СЕДМИ КЛАС - в очакване на първо класиране - 10.07-17.07

• 104 440
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 915
  • на Мелмак
Момичета, въпрос извън темата за класирания Simple Smile
Да ми препоръчате добра школа по английски? Гледах Бритиш консул, Аво, противоречиви мнения за Британика. За първи път ми се налага да се оглеждам за езикова школа, ще се радвам на вашите мнения Simple Smile
За София става въпрос.
Предварително ви благодаря!

# 916
  • София
При мен и трите ходят в Аво, доволна съм, но нямам опит с другите изброени школи.

# 917
Да ми препоръчате добра школа по английски? Гледах Бритиш консул, Аво, противоречиви мнения за Британика. За първи път ми се налага да се оглеждам за езикова школа, ще се радвам на вашите мнения Simple Smile
За София става въпрос.
Предварително ви благодаря!
Аз съм доволна от Британика. Дъщеря ми, 2 кл., беше там през учебната година. Детето научи доста, харесва си преподавателката. Винаги предоставят информация за наученото, работят с платформа, където се качва информация след всеки час за преподаденото и за домашните. Много често домашните се пишат директно в платформата. Чудесна обратна връзка за напредъка на детето през цялата учебна година.

# 918
  • на Мелмак
Благодаря ви, момичета!

# 919
  • Къде ли не
etty775, ние сме доволни от Интернешънъл хаус. Преподават нейтив учители.

# 920
  • Варна
Дами, втори ден оглеждам статистиките на балове в нашия град и сравнявам с миналогодишните. Ситуацията никак не е розова. В ПМГ и ЕГ минималните балове са паднали с до 30т, изключая една паралелка,  в която се е повишил. В същото време други училища, доста по-ниско рейтинговани, са си повишили минималните балове с до 20-30т.
Коментираме с разни познати. Според мен това се дължи на по-големия брой деца, изкарали средни резултати, според други - заради променени нагласи и желания на учениците /искали да им е по-лежерно през следващите 5г/, но ми е трудно да повярвам, че вървим по тази наклонена плоскост...
А да ви минава през ума, че има деца които харесват области различни от език и математика и избират да ги учат "похабявайки" високия си бал? Това не е дъно, а осъзнат избор.

# 921
Дами, втори ден оглеждам статистиките на балове в нашия град и сравнявам с миналогодишните. Ситуацията никак не е розова. В ПМГ и ЕГ минималните балове са паднали с до 30т, изключая една паралелка,  в която се е повишил. В същото време други училища, доста по-ниско рейтинговани, са си повишили минималните балове с до 20-30т.
Коментираме с разни познати. Според мен това се дължи на по-големия брой деца, изкарали средни резултати, според други - заради променени нагласи и желания на учениците /искали да им е по-лежерно през следващите 5г/, но ми е трудно да повярвам, че вървим по тази наклонена плоскост...
А да ви минава през ума, че има деца които харесват области различни от език и математика и избират да ги учат "похабявайки" високия си бал? Това не е дъно, а осъзнат избор.

Много точно, подкрепям, осъзнат избор за специалност.

# 922
Когато излязат на 25,7 свободните места за трето класиране, излизат ли и бройки? Например за конкретна паралелка -дали е едно свободно място или са 5. И ако в периода 25-27 юли има деца, които са си изтеглили документите и кандидатстват на трето, увеличават ли се свободните места на видно място в системата с тези бройки? По-скоро няма да рискуват, но все пак ако някой има тази информация може да е полезна.

# 923
Здравейте, момичета,

честито на записалите се на желани места и ✊на очакващите второ класиране.
Въпроси съм тези, чиито деца са приети в НПМГ химия, биология или и двете. Посещавали ли са децата допълнителни курсове/уроци? Ако да, къде? Много време ли отнема подготовката по специалните предмети? Има ли материали/помагала, които могат да се използват за допълнително обучение? Различава ли се форматът на състезанието и областният кръг на съответната олимпиада? Как бихте ги определили като трудност едно спрямо друго?
Разбира се, може да ми отговорите и на ЛС💐.

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 15:30 от silan

# 924
  • София

Аз препоръчвам Адванс. Първата година беше във Фарос и я преместихме. За 4 г в Адванс мога  да кажа, че нивото В1 не е само на хартия

# 925
  • Някъде там...
4 години в London school и 1 в AVO. И от двете сме доволни. Сега се чудя да записвам ли за догодина, с новото училище въобще не знам как ще се организира... B2 е девойката, а сега ще учи немски в училище. Видях офис на Helen Doron зад училището.

# 926
А бихте ли препоръчали школа по немски в София.Става въпрос за осмокласник,който досега не е учил немски ,но желанието ни е да го научи до 12 клас и да се яви на изпити за сертификат.Ще съм благодарна за препоръки

# 927
# 928
Екстраваганца, написах Ви едно съобщение през телефона, пълно с грешки, за което се извинявам -)

# 929
  • София
А бихте ли препоръчали школа по немски в София.Става въпрос за осмокласник,който досега не е учил немски ,но желанието ни е да го научи до 12 клас и да се яви на изпити за сертификат.Ще съм благодарна за препоръки
Едната кака на Ели беше до 4ти клас в Шилер и А1 ниво. После с частна учителка много лежерно добра до В2. Нейн съученик си посещавал школа и едва тази година я записах с него и нея за ниво С1 в Алианс. Тя е много доволна, а останалите от групата, които само там са изучавали немски си взеха спокойно В2 сертификат на Гьоте също началото на 10ти клас и завършиха С1 ниво към школата в края на учебната година. За съжаление в Алианс не предлагат сертификатна подготовка за ТестДаф и затова за догодина ще търсим друго място. Гьоте или към ТУ.

Общи условия

Активация на акаунт