи, та съм доволна, че тя е доволна 👌 Утре я записваме

# 466
  • Пловдив
И ние сме доволни. Приет е на 1во класиране в желаното училище. Не иска да участва в 2ро класиране.
Успех на всички, които чакат 2ро класиране. Живи и здрави новоизлюпените ни гимназисти!
То няма никакъв смисъл да участва... Wink  По-нагоре от първо желание не може да се изкачи.

# 467
  • Ловеч
Явно навсякъде изискват различни документи при записването.
За Ловеч,Езикова гимназия изискват само и единствено оригинал на свидетелство за основно образование.
В случай,че някой се интересува🙂

# 468
  • Бургас
И аз да се отчета. Детето е прието в желаното училище. Понеже иска с автомобили и т.н. и си му разбира доста не стоеше на въпрос друго училище. Аз исках да е в паралелка с усилено изучаване на английски, той - не и се съобразих. Училището е механотехникум. Писахме и икономическа гимназия, защото аз настоявах. Оперативен счетоводител и финансист. Две паралелки. Изненадата ми е, че в икономическата гимназия, която се води сред що - годе елитните в нашия град минималния бал е по - нисък от този в техникума. За момчета в икономиката е 71 точки, а в механотехникума са 147.5 точки минималния бал с който са приели.
Та интелигенцията от 8 клас в нашия град  отива в механотехникума и строителния (също с по висок минимален бал от икономиката). 😆😆😆
Моят син също е в Механотехникума - Бургас

# 469
Дамата споменава желано училище. Ако желаното училище е с няколко паралелки и детето е прието в някоя, но не топ -желаната, има смисъл от второ. Но явно детето е преценило,че и по-малко желана паралелка като избор е ок. Simple Smile
..Приет е на 1во класиране в желаното училище. Не иска да участва в 2ро класиране.
...
То няма никакъв смисъл да участва... Wink  По-нагоре от първо желание не може да се изкачи.

# 470
Знам, че я минахме вече темата за квотите, ама не мога да се въздържа – в нашия град, в паралелката с най-висок максимален бал в езиковата, разликата между последните приети момче и момиче е близо 70 точки. Момиче с бал 441 няма да влезе заради момче с бал 374. Ами, не е честно Cry

# 471
Девойката е приета в Испанската гимназия и е супер щастлива! Половин точка над минималния бал е.
За наградата, получи я преди да знам дали е заслужена 😁 Беше на екскурзия из Европа за 10 дни, която приключи в Дисниленд в Париж.

Каква паралелка?

Испански с португалски
Моята дъщеря също е приета в тази паралелка.

# 472
  • София
Здравейте, честито на всички, направили разумен избор и приети по желанията си.
Аз имам въпрос - дъщеря ми подрежда сама паралелките си и е направила огромна глупост - писала е нежелана преди желана и се е спряла точно на нежеланата. С желаната има 2 точки разлика, но тя е надолу, т.е никакъв шанс. А нагоре има разлика до 10 точки. Тоест, и това е невъзможно. Става въпрос за арабски в 18-то, вместо китайски, което искаше, тъпа грешка, не знам защо я е писала. Какви са вариантите да не я запишем изобщо, ако не се качи на второ класиране? С баща й сме категорично против, а и тя реве неудържимо. Никакво намерение нямаме да й пълнят главата с арабски 18 часа седмично, а на всичкото отгоре да изучава и мюсюлманската култура. Какви свободни места остават обикновено за трето и четвърто класиране? Предполагам, в училища от "десетия" ешелон, нали? И има ли вероятност да остане без училище изобщо?

# 473
orchid - 10 точки не е невъзможна разлика за 2-ро класиране.
Тоест детето да заяви участие и за него. Ако не се класира по-предна позиция, може да не се запише и да изчакате местата за трето клаиране. Остават различни и хубави места - въпроса е, че обикновенно на трето бала се вдига а не пада. Така, че нищо чудно да ви се наложи да участвате и в 4-то та и в 5-то класиране.

# 474
Дамата споменава желано училище. Ако желаното училище е с няколко паралелки и детето е прието в някоя, но не топ -желаната, има смисъл от второ. Но явно детето е преценило,че и по-малко желана паралелка като избор е ок. Simple Smile
..Приет е на 1во класиране в желаното училище. Не иска да участва в 2ро класиране.
...
Така е. В Механотехникума където е моето дете има 5 специалности. Две от тях са с малка разлика, като основен предмет на обучение. Тази която е с по - тясна специалност и малко по - труден шанс за реализация е с усилено изучаване на английски. И като общо става по - желана от другата. Тогава може да се изчака второ класиране заради паралелката.

# 475
  • Sofia
Вие всъщност сте в много изгодна позиция за 3-то и 4-то класиране, защото няма какво да губите, след като не искате изобщо да останете в тази паралелка. Не мога да се въздържа да коментирам това, че сте оставили само детето да подрежда. Как ви хрумна да оставите без надзор този процес.... Тук стана дума за самостоятелни деца, които ще си носят последствията от избора. Оставете я и сега сама да се оправя...

# 476
  • София
Ами нямам какво да кажа, освен че сега ще си страдам от глупостта. Angry
Но арабски няма да я запиша за нищо на света.

# 477
  • София
Здравейте, честито на всички, направили разумен избор и приети по желанията си.
Аз имам въпрос - дъщеря ми подрежда сама паралелките си и е направила огромна глупост - писала е нежелана преди желана и се е спряла точно на нежеланата. С желаната има 2 точки разлика, но тя е надолу, т.е никакъв шанс. А нагоре има разлика до 10 точки. Тоест, и това е невъзможно. Става въпрос за арабски в 18-то, вместо китайски, което искаше, тъпа грешка, не знам защо я е писала. Какви са вариантите да не я запишем изобщо, ако не се качи на второ класиране? С баща й сме категорично против, а и тя реве неудържимо. Никакво намерение нямаме да й пълнят главата с арабски 18 часа седмично, а на всичкото отгоре да изучава и мюсюлманската култура. Какви свободни места остават обикновено за трето и четвърто класиране? Предполагам, в училища от "десетия" ешелон, нали? И има ли вероятност да остане без училище изобщо?

10 точки бал се случва да падат. Коя е паралелката, за която става дума?

Като цяло, намерете начин да успокоите дъщеря си. 18то е хубаво училище, а арабският изобщо не е лош избор. Това ще отвори много врати пред детето ви, защото този език се говори на много места, а е и много търсен. Мюсюлманската култура едва ли е прекалено силно застъпена, най-вероятно става дума за базово познанство. Но в нея също няма нищо страшно. Щом балът е толкова близък, може да говорите с директорката за евентуаално преместване, ако остане място.

# 478
  • София
10 точки я делят от френски и испански, а от китайски само 2!, но е под арабски. За 18-то става дума. Това й беше голямото желание.

# 479
  • София
Друг вариант е да я запишете в тази паралелка и да дебнете освобождаване на място в другите и да я прехвърлите след започване на учебната година.

Общи условия

Активация на акаунт