СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 104 466
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 825
Здравейте!
И аз с въпрос за третото класиране,май там неяснотите са най - много. Задължително ли трябва да се запише детето след второ класиране,ако е прието в нежелана паралелка и иска да продължи с трето класиране?
Не е ли по - добре просто да не се запише,вместо после да се отписва?
Така,доколкото разбирам,ще може да подаде онлайн,а не в училището- гнездо.

Зависи от кой град сте, ако не се запишете може да избирате от останали места в паралелки, които още по- малко желаете

# 826
  • Сф
Здравейте!
И аз с въпрос за третото класиране,май там неяснотите са най - много. Задължително ли трябва да се запише детето след второ класиране,ако е прието в нежелана паралелка и иска да продължи с трето класиране?
Не е ли по - добре просто да не се запише,вместо после да се отписва?
Така,доколкото разбирам,ще може да подаде онлайн,а не в училището- гнездо.
Не е по- добре за мен. Записахме се, защото още не бяха излезли свободните места за 3 то. Ами ако нямаше свободни в училището, което целих, какво ? Така се подсигурих.

# 827
Melani_M, преди края на записването след второ класиране изобщо не е ясно къде и какви свободни места ще има. Те се обявяват като приключи записването. За това е по-добре да се запишеш (за да имаш нещо сигурно) и после да прецениш има ли смисъл да рискуваш 😉

# 828
И аз да попитам нещо във връзка с ТРЕТО класиране: откъде идват свободните места за него и по-конкретно тези в някои от най-желаните паралелки? Може ли да се допусне, че на второ класиране не е имало достатъчно кандидати за тях или е друга причината за освобождаването на места?
Може да се допусне, че някой след второ се е класирал там, но не се е записал... Например: заявил е участие във второ класиране, но междувременно е получил покана или фин.оферта за частно училище... Заявил е участие във второ класиране, преместил се е в тази паралалка, но междувременно в друга област сее е преместил също на по-желано място и се е записал там...

# 829
200лв.за унифома предстои да преведа по банков път.Чудно!
Това било задължително и другото било задължително....,а нещо пожелателно има ли?
И то дизайн,материи,кройки....."разкош".
Питам може ли сега да поръчам две тениски и по-нататък ако преценя да си взема още 1-2,а те-ами ако няма други поръчки тогава ,никой няма специално за вас да шие,за това си поръчайте от сега повече бройки😵‍💫
И тези фирми станаха безкрайно нагли.
И никой не се интересува имаш ли възможности,ако може и кеш на момента е най-добре.Щото аз всеки ден с 200лв.излишни в джоба ходя.

# 830
kateri4ok, кое училище?

# 831
Melani_M, преди края на записването след второ класиране изобщо не е ясно къде и какви свободни места ще има. Те се обявяват като приключи записването. За това е по-добре да се запишеш (за да имаш нещо сигурно) и после да прецениш има ли смисъл да рискуваш 😉
Градът не е много голям,но има достатъчно училища за всички. Т.е едва ли ще загубим това до момента.
Притесняваме по - скоро "процеса" на отписване,мисля /има такива индикации/ че ще е трудно и ще ни мотат,а аз ще разполагам само с един ден,последния.
При вас лесно ли стана отписването?

# 832
И аз ще ходя днес да я записвам. Приета по първо желание, в математическа гимназия. Нещо ме е стегнало за гърлото, че я насочих натам и изобщо не съм сигурна, че е нейното място. Направо се побърквам от мисли. Втора нощ не мога да мигна. Дали има все пак опция,  ако не се чувства добре да се премести в учебно време извън всякакви класирания?
Елена в СМГ ли записахте детето?
Успех!

Не сме в София. В провинцията сме. ПМГ в паралелка - математика и физика. Първо се зарадва детето много, после всички отвсякъде започнаха да и повтарят "защо там? Ти добре ли си? Това е супер трудно". И сега виждам в погледа и страх, тревога,  несигурност.  А реално май нямам и други опции към момента след като е приета по първо желание.  В чудо се видях.

Първо поздравления за успеха и второ защо плащате данък обществено мнение....
Детето ви е здраво и успешно, не предизвиквайте съдбата..
Хората винаги говорят разни  глупости.
Успех на детето ви!

# 833
Езикова във Варна

# 834
  • София
За да се участва в 3 то , трябва да си незаписан никъде . Тоест или да не си класиран на първо и второ или да си се отписал. Естествено като се отпишеш връщат свидетелството. Но то трябва после чак , ако записваш на трето или преди за четвърто. С оригиналите се кандидатстваше. Миналата година подавахме онлайн, не в гнездо. Хубаво сте подчертали че става в гнезда, но отдолу пише и това "Учениците, които не са приети на I. и II. класиране могат да подадат заявление за свободните места за III. етап на класиране и онлайн." Аз разбирам, че може и от вкъщи, защо не? В крайна сметка, понеже има промени тая година, защо заинтересуваните не се разходят до гнездо и да питат. Не искам да заблудя някой. Нека поне излезат местата за трето де, има време.
По- горните сметки на Кориандър 25 не са ок. Не разсъждава правилно. Казали са и вече. Изобщо не е премерен риска. Не се знае кой ще участва и с какъв бал на трето. Няма как да премерите риска, напротив, а ако и вашият случай е като описания от вас е съвсем неоправдан.
Jiema, PureLove, много ви благодаря за изчерпателната информация! Heart

# 835
  • София
PureLove, на края на фермана си съм подчертала и това:
....
Неприетите на 1во и 2ро класиране могат да подадат онлайн.
Приетите, но незаписани нито на 1во, нито на 2ро, могат да подадат онлайн.
Разбирам, че споделяш твоя реален опит от мин година, но явно са го променили това условие и са се върнали към начина, по който се действаше предишните години.

Някак ми се струва, че тези, които сега навлизат в материята си мислят, че ето вървят си класирания - 1во, 2ро, 3то, 4то... все ще си подаваме, все ще се наместим. Не се заблуждавайте. За София - мин година е имало 1673 св места за 3то класиране. Може да ви звучат много, но това е за набор от близо 12000 деца и са масово в ПГ. Между другото списъкът си седи на сайта на РУО София, полезно е да се разгледа. Друго предложение - прочетете темите на няколко набора назад какви са ги вършили майките на 3то и кой успял, кой не успял.
И последно, че пак чаршаф стана, ама дано някой е научил нещо - много е индивидуален рискът за всяко конкретно дете, бал и възможности пред него. Както писах - правили сме го, не съжалявам. Не спечелихме, но и не загубихме. Но имам близки, които само загубиха от 3то.

П.П. Сега като се чета може да е прозвучало на ннякой зле определението за места в ПГ. Не го казвам с лошо, собственото ми дете се е запътило към такава гимназия. Мисълта ми беше, че не са високобалови местата. Има и там, разбира се. Дори в СМГ все си има по някое място - 2-4.

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 18:27 от Jiema

# 836
  • София
Мен ме застреляха преди малко. Синът ми е приет 134 Софт. И хардуерни науки АЕ с Иврит. На няколко точки от прием в 127 Природни науки ИЕ и АЕ. С много късмет може да се придвижи до 7 СУ но бала трябва да падне със 17 т...
Подадохме заявление за второ класиране, обаче младежа ми заяви че можело да иска да си остане в 134 СУ. Може ли да се оттегли заявление за второ класиране? Мисля че не?

# 837
  • Пловдив
Може, просто в понеделник отивате и се записвате. Сякаш миналата година имаше такъв случай.

# 838
  • София
А добре, има и други луди, не съм сама.

# 839
  • Сливен

Служебно ще си проверят АСП, че детето е записано в съответния клас, но заявлението за изплащане вие трябва да си го подадете. Там ще впишете банкова сметка. Става и електронно ако имате ел. подпис.
[/quote]
Може и без ел. Подпис - с ПИК от НАП или НОИ. Аз си направих регистрация в Системата за сигурно електронно връчване -чрез нея се избира АСП  и т.н., но трябваше да сме записани и все още не съм продължила.

Общи условия

Активация на акаунт