Домакини 87/ С лятно настроение

• 54 546
  • 731
  •   1
Отговори
# 525
  • София
А, това за 6те пъпки не го знаех.
То е рано, ама после не знам кога ще си ходя.

За мрънкането, аз не понасям мрънкалници от всякакъв тип. Особено диванните такива.
Обаче смятам, че всеки има правото да изисква да живее в по- чисто, добре устроено и поддържано място, за което плаща данъци. И има задължението да го пази чисто и поддържано, без значение  дали го харесва или не.
Щото масово хората само на правата си разчитат. Това ме побърква мен.
И не понасям това да се бием в гърдите Ние, българите сме най- умни, най гостоприемни, най- добри... Съжалявам, ама не сме и го доказваме в годините.

Ох, Мими я мъчи яко Статистиката, голям зор, голямо чудо.

# 526

Ох, Вале, отвратителен предмет ми беше и на мен. Стискам й палци! Hug

# 527
  • София
Особено за човек с хуманитарна насоченост е ужас, ужас.
Не и стига време, побърква се от учене, чак ми е жал, ама тя беше наясно, че ще е така. Постоянно лекции, домашни, проекти, от рано сутрин, до късно вечер.
Но пък толкова ѝ харесва университета, хората, преподавателите.
Вече е приета в Клуба по политика, излезе и първата ѝ статия в него:
https://postsociety.net/2023/10/06/the-tragic-exodus-armenians-f … nagorno-karabakh/
Във вестника на университета също я приеха, много е доволна.

# 528
Вале, напълно я разбирам, но ще го избута някакси. То няма и друг начин. Аз хем бях инжинерна специалност, хем едвам минах. Колеги го влачеха по няколко семестъра, докато вземат 3-ка.

# 529
  • при късмета
А, това за 6те пъпки не го знаех.
То е рано, ама после не знам кога ще си ходя.

За мрънкането, аз не понасям мрънкалници от всякакъв тип. Особено диванните такива.
Обаче смятам, че всеки има правото да изисква да живее в по- чисто, добре устроено и поддържано място, за което плаща данъци. И има задължението да го пази чисто и поддържано, без значение  дали го харесва или не.
Щото масово хората само на правата си разчитат. Това ме побърква мен.
И не понасям това да се бием в гърдите Ние, българите сме най- умни, най гостоприемни, най- добри... Съжалявам, ама не сме и го доказваме в годините.

И аз това му казах на човека, че не знам кой уикенд ще се наложи да пропуснем ходене, а застудее ли много и има много дъжд, си мисля, че може да измръзнат. Каза ми само да не ги покривам докато е топло, че може да ги изпека. И една приятелка ми донесе резник, защото и тя ходи там рядко, за сега са във вода, ще ги сложа и двете с този, който ми даде човека още този уикенд и каквото стане. По принцип им е време, ама тази година всички сезони закъсняха и затова е така.

То всеки има право да иска да живее на чисто и подредено и ясно, че има задължението да го пази такова. Обаче като виждаш, че някое място не отговаря на критериите ти, не се местиш там, а търсиш алтернатива, където ти харесва и си даваш парите за данъци, там където те устройва.

Разбирам Мими защо я мъчи статистиката. Тя е човек на думите, не на цифрите. Заложено ти е или едното или другото, не може да са еднакво. Ще се справи

# 530
  • София
Ние с тебе, ма ко, затова даваме данъци на две места😁.
Ми на мен пролет и лято ми харесва на село, зиме и есен в София.

Абе не знам дали ще я пребори от първия път тая Статистика , но все някога ще стане. 😄

# 531
  • при късмета
Аз давам на три места, Вале. И за къщата на село. Мъжа ми не знам кака ги вижда нещата на сериозно, ама и той клони към местене след време. Като с къща, та къща, имаше една такава романтична представа за камина, мезета и бара, а отвън затрупано със сняг, ама в къща никога не е живял през живота си. А аз съм, при това по време, когато нямаше алтернативи на отоплението и хамалогията с дърва и въглища беше неизбежна, та не искам да чуя за постоянно живеене. Мислех, че и на него ще му мине, ама не виждам такива признаци Joy С вилата е по същия начин, каталясва като отидем, всичко сам си прави, аз помагам колкото мога и комшията се включва от време на време, но предимно той го отнася и още не му е омръзнало. Даже колкото повече напредваме, толкова повече се ентусиазира. Май ще ставаме "модерно" семейство на дърти години Joy

Джейми, ако и ти имаш възможност по-другата седмица да ми пратиш резника, ще съм благодарна. Дано само не хване голям студ, че там земята ако е суха е трудно с разкопаването, ама ако е замръзнала е мисия невъзможна. А според това, което ми отряза градинаря, дупките са по-дълбоки от нужните. Каза 3 пъпки под земята, най-малко 3 от горе. Ще трябва да разкопавам другаде, за да извадя и разрохкам пръст. Добре, че пясък има още

# 532
  • София/Севлиево
Всъщност тук където живея има много пенсионирани софиянци, които си купуват имоти и идват да живеят по селата.Даже преди време кръстницата ми ни заведе в едно село, което го няма на картата,а се оказа че има две махали от по 10-15 къщи ,в които живеят само хора от София.Повечето ги ползват за вили, защото са още работещи,но тези, които срещнахме и разговаряхме до един казаха,че след пенсия ще се установят за постоянно.
Понякога мрънкам на ММ да си се прибере при нас,но истината е,че тук няма работа за него,а дори и да има не му предлагат дори 2000-2500,а той за по-малко няма да се върне.Като продумам и аз да си намеря нещо и веднага се скарваме, защото "кой ще гледа децата".Как кой,майка му и баща му,нали затова дойдох тук,но не,според ММ те не можели да гледат и двамата едновременно (всъщност могат,майка ми е предлагала да ги вземе за 2-3 дни и ние да си починем,но Емил е решил,че няма да се справят и естествено и по този въпрос сме се карали).Та няма оправия.Ще работи в София и живее в служебния апартамент докато може,пък после ще видим...

# 533
Аз пък, искам да си живея в Петрич, но да имам и апартамент в София! Wink

# 534
И аз съм от статистиката ако може на гости и то рядко, за ужас на родата. Мъжът ми е избягал от там на 19  г. Аз след като завърших издържах година и го последвах, после заедно избрахме Бургас. Последно в София ходих на едни изпити преди Ковида тогава с мако се видяхме, а с Валето се разминахме. После ходихме на погребението на свекърва. Не ни липсва, често коментираме.

# 535
И аз няма да се съглася много с Макич. Мисля, че София не е само за софиянци.И всеки има право да си мрънка, където си поиска. Щом може да си го позволи. За наложените критерии за детска градина не са виновни младите хора,които са решили да живеят в столицата, купувайки свое жилище, или под наем.
   Има работни позиции в прованса, но за някои заплащането не е като да си в София. Факт! Напр. моята приятелка лекар - кардиолог , в кабинет към мед.център в София взема повече, отколкото тук при нас.Дава две дежурства в отделението,това е минимума , за да й зачетат стаж някакъв.  Дъщеря й, фармацевт, в София взема доста повече пари, отколкото дават тук, в която й да е аптека.
    Възможностите за курсове, обучения по езици,спортове , култура в столицата са повече отколкото в Монтана, ВРаца, Сусурлево.
   И така нататък.
   Мрънкането е навсякъде.Начетох се на простотии покрай кметските избори. При нас един ден нямаше вода, авария, нямаше и ток- кметът е виновен. На Петрохан катастрофа- пак той е виновен.

# 536
  • Бургас
При условие,че съществува Бургас,даже не искам да чуя за други градове,още повече за София.Там ходя само,ако летя за някъде.
Днес получих видео от снахата и тя ме нарече "мамо".Никога не съм искала да се обръща така към мен,но тя сама го каза.Направо се разплаках.Отдавна си я имам като своя дъщеря.Синът ми толкова много я обича,а пък аз него,че няма друг начин.Само да ви споделя това!

# 537
Славче, много мило! Тя май не е българка, или греша?
 От сърце ти желая отношенията ви да се запазят чисти и истински!Докъде стигнахте с планирането на сватбата?

# 538
  • Бургас
Ох,не сме почнали даже.Те искат някъде лятото в средата на юни се очертава.
Като почна,ще ви кажа,то няма къде да дишам от притеснение тогава.
Албанка е снахата с немски гражданство.Учи български заради мен.Много мило и красиво дете!Съдов хирург.Казва се Буяна.

# 539
Да са щастливи двамата и да се разбират и подкрепят, пък ти колкото дишаш , толкова. Хубави емоции са това,прекрасни.Често се връщаме с щерката назад във времето и си спомняме разни неща около сватбата.

Общи условия

Активация на акаунт