СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 105 194
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 480
  • София
10 точки я делят от френски и испански, а от китайски само 2!, но е под арабски. За 18-то става дума. Това й беше голямото желание.
Подайте си за второ класиране и изчакайте да видите там какво ще стане. 10т не са чак толкова непреодолимо препятствие. В предишни години точно в 18то е имало свободни места и на 3то, и на 4то класиране. Успокойте детето, че е в ситуация, в която не губи ако въобще не се запише и пробва наново.

# 481
  • София
10 точки я делят от френски и испански, а от китайски само 2!, но е под арабски. За 18-то става дума. Това й беше голямото желание.

За 18то 10 точки са напълно постижими в бала. Като отидете са подадете за второ класиране в учулището, обяснете ситуацията и ги попитайте за съвет.

# 482
Отчет и от мен - момче, 9ФЕГ - фе+ие, бал 424

# 483
При нас няма изненади. Както и прогнозирах, приета е където искаме. От първо класиране, първо желание- от това повече няма накъде 🥂

Сега дано в понеделник да може да я запишем, че до края на седмицата сме на море.

# 484
  • София
За второ класиране ще подадем, разбира се, но няма как да слезем на китайски. А ако не се качим, оставаме на арабски, който тя не иска и да чуе. Дори не е видяла, че го е написала.

# 485
  • София
А какво е посочила нагоре като предни желания?

# 486
  • София
Само 18-то, само него искаше.

# 487
Арабски не е лоша  опция, много фирми имат търговски отношения с държавите от близкия изток , пък и определено няма детето ви да стане фанатик

# 488
  • Sofia
От предишната година баловете в 18-то падат с до 13 т. Съвсем реален шанс има.

# 489
  • София
Тогава си подавате заявление, чакате второ и после го мислите.

# 490
Здравейте, честито на всички, направили разумен избор и приети по желанията си.
Аз имам въпрос - дъщеря ми подрежда сама паралелките си и е направила огромна глупост - писала е нежелана преди желана и се е спряла точно на нежеланата. С желаната има 2 точки разлика, но тя е надолу, т.е никакъв шанс. А нагоре има разлика до 10 точки. Тоест, и това е невъзможно. Става въпрос за арабски в 18-то, вместо китайски, което искаше, тъпа грешка, не знам защо я е писала. Какви са вариантите да не я запишем изобщо, ако не се качи на второ класиране? С баща й сме категорично против, а и тя реве неудържимо. Никакво намерение нямаме да й пълнят главата с арабски 18 часа седмично, а на всичкото отгоре да изучава и мюсюлманската култура. Какви свободни места остават обикновено за трето и четвърто класиране? Предполагам, в училища от "десетия" ешелон, нали? И има ли вероятност да остане без училище изобщо?

Абсолютно същата глупост стана и при нас. Аз бях до сина ми, каза ми че ще пише паралелка с интензивен руски преди софтуерни технологии е същото училище. Само, защото втората била с по-нисък бал. Казах му да не го прави, но после не проверих какво е записал. Сега той е спокоен, аз се ядосвам много, особено заради този руски. Ние участваме паралелно и в Благоевград и пет точки му трябват за МГ. Но все пак по-добрият вариант за цялото семейство е в София.
Синът ми силно убеден да пробва на трето и четвърто класиране, много ме страх да не вземем грешно решение.

# 491
Orchid, не съм от София, но сега погледнах предните две години - имате съвсем реален шанс на второ да се класирате на по-предно желание. Подайте си заявлението, а ако не стане имате и опцията за трето или четвърто класиране.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 15:40 от Фран

# 492
  • София
Ами защото не можах да се наложа. Аз исках съвсем други неща, тя каза, че иска само 18-то и в друго няма да отиде. Какво можех да направя, според вас? Да я набия? Да я изгоня? Освен да се съобразя с нея, друго не можех да направя. А сега ме моли- моля те, мамо, направи нещо! Освен да чакаме, друго не виждам какво.

# 493
Ами защото не можах да се наложа. Аз исках съвсем други неща, тя каза, че иска само 18-то и в друго няма да отиде. Какво можех да направя, според вас? Да я набия? Да я изгоня? Освен да се съобразя с нея, друго не можех да направя. А сега ме моли- моля те, мамо, направи нещо! Освен да чакаме, друго не виждам какво.
Аз не разбрах детето иска ли да учи арабски или не иска?

# 494
И моето дете само подрежда паралелките, имахме разногласия за първото желание. След това проверих какво е наредило. Къде е проблема, когато може да се коригира?
Прието по първо желание.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 15:41 от Фран

Общи условия

Активация на акаунт