СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 105 216
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, честито на всички, направили разумен избор и приети по желанията си.
Аз имам въпрос - дъщеря ми подрежда сама паралелките си и е направила огромна глупост - писала е нежелана преди желана и се е спряла точно на нежеланата. С желаната има 2 точки разлика, но тя е надолу, т.е никакъв шанс. А нагоре има разлика до 10 точки. Тоест, и това е невъзможно. Става въпрос за арабски в 18-то, вместо китайски, което искаше, тъпа грешка, не знам защо я е писала. Какви са вариантите да не я запишем изобщо, ако не се качи на второ класиране? С баща й сме категорично против, а и тя реве неудържимо. Никакво намерение нямаме да й пълнят главата с арабски 18 часа седмично, а на всичкото отгоре да изучава и мюсюлманската култура. Какви свободни места остават обикновено за трето и четвърто класиране? Предполагам, в училища от "десетия" ешелон, нали? И има ли вероятност да остане без училище изобщо?

Миналата година балът в различните паралелки е паднал между 7 и 18 точки, така че всичко е възможно.
Отделно на 3то класиране е имало по 1 или 2 свободни места във всички паралелки, а при някои паралелки и за 4то. За някои паралелки балът на 3то се е качил, а за други е паднал.

Пускате си заявление за 2ро класиране и чакате. Ако пак не станат нещата - явно ще ходите на трето класиране. Но тогава със сигурност трябва да си подредите и резервни паралелки в други училища, с достатъчно нисък бал, да не увиснете отново.

# 496
И аз си чукам канчето сама вече няколко часа, все тая си е. Докато се ядосвах на ниския бал и си мислех какви пропуски съм направила, какво можех да направя и ...направих грешката да си пусне сам заявлението.

# 497
Изумително ниски балове за МГ - Благоевград тази година още на първо - на второ предполагам ще са смешно ниски.
...и в Благоевград и пет точки му трябват за МГ. Но все пак по-добрият вариант за цялото семейство е в София.

# 498
  • София
Абсолютно същата глупост стана и при нас. Аз бях до сина ми, каза ми че ще пише паралелка с интензивен руски преди софтуерни технологии е същото училище. Само, защото втората била с по-нисък бал. Казах му да не го прави, но после не проверих какво е записал. Сега той е спокоен, аз се ядосвам много, особено заради този руски. Ние участваме паралелно и в Благоевград и пет точки му трябват за МГ. Но все пак по-добрият вариант за цялото семейство е в София.
Синът ми силно убеден да пробва на трето и четвърто класиране, много ме страх да не вземем грешно решение.

Хайде сега, още един нежелан език. А на руския пък какво му е? Щом паралелката е с по-висок бал, значи има защо. Като цяло, опитайте да не предавате вашите настроение на децата си. Както беше писано по-горе, дори да останат на същото място и там да го запишете, опишете го само като преимущество и подгответе децата, че ще си намерят страхотни нови приятели и ще научат много. Лично мое мнение е, че образованието в момента ни е на такова ниво, че най-доброто, което може да им се случа в гимназията е да научат още един чужд език. Било то и суахили.

# 499
  • София
Ами защото не можах да се наложа. Аз исках съвсем други неща, тя каза, че иска само 18-то и в друго няма да отиде. Какво можех да направя, според вас? Да я набия? Да я изгоня? Освен да се съобразя с нея, друго не можех да направя. А сега ме моли- моля те, мамо, направи нещо! Освен да чакаме, друго не виждам какво.
Аз не разбрах детето иска ли да учи арабски или не иска?

Не, за нищо на света. Рев голям е.

# 500
  • Ловеч
Ами защото не можах да се наложа. Аз исках съвсем други неща, тя каза, че иска само 18-то и в друго няма да отиде. Какво можех да направя, според вас? Да я набия? Да я изгоня? Освен да се съобразя с нея, друго не можех да направя. А сега ме моли- моля те, мамо, направи нещо! Освен да чакаме, друго не виждам какво.
Охх силно стискам палци нещата да се развият по най-добрия начин! Доста съвети Ви дадоха.Дано!

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 16:06 от gloria83

# 501
  • София
Въоръжавате себе си и детето с търпение. В най-добрия случай след седмица всичко ще е зад гърба й. В най-лошия ще чака още 1 седмица.

# 502

Опитват се да бъдат самостоятелни но не са достигнали момента. Щом иска 18-то, нека е 18-то.
Хубаво е все пак да проверявате подредбата.
Не мисля, че ще има проблем с по-желаната паралелка.

# 503
orchid,
Не падайте духом. Въоръжете се с търпение. Сигурна съм, че ще имате късмет. Желая го на семейството ви от все сърце!

# 504

Колкото можете успокойте детето и му кажете, че не края на света.Всяко зло, за добро. Изчайте второ класиране. Пренаредете за трето, ако трябва и може заедно да решите нещо което също и харесва. Както казва моя син за ВУЗ-овете няма наплив и всеки влиза където иска. И ще си завърши каквото иска. Запишете я на уроци по китайски. И пак ще го учи. Успех.

# 505
  • Къде ли не
orchid, горе главата!  Успокойте детето, каквото станало, станало. 18- то е голямо училище с много паралелки и стават големи размествания след първо класиране, а после имани трето и четвърто. Ще се подредят нещата.

# 506
Мечтаната от мен НПМГ  с география е с с 14 точки над нашия бал!!! За предходната година балът за тази паралелка се е вдигнал с около 30 т., тази - с 16 т. Мислех, че просто вече няма накъде, но явно има. Поне няма да ме е яд, че сме били на косъм. Приет е в 32 СУ в паралелка с английски и немски, хардуердни и софтуерни науки.

И синковеца е приет в 32 СУ в паралелка с английски и немски, хардуердни и софтуерни науки.

Може ли инфо. за тази паралелка

Благодаря!

# 507
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
orchid, успокой се! Успокой, нагушкай и изтрий сълзите на детето. Мислите разумно - подавате заявление за второ класиране. Ако не стане с ФЕ, записвате паралелката с арабски и следите свободните места за 3-то класиране - мой съвет, включете в "следенето" и други училища: 7.; 127.; 30.; 19.; 12. ... Всичко ще е наред! Няма случайни неща ... Ще бъде на нейното си място!

# 508
Първо се успокойте вие, после успокойте и детето Heart Съседско дете учи арабски в 18. и е много доволно, на високо ниво учат. Арабската култура е в основата на Западната цивилизация, още преди Елада. Не са само забулени жени и ислямистки фанатици. Даже напротив, знанието на толкова странен език със собствена писменост ги прави много търсени и ценени кадри във всякакви сфери после - търговска, политическа, дипломатическа, изследователска, туристическа и т.н. Heart А и честно казано, все ми се струва по-добре да общува с хора от арабския свят, отколкото с китайци Simple Smile

# 509
  • София

Защо не и отвлечете вниманието тази седмица с тази книга - Дамите от Ориента на Кристина Морато? Знаете ли, че дори Агата Кристи е научила арабски и е била влюбена в арабския свят до края на живота си, който не е бил никак кратък и за малко да разори едни Швейцарска банка с дълголетието си Simple Smile

Като гледам баловете, на 90% ще се качи в паралелката с френски. Но нека си отвлече вниманието с нещо. Нищо фатално не е станало, още по-малко пък непоправимо. Да ви е жива и здрава, явно е и момиче с характер Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт