Домакини 87/ С лятно настроение

• 54 665
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
  • при късмета
Добро утро!

Че какво му е на светло синьото? Тази година няма група на родителите и честно казано ми е много добре.
Калинче, още чакам да се появиш
Това време ще ме съсипе. Вчера ми беше много студено, днес пратих Шефа с дълг ръкави на у-ще, има да мрънка като се върне. Ама нека още малко грее слънце, че хич не ми се иска да идва тази есен

# 511
  • в сърцата на децата <3
Здравейте, момичета!
Добре сме с децата, те свикнаха с новото училище, аз си работя. Баща им беше на гости уикенда, изпокарахме се (пак). И така. Лепнала съм някакъв ковид и се влача от неделя болна, но вече се пооправям. Другата седмица ще се видя с адвокатката за развода иииии така в общи линии. Нищо интересно Simple Smile

# 512
Сноу, сили, момиче! Сигурно те чакат не много приятни емоции, но дължиш на себе си уважение. Преди всичко на себе си.
     Сами ли сте или при близки?
  Относно униформите , аз мисля , че няма нужда училището да се допитва до деца и родители. Въвежда правило и тва е, на който му изнася . Иначе сто човека, сто мнения. А пък учениците на възраст 17-18г е мисия невъзможна да ги накараш да поискат едно и също нещо. Особено девойките.
   Но , радвам се ,че съм далеч от училищният живот. Никак не ми липсва нищо от това. Синът ми много се кефи на УНСС, на преподаватели, на обстановка, на някои колеги.Общуват по друг начин и му е добре.
    Прибира се в четвъртък, ходи в офиса да работи с шефа, ходи си в понеделник .Програмата му не е тежка, има време и да работи и да учи.Досега не е пропускал лекция, всичко му е интересно.

# 513
Марулетка, много му се радвам на твоето момче!
И на Валеното Мими!
Целеустремени и амбициозни млади хора! Да са само здрави! Щастието и успехът сами ще ги намерят!

Ангелче - виртуални прегръдки! Силна си, ще удържиш и един развод. Как е при мама? А тя добре ли?

Плами - как е бъдещата млада баба? Плановете за НГ остават ли? Добре, че сменихте дестинацията! 
Шантавият аутокоректор ми предлага дестилация вместо дестинация, хаха! 🤣🤣🤣

# 514
  • при късмета
Плами - как е бъдещата млада баба? Плановете за НГ остават ли? Добре, че сменихте дестинацията! 
Шантавият аутокоректор ми предлага дестилация вместо дестинация, хаха! 🤣🤣🤣
Много си е наред коректора, тя НГ си върви с дестилация по подразбиране Joy
Англече, ако на това му викаш, че няма нищо интересно. Ще се справиш, важното беше да осъществиш взетото отдавна решение. Бързо да се оправяш Hug
марулета, много е важно да им е интересно на децата, защото без това, нищо не става. Радвам се за момчето ти. Как е прекрасница Кати?

# 515
  • гр.Варна
Привет от горещ Лисабон.Младата бъдеща баба и компания се връткат из Испания и Португалия.Това бебе започна с изкачване на седемте рилски езера и преминава през тежки целодневни преходи из различни баири и улички.Много ни харесва екскурзията и съжаляваме че още два дена и се прибираме.
Нова година си е нова година и сме с приятели организирани вече.Колумбия отпадна изцяло,а и като гледам ще е за дълго.
И моят студент си е доволен от университета и специалността,но е разочарован от София и хората му.

# 516
Плами, и на нашият не му харесва София.А преди три месеца викаше,че само да го приемат,опите му няма да вида.Мдаааа, аз му казах,че вече съм играла главната роля в тоя филм с кака му. В неделя в 21.00 часа не можехме да ги накараме да си тръгнат.При локдауна напусна работа и си дойде и каза край на столицата.Едвам я навих да иде да събере багажа от квартирата.

# 517
  • София/Севлиево
А на мен ми липсва София страшно много.Като кандидатствах навремето ме приеха първата година в СУ,но аз си бях навила ,че ще уча във ВТУ и не искам да живея в София и не записах.Обаче явно ми е било писано да живея там и сега много ми липсва.Живеехме в зелен и спокоен квартал,близо до центъра, сравнително близо до планината,с удобен транспорт и най-милите съседи.И много ме е яд,че когато имахме възможност не си купихме апартамент.Е щеше да е в Младост или Люлин център,но пак си е София.

# 518
  • при късмета
Добро утро!

И аз повече харесвам София от преди време. Презастрояването и пренаселването са най-големия проблем на града според мен. Уж никой не я харесва като дойде, все кусурите намира, ама на края 90% от дошлите, независимо от причината, остават. Местните вече се чудят на къде да се изнесат, почти цялото ми обкръжение приятели от деца, има планове да живее извън София след пенсия и на всички главната причина е пренаселването. А презастрояването е още по-голям проблем, интересен феномен е, че въпреки пренаселването, повече от половината жилища стоят празни по статистика. Вече въздух не ни остана и стръкче трева, какво остава за дървета. Преди поне лятото и по празници, като има сляти дни поне малко се нормализираха нещата, вече няма разлика дали ще е делник или празник. Трафика и тълпата, не се променя

# 519
Викаш, селяните напълниха столицата. Добре си беше едно време с жителството.
   Шегувам се.
   Моите деца са от този 1 процент , дето не остават. Ама ето , сестра ми останаха там , племенникът също, значи неговите деца стават почти кореняци софиянци.
    Това със застрояването не знам дали е възможно да се реши като проблем. Дори се учудвам, че пред блока, където живее синът, има огромна зелена поляна. Като за две кооперации с двор. Знам, защото сестра ми е от другата страна на поляната.Около тях изникнаха на къде по.малки места блокчета, направо си пипат прането, а това петно  стои свободно. Браво , за което!

# 520
  • при късмета
Всички се оправдават с "ама то при нас няма работа". Което изобщо не е вярно, спорила съм много пъти и години след това пандемията го доказа. Още преди 15 години, имах колежка, то не беше пряка де, в една сграда бяхме врата с/у врата, имаше си нейно шивашко студио и още тогава 80% от продажбите ѝ бяха по интернет. Тя от Враца, мъжа ѝ от монтанско село и най-голямото ѝ мрънкне беше, че трябвало да плаща наеми и за жилище и за работно помещение. Питала съм като най-голямата ѝ част от доходите ѝ са от онлайн продажби (наистина добре се справяше, на мен ми е шила 2-3 неща, включително тоалета за сватбата на сестра ми), какво е значението къде ще ги прави и, ако си е вкъщи няма да плаща нито един от двата наема, остава само печалбата и защо са се запънали да живеят тук. Отговора беше "ма как у Враца, та там няма една свястна кръчма". Същевременно и тя пееше общата песен, че нямало работа в техния край и сама се опровергаваше.
Като детето трябваше да се класира за градина, уж адресната регистрация е водеща, ама в едната градина в нашия микрорайон, понеже е до метрото, почти всички деца бяха на работещите в офис сградите наоколо, не на живущите. На поне 80% от децата около моя и двамата родители не са от София. Т.е. имат поне 2 алтернативи. Аз къде да го запиша? На мен баби и дядовци и от двете ми страни са от тук, на мъжа ми и двамата родители. На детето поколения назад, няма алтернатива. Дискриминираните сме тези, които уж трябва да имаме предимство и то защото сме малцинство. Шефа още в яслата, още не беше проговорил нормално, започна да говори на меко.
Лично за мен, повече от 20 години, от новите ми познанства, няма един софиянец. А най-лошото е, че всички мрънкат колко е лошо тук, пък стоят, имоти купуват и нямат никакво намерение да се върнат в родното си място или да се преселят другаде. Абсолютно нелогично е всичко.
Познавам хора от цяла България, тези дето казват "аз не мога в София", дори брезничани, че е на хвърлей място и повечето предпочитат да пътуват всеки ден, вместо да се преселят, реално никога не са живяли тук. Затова не разбирам тези, които мрънкат, пък стоят и устройват живота си тук.
Това не включва студенти и срочно работещи, които си знаят, че е временно. Те имат право да мрънкат или не харесват София, защото са тук по стечение на обстоятелствата, не просто са се преместили

# 521
  • София
Привет!
По въпроса за София по добре да замълча, защото мнението ми е напълно на обратния полюс на Ма ко😍.
За заплатите във Враца също мога много да говоря, имайки предвид, че и аз, и ММ сме от Враца. И роднините ни до девето коляно са врачани.
Личното ми мнение е, че светът е голям и всеки има право  да живее където си иска, стига законът да го позволява.

ПП Не харесвам много неща в София, но харесвам други.
Не харесвам много неща  във Враца,  но харесвам други.
Къде ми е мястото? 😄
То и държавата не харесвам, ако трябва да съм честна, а обществото ни, особено по време на Ковид и войната в Украйна, напраео ме разочарова тотално, ама. .. Не ми стоска да ида в чужбина ма тия години. Но се нафявам Мими да живее другаде, без срам го пиша.

И само още нещо.
Проблемът конкретно във Враца, а и на много места , не са само заплатите.
Ние имахме възможност да се върнем във Враца. Със заплатата на ММ, която взима в София.
Не искам да живея на място, където няма здравеопазване, ама наистина  няма, под ниво нула е. И където образованието е занижено до степен,  която няма как да ви обясня. То не че в София е уау образованието, то в цялата държава е зле, но все пак, поне мъничко....
Та, нека всеки живее където си иска, 21 век, Европа, все пак. 😉

Къде се загуби Лейдито?

Ма ко, другата събота, живот и здраве, ще ходя на село и ще ти донеса резници. Мисля да ти ги дам веднага да си ги засадиш в малки купички.

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 12:24 от Валенцето

# 522
Лично за мен, повече от 20 години, от новите ми познанства, няма един софиянец.

Ама, па, сме Убави! Kissing Heart

Много си е добре София - голям град, но просто си трябва житейски опит и социална среда да свикнеш с предизвикателствата на големия град. Навсякъде по света големите градове, особено столиците имат същите проблеми, като в София. Аз в малко населено място не мога да живея. Обичам големите и шумни градове. Тук в КЛ ми е тамън. Stuck Out Tongue Winking Eye Но че е ок за мен, не означава, че е ок за някой друг. Просто сме различни. Светът се развива, няма вече задължително жителство. Всеки е свободен да живее, където му сърце иска. Hug

Но когато гледаш вечер ето тази гледка от терасата и разбираш, че София всъщност е мнооого малка, а светът много пъстър и шарен:

А това е една от емблематичните сгради в света, не само тук - Кулите Петронас:

# 523
  • при късмета
Разбира се, че всеки може да живее където иска. Стига да не мрънка на другите за собствения си избор. Аз мрънкам, защото промените са след като съм  направила своя, да остана в родното си място.
Вале, готова съм по всяко време, чакам само да сигнализираш. До колкото ми обясни професионалист, спипах градинаря, който се грижи за розите пред Била, трябва да има най-малко 6 спящи пъпки. Т. е. 6 листа, защото пъпките са в основата им.  Може и повече. И той ми даде резник, каза че е рано, ама да то бодна и да чакам, можело да се хване

# 524
Ааааа, ти много искаш! Мрънкането си ни е национална черта и трябва да го обявят даже за национален спорт. JoyJoyJoy Както и това първо да попитаме, вместо да прочетем табелата, хаха.

Общи условия

Активация на акаунт